Haber Starlink Türkiye

Starlink Türkiye'de popüler olacak mı?


  • Kullanılan toplam oy
    13
  • Anket kapatılmış .

MavPir

Maviş Pırıl
Mesajlar
218
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
49
Puanları
350
Ruh hali
Starlink-1000x600.jpg


Starlink Türkiye

Merhabalar, bugün sizlere Starlink Türkiye hakkında bazı bilgiler vereceğim. Okumaya hazırsanız geçelim.

Starlink

Bu proje Aynı Yıldızın Altında adlı kitaptan alınmış ve adı Starlink seçilmiştir.
Starlink projesinde ön siparişler alınmaya başlamıştır
Elon Musk'un Uzay firması SpaceX'in Uzaydaki uydu internet projesidir. (Ülkeler içinde geçerli) Dünyanın neresinde olursak olalım fiyat aynı olacak.


Starlink'in Türkiye'de Satın Alım Fiyatı

Şu anda Starlink ABD Doları olarak satılıyor. Yakında başka ülkelerede kendi para birimlerinde ödeme açılacak. Starlink'i satın alma parası ise Starlink Başlangıç (Modem gibi) 500 Dolar olmak üzere satılmaktadır. Başlangıç olduğu için daha pahalı Starlink aylık ücreti ise Starlink Başlangıca göre daha ucuz. Starlink'in Aylık Ücreti ise 99 Dolardır.

Starlink Ne Zaman Tamamlanacak

Starlink Uzaya yaklaşık 12 Binlik uydu fırlatmayı planlıyor. Starlink projesi 2026-2027 yıllarına kadar tamamlanmayı hedeflemektedir. Starlink projesinde aya tek seferde yaklaşık 50'den fazla uydu gönderiliyor. Sadece uydu göndermekle bitmediği için çok uzun zaman alacak bir proje olacak.

Starlink Türkiye'den Lisans Almalı

SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, her ülkeden Starlink için lisans alması lazım olduğunu belirtmişti. Starlink'in Türkiyede bulundurulması biraz zor. Bu yüzden lisans alması lazım.
Lisans alırsa Türkiye'de daha kolay bulunabilecek.


Starlink Hakkında S.S.S

Starlink hakkında S.S.S bölümü yapma sebebim insanların Kaç uydu? Nasıl görebiliriz, Ne zaman tamamlanacak gibi sorularındandır.

Starlink'in Toplam Uydu Sayısı

SpaceX yani Starlink'in izinleri yani toplam uydu gönderme izni 12000'dir.
Starlink'in toplam gönderdiği uyduları ise 1080'dir. Uzayda boş boş iş yapmayarak gezen uydular ise 2600 sayısı olarak bilinmekte.

(Bilgi Güncelleme 2023 Şubat Uydu sayısı: Yaklaşık 3500'ü geçmiştir.)
Bir Starlink Uydusunun Kütlesi Ne Kadar?


Her bir Starlink uydusunun kütlesi 270kg olarak biliniyor.
Üstünde 4 adet anten, 1 kısım güneş paneli bulunmaktadır.


Starlink Projesinin Toplam Tahmini Maliyeti Ne Kadar?

Starlink 2018'de geliştirme yapılış dahil maliyeti 10 Milyar ABD Doları olarak tahmin ediliyor. Bu daha bir tahmin, şuanki bu projenin tahmini maliyeti bilinmiyor. Tahmini maliyeti açıklanırsa sizde bu durumdan haberdar olabilirsiniz fakat takip etmek lazım.

Starlink Hakkında Düşüncelerim

Starlink projesi hakkında bazı tür iddialar var. Bu iddialar şöyle; 2020 Yılında ortaya Starlink projesi için Uzaya fırlatılan Starlink uydularının Korona virüsü yaymak için kullanılıyor iddiası ortaya atıldı. birçok ünlü bu iddiayı destekledi. Fakat bu iddianın yalan olma ihtimalide var o ihtimal ise 2016'da proje düşünüldü, yani geleceği görmek imkansız ve imkansızın ötesinde bir şey olduğu için bu iddiayı desteklemiyorum.
Bence Starlink alınmaya değer bir şey olacak.
(Güncelleme 2023 Nisan: Starlink tercih edilmiyor. Nadiren kullanımlar olsada starlinki şehirlere yakın olan insanlar kullanmıyor. En çok şehre uzak olan yerlerde kullanım gerçekleşiyor. Bunun nedeni orada sinyal alacak verecek bir şeyin bulunmaması, kolay yoldan internet, Starlink uyduları ile modemin antenlerini kurup kullanmaktır.)

SON

Burda konumun sonuna geldik beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Konumu sevdiyseniz beğenebilirsiniz.

