kaan2884
Ağaç Yumruklayıcı
- En iyi cevaplar
- 0
Merhaba arkadaşlar.
Bu sitedeki 2. yazım o yüzden kusura bakmayın eksiklerim ve hatalarım olabilir.
Herneyse sapmadan, gelelim fasulyenin faydalarına.
Etrafta görüyorum bazen spawnerlerden canavarlar çıkmıyor, spawner'ın içinde domuz var şu var bu var felan....
Bu sorunu da ortadan kaldırmayı başardım hele sonunda.
Biz bu sorunu Komut Bloğundaki ufak bir kodla çözebiliyoruz. Ve zamanla otomatik olarak kendisi canavar oluşturuyor.
Fakat bunu yapabilmek için bir devre kurmalıyız.
Ve bu devrenin nasıl kurulacağını da resimli olarak anlatıyorum.
Gereken Malzemeler:
Not: İlla ki Yineleyici yerine Karşılaştırıcı da kullanabilirsiniz fakat onu göstermedim ve bu gösterdiğim daha kullanışlı ve işlevsel.
Şimdi buraya kadar herşeyimiz tamam.
Kısa bir devre kuralım.
Yineleyici ile çalıştırılmış olmalı.
Şöyle bir devre kurmanız gerekiyor:
Yineleyici sayısını artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Ama yeter ki yineleyiciye bir kaç kere sağ tıklayarak elektirik geçiş süresini uzatalım.
Şimdi böyle bir devremiz var.
Ve artık güç kaynağına da ihtiyacımız yok çünkü yineleyiciler devreyi sürekli açık tutuyor.
Yani şöyle;
Resimden de anlaşılabileceği gibi meşaleyi kaldırdık ve devremiz artık güç kaynağı gerektirmeyecek.
Buraya kadar her şey güzel.
Şimdi ise süreyi sonsuz tekrarlayan ayara getirelim.
İpucu: Sonsuz tekrarlayan devre yapmak için, elinize öncelikle bir kızıltaş alın. Ve devrenin herhangi bir yerini kırın. Ve hemen devre tükenmeden kızıltaşı tekrar yerine koyun.
Eğer anlamayan varsa kızıltaşı kırıp yarım saniye sonra hemen yerine koyacak.
Yani şöyle:
Gördüğünüz gibi devrenin bir kısmı çalışıyor bir kısmı çalışmıyor gibi görünsede aslında işin aslı öyle değil. Çalışmayan kısım devrenin etrafında dönüyormuş gibi gelecek. Aslında sonsuz tekrarlayan devre dediğimizde kısacası bu.
Neyse sıra geldi koordinat almaya. Devrenin biraz uzağına (çok uzak değil 5-10 blok uzağına) gelip F3'e basıyoruz. Sonra X,Y,Z yazan kısımlardaki numaraları bir kağıda not ediyoruz.
Yani şöyle;
X,Y,Z yazan kısımlardaki numaraları (yani benimkinde, 896,2,1007 yazıyor) aldıktan sonra sıra komut bloğuna geliyor.
Devremize herhangi bir yerine komut bloğu ekliyoruz.
Ve komut bloğunun içine şu kodları ekleyebiliriz.
/summon zombie {defterinize-not-aldiginiz-numaralar} (Numaralar şöyle yazılacaktır: Örnek: /summon zombie 896 2 1007)
Yani {defterinize-not-aldiginiz-numaralar} (Numaralar şöyle yazılacaktır: Örnek: /summon zombie 896 2 1007) şu kısmın yerine örnektede olduğu gibi numaraları VİRGÜLSÜZ BİR ŞEKİLDE yazıyoruz.
Ama eğer zombi yerine başka bir şey oluşmasını istiyorsanız;
/summon skeleton {defterinize-not-aldiginiz-numaralar} İSKELET OLUŞTURUR
/summon creeper {defterinize-not-aldiginiz-numaralar} CREEPER OLUŞTURUR
/summon giant {defterinize-not-aldiginiz-numaralar} GİANT OLUŞTURUR (DEV ZOMBİ)
/summon <BURAYA-CANAVARIN-ADININ-İNGİLİZCESİNİ-YAZARAK-BAŞKA-ŞEYLERDE-ÜRETTİREBİLİRSİNİZ> {defterinize-not-aldiginiz-numaralar}
Sonra kendisi otomatik olarak oluşturacaktır zaten.
NOT: Çok yavaş oluşturuyor ya da çok hızlı oluşturuyor derseniz;
Çözümüm bunlar. Sorunuz veya sorununuz var ise yorumlar kısmından çekinmeden sorabilirsiniz.
EĞER HALA ANLAMAYAN VAR İSE BUYRUN ÖRNEK BİR HARİTA HAZIRLADIM:
Bu sitedeki 2. yazım o yüzden kusura bakmayın eksiklerim ve hatalarım olabilir.
Herneyse sapmadan, gelelim fasulyenin faydalarına.
Etrafta görüyorum bazen spawnerlerden canavarlar çıkmıyor, spawner'ın içinde domuz var şu var bu var felan....
