özel host kullanabilirsin benim cidden sevdim makineleri olsun destekleri olsunÖncelikle birkaç sunucu sahibi arkadaşım bana Rabisu yu önerdi. E5 işlemciler iyi felan dediler.
4xE5-2697v2 CPU bu işlemciyi 49.90 kuruşa aldım. Sunucuyu açtığımda 5670 işlemci çıktı. Daha sonra sunucuyu başlattım. Ping 1k felandı herkeste. Destek açtım sürekli hep sunucuda sorun var 2gb Windows ver dediler iki gün boyunca bu şekilde yanıt aldım. Ama ben sürekli itiraz ettim bakın dedim uzak masaüstü kasıyor speedtest hızını gösterdim. En son düzeltirler. Ama benim ne güvenim kaldı nede zamanım. İlk saatlerinde iade talebi istemiştim yanlış işlemci verdiler diye ama beni geçiştirdiler. Daha sonra iade talebi için ısrar ettim fakat bana kullanım şartlarını gösterdiler. Ben sadece hakkımı savunmak istedim.
Ayrıca tüketici hakem heyetine başvurdum sonuçlanınca buraya yazacağım
Biraz haksızlık etmişsiniz. E5 tam bir "sunucu işlemcisidir" X56xx serisinden kat kat iyi ve sağlam bir işlemcidirE5 ne zamandan beri iyi bir işlemci oldu
Sunucu işlemcisi fakat i7 veya Ryzen9 gibi işlemcilerin yanında güçsüz kalmıyor mu?Biraz haksızlık etmişsiniz. E5 tam bir "sunucu işlemcisidir" X56xx serisinden kat kat iyi ve sağlam bir işlemcidir
Fiyat olarak zaten genelde i7 satanlar ram ve ghz başına 15-20 tl arası fiyat biçerler, hatta Ryzen 9 3900x i ve AMD modellerini r10'da 25tl /ram civarı bile görebilirsiniz.Sunucu işlemcisi fakat i7 veya Ryzen9 gibi işlemcilerin yanında güçsüz kalmıyor mu?
Benim sunucum rabisuda 4GB i7 7700k Overclocked. Testlerde daha güçlü gözüküyordu Ryzen 7den ve ben webpaneldeyken (ki sanırım E3 veya E5 kullanıyorlardı) aşırı fazla lag olur ve TPS yerlere inerdi (ram yine 4GB). O yüzden böyle bir şey dedim yoksa tabii ki i7 gibi ryzen 9 gibi işlemciler ev kullanımı için üretiliyorlar.Fiyat olarak zaten genelde i7 satanlar ram ve ghz başına 15-20 tl arası fiyat biçerler, hatta Ryzen 9 3900x i ve AMD modellerini r10'da 25tl /ram civarı bile görebilirsiniz.
Ancak biraz daha işlemci ram performansından faragat edip ram ve ghz başına 8-10 TL arasına E5 269x v2 modellerini bulabilirsiniz. Sonuça her şey işlemci performansıda değil, bu bir bütçe meselesi, daha ufak bir meblaya alabileceğiniz en iyi işlemcilerden E5 2013-2014 çıkışlı modelleri. Bugün bile bu işlemcilerin 2. elinin tanesi 0 i7 fiyatına bile satılabiliyor.
Bu olay parayı veren düdüğü çalar meselesi.Ama E5 x56xx ve E3 serisinden daha performanslıdır. En önemliside sunucu işlemcileri yük dağıtımını daha iyi yapar ve sanallaştırmaya daha uygundur. Boşta bile %30 40 kullandırtmaz.
TPS 'niz genelde :Benim sunucum rabisuda 4GB i7 7700k Overclocked. Testlerde daha güçlü gözüküyordu Ryzen 7den ve ben webpaneldeyken (ki sanırım E3 veya E5 kullanıyorlardı) aşırı fazla lag olur ve TPS yerlere inerdi (ram yine 4GB). O yüzden böyle bir şey dedim yoksa tabii ki i7 gibi ryzen 9 gibi işlemciler ev kullanımı için üretiliyorlar.