Steam Para Sorunu

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Steam'in Türkiye'deki oyunculara büyük bir kıyak yaparak, kuru lehimize çevirip oyun fiyatlarını indirdiğini daha önce duymuştuk. Ancak bu rüya kısa sürdü. 1 dolar 1.5 TL'ye çevirilmişti.

112 TL olan Civilization: Beyond Earth indirim ile 70 TL'ye inmişti, ancak bir gün sonra fiyatı 170 TL oldu. Yani fiyatı 50 dolardan 75 dolara çıktı. Fiyatlar Amerika ve Avrupayı da geçti. Aynı %100 lük artış Borderlands için de görüldü.. Bu gidişata bir an önce dur demeliyiz.

Gabe Newell ve Steam'a fiyatların Türkiye'de de diğer ülkelerde olduğu gibi dengelenmesini istediğimiz Change.orgimza kampanyasına
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
ulaşabilirsiniz. Desteğinizi bekliyoruz. Az para, çok oyun!

Takip ettiğim bir yerden alıntıdır...

keremaktuna

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sizin Change.org'tan toplayacağınız imza işe yaramaz. steam'da sistem şu anda yeni. Daha tam oturamadı. Örneğin önceden 60 dolar olan 3 oyun karşılaştıracağım. Ubisoft'un yaptığı WatchDogs 160 TL olmuş. Call of Duty: Advanced Warfare 100 TL olmuş. Arma 3 124 TL olmuş. Fiyatları düşünceme göre steam değil de oyunu çıkartan firma (örneğin Ubisoft) karar veriyor fiyata.[DOUBLEPOST=1414239358,1414239281][/DOUBLEPOST]Ayrıca 10.000 imza ile bir işe yaramaz. 100.000 en az olması gerekir. Ayrıca G2A'dan alışveriş yaparsanız daha karlı çıkabilirsiniz.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Sizin Change.org'tan toplayacağınız imza işe yaramaz. Steam'da sistem şu anda yeni. Daha tam oturamadı. Örneğin önceden 60 dolar olan 3 oyun karşılaştıracağım. Ubisoft'un yaptığı WatchDogs 160 TL olmuş. Call of Duty: Advanced Warfare 100 TL olmuş. Arma 3 124 TL olmuş. Fiyatları düşünceme göre Steam değil de oyunu çıkartan firma (örneğin Ubisoft) karar veriyor fiyata.[DOUBLEPOST=1414239358,1414239281][/DOUBLEPOST]Ayrıca 10.000 imza ile bir işe yaramaz. 100.000 en az olması gerekir. Ayrıca G2A'dan alışveriş yaparsanız daha karlı çıkabilirsiniz.
Kampanyayı ben başlatmadım. Tamamen alıntı...
Bu sorunlar döviz yüzünden. Adamlar dövize bakmak yerine kafadan hesaplamışlar -_-

keremaktuna

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
ARMA III alcaktım fiyatı görünce profil fotoğrafıma bunu koydum.
Anlamadım? Zaten Arma 3 Steam'da 60 dolar'dı. TL'ye çevirisi 134 TL oluyordu. Fakat 124 TL. Şimdi de %50 indirim var. Yani 30 dolar iken %50 indirimde TL olarak 67 TL oluyor fakat şimdi 62 TL. Her türlü Arma 3 oyununda karlı çıkıyorsunuz.

ruddeTR

projects.gg
Emektar Üye
En iyi cevaplar
2
aa öylemi, dur bir dakika dur hele dur arma kardeş durarmısın

keremaktuna

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sanırım bu oyun kurlarını yayınlayıcı firma belirliyor. İmza attım ama pek işe yarayacağından şüpheliyim.
Benim düşünceme göre Steam gibi büyük bir firma 10.000 oyu takmazlar bile. Onların dikkatini çekmek için en az 200.000 imza gerekir. Dediğim miktar az bile...

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Benim düşünceme göre Steam gibi büyük bir firma 10.000 oyu takmazlar bile. Onların dikkatini çekmek için en az 200.000 imza gerekir. Dediğim miktar az bile...
Change.org mantığı biraz farklı. Eğer istenilen olmazsa slot artıyor :) İstenilenin olup olmadığını da kampanyayı başlatan belirliyor :)

Ege.

Altın Madencisi
Ressam
En iyi cevaplar
0
Mantık olarak zaten normalde olması gereken bir sayı. Bu mesele bir Çinli, bir Almanın ilgilendireceği bir mesele olmadığından. Doğal olarak Steam'in görmeyi hedeflediği sayı Steam'deki toplam Türk oyuncuya yakın miktar olur.