Bu sorunu da ortadan kaldırmayı başardım hele sonunda.
Biz bu sorunu Komut Bloğundaki ufak bir kodla çözebiliyoruz. Ve zamanla otomatik olarak kendisi canavar oluşturuyor.
Fakat bunu yapabilmek için bir devre kurmalıyız.
Ve bu devrenin nasıl kurulacağını da resimli olarak anlatıyorum.
Gereken Malzemeler:
- Kızıltaş
- Kızıltaş Yineleyici
- Güç Kaynağı (Kızıltaş Bloğu, Şalter, Kapı.. vs...)
- Komut Bloğu
Not: İlla ki Yineleyici yerine Karşılaştırıcı da kullanabilirsiniz fakat onu göstermedim ve bu gösterdiğim daha kullanışlı ve işlevsel.
Şimdi buraya kadar herşeyimiz tamam.
Kısa bir devre kuralım.
Yineleyici ile çalıştırılmış olmalı.
Şöyle bir devre kurmanız gerekiyor:
Yineleyici sayısını artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Ama yeter ki yineleyiciye bir kaç kere sağ tıklayarak elektirik geçiş süresini uzatalım.
Şimdi böyle bir devremiz var.
Ve artık güç kaynağına da ihtiyacımız yok çünkü yineleyiciler devreyi sürekli açık tutuyor.
Yani şöyle;
Resimden de anlaşılabileceği gibi meşaleyi kaldırdık ve devremiz artık güç kaynağı gerektirmeyecek.
Buraya kadar her şey güzel.
Şimdi ise süreyi sonsuz tekrarlayan ayara getirelim.
İpucu: Sonsuz tekrarlayan devre yapmak için, elinize öncelikle bir kızıltaş alın. Ve devrenin herhangi bir yerini kırın. Ve hemen devre tükenmeden kızıltaşı tekrar yerine koyun.
Eğer anlamayan varsa kızıltaşı kırıp yarım saniye sonra hemen yerine koyacak.
Yani şöyle:
Gördüğünüz gibi devrenin bir kısmı çalışıyor bir kısmı çalışmıyor gibi görünsede aslında işin aslı öyle değil. Çalışmayan kısım devrenin etrafında dönüyormuş gibi gelecek. Aslında sonsuz tekrarlayan devre dediğimizde kısacası bu.
Neyse sıra geldi koordinat almaya. Devrenin biraz uzağına (çok uzak değil 5-10 blok uzağına) gelip F3'e basıyoruz. Sonra X,Y,Z yazan kısımlardaki numaraları bir kağıda not ediyoruz.
Yani şöyle;
X,Y,Z yazan kısımlardaki numaraları (yani benimkinde, 896,2,1007 yazıyor) aldıktan sonra sıra komut bloğuna geliyor.
Devremize herhangi bir yerine komut bloğu ekliyoruz.
Ve komut bloğunun içine şu kodları ekleyebiliriz.
/summon zombie {defterinize-not-aldiginiz-numaralar} (Numaralar şöyle yazılacaktır: Örnek: /summon zombie 896 2 1007)
Yani {defterinize-not-aldiginiz-numaralar} (Numaralar şöyle yazılacaktır: Örnek: /summon zombie 896 2 1007) şu kısmın yerine örnektede olduğu gibi numaraları VİRGÜLSÜZ BİR ŞEKİLDE yazıyoruz.
Ama eğer zombi yerine başka bir şey oluşmasını istiyorsanız;
/summon skeleton {defterinize-not-aldiginiz-numaralar} İSKELET OLUŞTURUR
/summon creeper {defterinize-not-aldiginiz-numaralar} CREEPER OLUŞTURUR
/summon giant {defterinize-not-aldiginiz-numaralar} GİANT OLUŞTURUR (DEV ZOMBİ)
/summon <BURAYA-CANAVARIN-ADININ-İNGİLİZCESİNİ-YAZARAK-BAŞKA-ŞEYLERDE-ÜRETTİREBİLİRSİNİZ> {defterinize-not-aldiginiz-numaralar}
Sonra kendisi otomatik olarak oluşturacaktır zaten.
NOT: Çok yavaş oluşturuyor ya da çok hızlı oluşturuyor derseniz;
- Eğer çok yavaş ise; Devreye bağlı olan yineleyici sayısını artırın veya yineleyici sayısını artırmadan var olan yineleyicilere sağ tıklayarak 2 katı hızlandırabilir ya da 2 veya 1 kez sağ tıklayarak az daha yavaşlatabilirsiniz. Böylece kendinize uygun hale getirebilirsiniz.
- Eğer çok hızlı oluşturuyor ise; Devreye bağlı olan yineleyici sayısını artırın. Ve sağ tıklayarak son ayara kadar getirirseniz gittikçe yavaşyalacaktır.
Çözümüm bunlar. Sorunuz veya sorununuz var ise yorumlar kısmından çekinmeden sorabilirsiniz.
EĞER HALA ANLAMAYAN VAR İSE BUYRUN ÖRNEK BİR HARİTA HAZIRLADIM:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor.
Giriş yap veya üye ol.