Sony Playstation 5 Özellikleri

LordOfTürk

Bööö!
Site İK Yöneticisi
Mesajlar
1,214
En iyi cevaplar
83
Beğeniler
973
Puanları
4,290
Ruh hali
playstation5_16_9_1591957626-880x495.jpg


Teknolojinin gelişmesi ve eğlence sektörüne yaptığı yatırımlar, günümüzde inanılmaz bir noktaya gelmiş durumda. Bu teknoloji harikalarından en son çıkanı ise herkesin malumu üzerine; Playstation 5. Geçtiğimiz günlerde lansman tanıtımı yapılan oyun konsolu Playstation 5, herkesin dikkatini üzerine toplamayı başarmıştı. Evde kalmanın yüksek derecede önemli olduğu şu günlerde böyle bir tanıtım eminim herkesi memnun etmiştir. Playstation, ABD’ de 499 - 599 dolar gibi makul bir ücretle piyasada yerini alacakken, Türkiye için beklenen fiyatı; yüzde 50 ek gümrük vergisi, yüzde 20 ÖTV ve yüzde 18 KDV ile 7 bin Türk Lirası gibi bir miktara tekamül etmektedir.

Tüm dikkatleri üzerine toplayan, onu bu kadar pahalı yapan, herkesin gözdesi “Playstation 5’ in özellikleri nelerdir?” sorusu ise herkesin merak ettiği bir diğer konu.

Playstation 5 Özellikleri Nelerdir?

8 çekirdekli, 3.5 GHz hızı destekleyen AMD Zen 2 İşlemciden güç alarak tasarlanmıştır. Yine aynı şekilde; Playstation 5’ in grafik işlemcisinde AMD’nin RDNA 2 mimarisi yer almaktadır. 8K çözünürlüğü de bağlı olduğu televizyon kalitesine göre destekliyor. Playstation 5’de 16 GB GDDR 6 RAM, 825 GB SSD dahili depolama birimi ile satışa çıkıyor. Lansman tanıtımında yapılan açıklamalara göre Playstation 4’de yer alan 1 GB’lık boyut için 20 saniyelik bir ön yükleme süresi daha da geliştirilerek, Playstaton 5’de 2 GB’lık veri için yükleme süresi 0.27 saniyeye kadar düşecek duruma gelmiştir. Ayrıca Sony, Playstation 5 ürünü ile bu sürümde sanal gerçekliğe önceki tasarımlarına nazaran oldukça önem verdiği görülmekte.

Bunun yanı sıra Playstation 5’ in önceki serilerinde de kullanılan aksesuarlarını geliştirdiği fark ediliyor. Bu aksesuarlar şu şekildedir;

l Çift taraflı 1080p lens HD kamera
l 3D ses desteği
l Çift taraflı gürültü önleyici mikrofona sahip kulaklık
l Sesli komutlar için tasarlanmış kızılötesi uzaktan kumanda
l Aynı anda iki oyun kolunu da şarj edebilen DualSense şarj bataryası

Playstation kullanıcıları en önemli değişiklik olarak, aynı anda iki oyun konsolunu da şarj edebilen DualSense bataryasının geliştirilmesinin olduğunu düşünüyor. Haksız da sayılmazlar açıkçası, küçük ama gayet güzel bir değişiklik.

Playstation 5’te Oynanabilecek Oyunlar Nelerdir?

Öncelikle Playstation’ da oynanan her oyunu oynayabilmek elbette mümkün. Bunun yanı sıra;

l FİFA Serileri
l GTA Serileri
l PES Serileri
l Assassin Creed Serileri
l Call of Duty oyun serileri
gibi herkesin beğenerek ve çoğunlukla oynadığı oyunları daha hızlı arayüz ve yüksek çözünürlükle oynamak mümkün. Bununla birlikte son çıkan grafik özellikleri bu oyunlara nazaran daha ciddi boyutlarda yüksek olan tüm oyunları, Playstation 4’ e kıyasla oyun motoru ve momentumu daha hızlı akacak şekilde oynayacak olmak büyük şans. Elbette oyunların grafik özellikleri ve oyun motorları gün geçtikçe daha fazla boyutlara ulaşıyor. Böyle bir durumda da elinizdeki konsolun kalitesinin de artması gerekiyor. Sony Playstation 5 ile tüm bu ihtiyaçlara cevap veriyor.​
 



Üst