Stranded Deep

ExtendedFox

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Herkese merhaba zeki insanlar, bu ilk oyun incelemem falan.

Stranded Deep Nedir?
Stranded Deep adada geçen bir hayatta kalma oyunudur. Oyunda bir sürü ada bulunmaktadır ve crafting ön plana çıkmıştır. Oyun henüz erken erişimdedir.

Hikaye
Oyunun hikayesi pek belli değildir ama benim bildiğim kadarıyla zengin bir iş adamıyız ve bir gün özel uçağımızla seyahat ederken bir kaza geçiriyoruz ve adaya düşüyoruz. Bu adada amacımız hayatta kalmak.

Düşmanlar
Oyundaki düşmanlarımız şu anlık sadece köpek balıklarıdır. 3 çeşit köpek balığı vardır. Bunlar 'Tiger Shark', 'Black tip Reef Shark' ve 'Giant White Shark'tır.
Tiger Shark biraz daha saldırgan olduğu halde Blaktip Reef Shark daha korkaktır. Giant White Shark ise en az bulunandır. Sadece okyanuslarda çıkar.
Ve unutmayın köpek balığı öldürmek o kadar kolay değil.

Tiger Shark

Great White Shark

Blaktip Reef Shark

Görünüm ve fizik
Öncelikle şunu söyleyeyim, oyunun fiziği harika. Bunu oynarken çokca görebiliyorsunuz. Tabii oyunun aman aman grafikleri yok ama ilerde düzeleceğini düşünüyorum.

Crafting
Daha önce de söylediğim gibi crafting oyunda çok ön plana çıkmış. Hayatta kalma oyunu olduğu için doğal. Kamp ateşinden yatağa eve kadar bir sürü şey inşa edebiliyorsunuz ve bu süreç gerçekten eğlenceli. Ve söylemeden geçmeyelim oyun değişik bir crafting sistemi kullanmış. Oyunda crafting yapmak için eşyaları yere atıyorsunuz ve o eşyaları bir araya getirerek malzemeler üretiyorsunuz. Anlatınca pek mantıklı gelmedi ama oynayınca daha iyi anlıyorsunuz.

Yemek

Oyunda yemek sistemi çok farklı diyemeyeceğim ama daha önce hiçbir hayatta kalma oyununda karşılaşmadığım bir yöntem (en azından ben). Yemek yemek için 2 seçeneğiniz var. Ya avlanmak ya da kokonat. Bunları burada anlatırdım ama en eğlencelisi kendiniz bulmanız ._.

Savaş
Oyunda savaşmak için 'kesinlikle' bir silaha ihtiyacınız var. Çünkü elle ve ya herhangi vurmak için yapılmamış bir şeyle vuramıyorsunuz. Çok silah çeşidi var ve bunlardan bazıları machete, pocket knife, zıpkın, balta( daha çok ağaç kesmek için kullanılır) vb. Oyunda savaşmak biraz zor çünkü düşmanlar (düşman olmayan düşmanlar ._.) denizde olduğu için yüzerek savaşmak gerek.

İnşaat

Building mantığıyla crafting mantığı neredeyse aynı. Craftingde de eşyaları yere atıyoruz buildingde de. Tek farkı inşa etmek için bir çekiç lazım. Ve zemin dışında duvar, kapı falan hepsinin zemine yakın olması gerek.

Resimler

Okuduğunuz için teşekkür ederim :) İlk oyun incelemem olduğu için eminim hatalarım vardır. Onları söylerseniz çok sevinirim :)

Not: Burada oyunu yorumlamaktan çok oyunun oynanılabilir kısımlarını ele aldım

Dipnot: Etiketlere bakmayın, kimseye faydası yok

Son düzenleme:

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Aslında oyunun fiziğin de problemler var nesneler ile uçabiliyorsun, en ufak bir yerde sıkışabiliyorsun -genellikle gemilerin içinde- . Ancak crafting sistemi cidden müthiş. Çok yararlı bir inceleme olmuş tebrikler. Ancak yiyecek, içecek sisteminden de bahsetmeliydin diye düşünüyorum çünkü onlar da baya bir değişik olmuş.

ExtendedFox

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aslında oyunun fiziğin de problemler var nesneler ile uçabiliyorsun, en ufak bir yerde sıkışabiliyorsun -genellikle gemilerin içinde- . Ancak crafting sistemi cidden müthiş. Çok yararlı bir inceleme olmuş tebrikler.

Bak orasını unutmuştum ama oyun yeni olduğu için haliyle bir sürü bug var

Telefon klavyesiyle cebelleşen masum bir tilki tarafından gönderildi

muhammed1841

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Abi yukarıda düşmanların insan olup olmaması hakkında konuşuyonuz ne oluyo :(
Bu arada anlatımın güzel. Ama açıklayıcı olamamışsın pek, belirli konular dışında pek bir şey yok. Biraz ayrıntıya gir :3

ExtendedFox

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0