Maviş Pırıl, en sevdiğim kuşlarım.
 


Son düzenleme:

LordOfTürk

Bööö!
Site İK Yöneticisi
Mesajlar
1,214
En iyi cevaplar
83
Beğeniler
973
Puanları
4,290
Ruh hali
Starlink şuanlık Türkiye şartları için pahalı fakat Starlink gibi hizmetler arttıkça eminim fiyatı da düşecektir. İnternette birçok kişi ülkemize özel fiyat çıkacağını inanıyor fakat böyle bir durum söz konusu değil. Eğer ki bu sistem bizim ülkemiz için özel fiyat çıkarda herkes bizim ülkemizdeymiş gibi gösterip ucuzdan alacaktır buda doğal olarak haksızlık olacaktır ayrıca tüm Dünya için aynı fiyat olacağını özellikle belirttiler. Starlink fiyatlarının düşmesinin tek bir sebebi olabilir bana göre şuanlık oda Starlink gibi projelerin artması.
 

Bernard

Бернард
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
1,286
En iyi cevaplar
61
Beğeniler
2,129
Puanları
5,790
SpaceX yasal olarak Türkiye'de herhangi bir etkinliği olmayan bir şirket. Şimdilik ülkemizde Starlink için stabil bir kullanım garantisi olacağını pek düşünmüyorum. Ücretinin bize pahalı gelmesinin tek sebebi de doğal olarak dolar kuru.

Ayrıca makalede geçen şu kısım;
Bir Starlink Uydusunun Kütlesi Ne Kadar?

Her bir Starlink uydusunun kütlesi 270 olarak biliniyor. Anten gibisinden kullanılacak gerekli şeyler bulunuyor.
kullanıcıların Starlink'e bağlanmak için kullanacağı alet ile karıştırılabilir. Starlink kullanıcılarının paylaştıklarına göre orta boyutlarda bir koli içerisinde televizyon çanağına benzer bir çanak ve modem geliyor ve tabii ki bu koli 270kg değil.

Son olarak antenin sinyal yönünü bulmak için hareket eden bir çanak tepsisine sahip olması oldukça hoşuma giden bir özellik :D. Videolardan gördüğüm kadarıyla anten henüz bağlanmış olduğu uydudan daha güçlü bir sinyal aldığı uyduya başlığını oynatarak geçiş yapıyor ve bu tamamen otomatik.

Starlink-Kutu-Icerigi-SpaceX.jpg



Starlink Türkiye'den Lisans Almalı

SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, her ülkeden Starlink için lisans alması lazım olduğunu belirtmişti. Starlink'in Türkiyede bulundurulması biraz zor. Bu yüzden lisans alması lazım.
Lisans alırsa Türkiye'de daha kolay bulunabilecek.
Buradaki lisans olayının detaylarına gelirsek, haberleşme uydular ile her Starlink kullanıcısının evinde bulunduracağı çanaklar ile olacağı için belli bir frekans aralığına sahip olacak. Her devlet, toprakları üzerinde etkinlik gösteren her türlü şeyi bilmek istediği için doğal olarak lisans alınması zorunlu. Telefonlarımızın işe yarar bir alet olmasını sağlayan baz istasyonlarının her biri özel olarak BTK'ya lisanslanıyor. Ayrıca amatör telsizcilikte de belirli bir standarttan üstünde kapsama alanına hizmet verebilen telsizler de kullanıcısı için lisanslanma şartına tabii tutuluyor.
 

Yeldasu

Sudan Çıkmış
Mesajlar
5
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
4
Puanları
30
çanak olayi yıllar once bitmeliydi hic mi hic ugrasilmaz
 

SlayerR

Toss a coin to your Witcher
Genel Moderatör
Mesajlar
1,050
En iyi cevaplar
15
Beğeniler
2,078
Puanları
3,200
Ruh hali
Paranız varsa kullanışlı yoksa 8 mbps den devamerikae
 

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
Meh, Elon Musk abimizin tatlı projelerinden biri. Umarım Türkiye'yi de bir şekilde aralarına alabilirler. Yazık olmasın bize. Amaan, gerçi bizim TUA'mız var, falan(!)
 

PASCIA

Eren Bülbül
Oyun Geliştirici
Mesajlar
121
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
955
Puanları
590
Ruh hali
Starlink şehire internet vermek için kurulmuş bir sistem değil. Eğer köyde, batakta, çatakta yaşıyorsanız, karavanınız varsa, yatınız varsa, dağ evinizde ya da kampa gittiğinizde kullanılması için tasarlanmış bir sistem. Maliyeti nedeniyle fiber'in yerini alabileceğini sanmımyorum.
 

Üst