Spigot Gibi İçerik Paylaşım Alanında Vergi

S

sergun26

Ziyaretçi
Merhaba, bildiğiniz gibi Spigot'ta Premium bölümü var. Orada ücretli içerik paylaşılıyor. Ben de buna alternatif bir Türk sitesi kurup böyle yapacağım, ve bundan bir kendim kazanç sağlamayı düşünmüyorum. (Belki sağa sola sunucu reklamı almak dışında) Sadece kendi içeriklerim olmayacak, herkes ücretli ve ücretsiz içerik ekleyebilecek (dolandırıcılık önlenmesi için onay sistemli).

Bu sistem için vergi ödemeye gerek var mı, ödemeler PayPal ile otomatik olacak.
@Republican Sensei @IRFN @Alps @Minecraftplayerr

TheAxiall

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Paypal zaten vergi alıyor diye biliyorum. 10 Liralık bir şey aldın satıcıya 9 lira gidiyor gibi. Hem paypalın komisyonu hemde devlet vergisi gibi bir şey sanırım

S

sergun26

Ziyaretçi
Paypal zaten vergi alıyor diye biliyorum. 10 Liralık bir şey aldın satıcıya 9 lira gidiyor gibi. Hem paypalın komisyonu hemde devlet vergisi gibi bir şey sanırım
Ben de öyle düşünüyorum, ancak emin değildim sorayım dedim. Teşekkürler.

Site fikrin güzel vergi falan gerekmez sadece paypal alır okadar
Teşekkürler.

En yakın zamanda çalışmalara başlayacağım.

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
Paypal otomatik vergi alıyor.
SpigotMC'de kendi eklentilerimi sattığımdan biliyorum, yaklaşık 0.5 dolar düşüyordu.

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
E yani gelir vergisi vermen gerek fakat 18'in altındasın kimse de seni şikayet etmez.

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Benim bir gelirim olmayacak, sadece Spigot gibi ortam sağlayacağım.
Kardan pay alıyorsan gelir vergisi zorunlu.
Basit usül vesaire olursa sorun yok fakat bunu terziler, marangozlar alıyor genelde.
Ben kardan pay alıyorum, diyorsan KDV'de Türk uyruklu vatandaşlar için zorunlu.
Ortada pay filan yoksa sorun yok. :)
Başarılar...

S

sergun26

Ziyaretçi
Kardan pay alıyorsan gelir vergisi zorunlu.
Basit usül vesaire olursa sorun yok fakat bunu terziler, marangozlar alıyor genelde.
Ben kardan pay alıyorum, diyorsan KDV'de Türk uyruklu vatandaşlar için zorunlu.
Ortada pay filan yoksa sorun yok. :)
Başarılar...
Dediğim gibi öyle kar payı almayı düşünmüyorum, sadece sağa sola belki sunucu reklamı verenler olur onları kabul ederim.