Steve'in Günlükleri...

• Konuyu başlatan WitherMan
  • Başlangıç tarihi

Hikayem Nasıl ;

• Kullanılan toplam oy
    7
W

WitherMan

Ziyaretçi
BÖLÜM 1 : DOĞUMUM-ÇOCUKLUĞUM-ÖĞRENİMİM

Merhaba ben Steve, size Minecraft ülkesinden yazıyorum. Buralarda hayat o kadar güzel ki sözlerle anlatamazsınız. İlla gelip burada yaşamalısınız. Ben ise Minecraft'da yaşadığım 82 seneyi bu günlüğe sığdıracağım.

DOĞUMUM :

22 Temmuz 1932'de bir Minecraft semti olan KızılKaya'da doğdum. Annem bir ev hanımıydı,babam ise madenci. Ben ilk doğduğumda ülkede karışıklıklar olmuş ve göç etmek zorunda kalmışız.

ÇOCUKLUĞUM : Çocukluğum iç savaşın ortasında geçti. Sokağa çıkamıyor,oyun oynayamıyorduk. Annem her gün ekmek almak için ekmek karnesiyle birlikte semt valiliğine gidiyordu. O yıllarda iç savaş nedeniyle ekonomik buhran korkusuyla bazı yiyecekler karneye bağlanarak verilmeye başlandı ve sıkı kurallar konuldu. Bu kurallardan bazıları ;

*Ekmek,konserve,meyve,sebze ihtiyaçları karneye bağlanarak semt valiliklerinden alınacaktır.
*Halkın elinde bulunan her türlü silah semt valiliğine teslim edilecektir. Teslim etmeyenlerin evlerine mühür konularak, savaş sonunda yargılanacaklardır.
*Akşam 20.00'den itibaren sokağa çıkmak yasaklanacaktır.

ÖĞRENİMİM :

8 Sene sonra 1940 yılında iç savaşın sonlarına doğru tekrar ülkemize döndük. Babam, beni önce ilk okula ardından da askeri okula yazdırdı fakat askerlerin çoğu ülkeyi desteklemedikleri için askeri okuldan aldı. İlk okul bittiği zaman diplomamla birlikte ortaöğretime yazıldım. Buradan 1944 yılında ticaret bölümünden mezun olarak, Crafting Darülfünun'una kaydoldum. Buradan da 1948 yılında uluslararası ticaret bölümünden mezun oldum.

BÖLÜM 2 : İŞ HAYATIM-KENDİ ŞİRKETİM-EVLİLİĞİM

İŞ HAYATIM : Ticaret bölümünden mezun olduktan sonra ilk işim ülkemizde çok kısıtlı ve çok zayıf olan inşaat sektörünü güçlendirmekti. Hemen bir proje yapmaya başladım. O günlerde bilgisyar olmadığı için el ile kağıda çizmek zorunda kaldım. Aklımdan ilk geçen şey binaların dekorasyonunu ve dayanıklılığını geliştirmekti. Bunun için hemen İmar Bakanlığı'na çizdiğim projeyi verdim. Cevabın gelmesi 2 hafta sürdü o zamana kadar bir kaç tane daha plan yapmıştım. İmar Bakanlığı'ndan gelen cevap şuydu ;

Sayın Steve Jackson ;

Bakanlığımıza yollamış olduğunuz imar projesi, kurulumuz tarafından çok beyenilmiş olup bir an önce hayata geçirmeniz için gerekli izini tahsis etmişlerdir. En kısa sürede evinize yollanacaktır.

Bu mesajı aldığım zaman anladım ki güçlü bir ülke için ve güçlü binalar için halkın kaderi benim elimde. Okul hayatımdan beri biriktirdiğim parayla hemen kendime
malzeme aldım. Bu malzemelerle inşaat sektörü için çalışacaktım.

Bütün bunları yapmam tam iki senemi aldı ve şu anda 1946 senesindeyiz.

Mart 1947'de yeterli param olunca kendi inşaat sektörümü kurmak için faaliyetlere başladım. Şirket 1-2 ayda gelişerek birçok yetenekli mimara ev sahipliği başladı.

Hikayemin devamını yarın yazacağım arkadaşlar şimdilik bu kadar :)

Moderatör tarafından düzenlendi:
W

WitherMan

Ziyaretçi
Güzel olmuş ama biraz daha ciddi yaparsan daha iyi olur :)
Ciddi derken ? Ne gibi ciddilik mesela ?
Olağan üstü

GT-S5360 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Eyvallah kardeşim eksiklerimi görürsen yaz hemen düzeltirim.[DOUBLEPOST=1393107530,1393107426][/DOUBLEPOST]
Olağan üstü

Birde ankete oy verirsen teşekkür ederim.

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
Ciddi derken ? Ne gibi ciddilik mesela ?

Eyvallah kardeşim eksiklerimi görürsen yaz hemen düzeltirim.[DOUBLEPOST=1393107530,1393107426][/DOUBLEPOST]
Birde ankete oy verirsen teşekkür ederim.
Valla cepde anket gözükmüyor kardeş