Haber konusunda söylemek istediklerim,
Hani ekran karşısında bir şeyler izlersin, programlar, diziler vesaire vesaire. Ondan sonra eğlencesine dersin " Bak kanka kesin şöyle olacak " ya da " şöyle olursa kafamdan aşağı su dökmeyen ne olsun!! " tarzı iddialara girersin. Bu eğlenmek amaçlı yapılır, çokta abartmaya gerek yok. Gerçekten olduysa mutlu olursun " Bak bak ne dedim ben sana hahahahaha " diye başlarsın. Arkadaşın da der işte " hadi yapsana, hadi sözünün arkasında dur, hadii." diye. Bu o kadar önemli değildir. Eğlencesine yapılır, gülüp geçilir. Abartmaya gerek yok.
Adamın yaptığı biraz saçma olmuş. Gerçek haber ise eğer böyle bir şeyi çocukları olan bir aile babasının yapmasına inanmak çok güç. Hani belki haber eksik verilmiştir. 2 kattır ama aşağıda kendisini koruyacak şeyler vardır, çocuklarıyla eğlenmek için yapmış olabilir. Bu yine çokta mantıklı gelmiyor açıkçası. " Ben sözünün eriyim, kesinlikle yapmam lazım bunu! " deyip çok absürt bir şey yapmak seni sözünün eri yapsa da çok saçma bir şey ile uğraştığını değiştirmez
Sözünün eri konusunda, Söz verdim mi yaparım. Elimden ne geliyorsa yaparım. Çünkü öyle abuk subuk, absürt bir şey için söz vermem. Başta da dediğim gibi eğlencesine iddiaya girilir mi girilir. Çok saçma bir şeyse yapmazsın. Yapmana gerek yok çünkü. Fakat ciddi, bir şey için söz verirsem eğer yaparım. Eğlencesine söz vermek ile arasında fark var.
__
Kısaca bir şey söyleyeyim okumaya üşenenler için. Bence bu kadar gereksiz bir şeyi yapmasına gerek yoktu.