Sünnet konusu

• Konuyu başlatan Sergunkorowakurwa
  • Başlangıç tarihi

mehmoking

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sorgulamazsak doğru sonuç elde edemeyiz ...
Örnek olarak Hz. İbrahim`i gösterebiliriz. Kendi rabb`ini sorgulayarak , aklından başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan bulmuştur...
Bende doğru sorgula dedim zaten ben bi ara allahın zaman ola bileceğini bile düşündüm ama sonra vaz geçtim .D kafayı yersin diyip sorgulamayan mallar var evet onlarin level atlamış versiyonu gençleri allah için savaştıkları na dair kandırıp insan oldurtuyorlar

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Abi Kuran-ı kerim i aciyosun bakiyosun . bitti budur yani artik içinde yazmayanlari kendin buluyosun zaten
Sadece Kur-an değil ki.
Hadis-i Şerif`leri de kaynak olarak gösteriyorlar. (Çok doğru mu bilmiyorum...)
Olmadı Nihat Hatip Oğlunu arasın programda sorsun. :p ayrıca akdirberk hiçbir KİMSE KENDİ NESİLLERİNDNE KALMA CAHİL BİR CEVAP VERMEZ SANA BU DÜŞÜNCEDE NEDİR?Adam bunu yerinden öğrenmiştir ve oradan sana cevap verir yani KURAN!
Misal kandillerin aslında olmadığını söylüyorlar . Hangisine inanalım ?

Laizen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bende doğru sorgula dedim zaten ben bi ara allahın zaman ola bileceğini bile düşündüm ama sonra vaz geçtim .D kafayı yersin diyip sorgulamayan mallar var evet onlarin level atlamış versiyonu gençleri allah için savaştıkları na dair kandırıp insan oldurtuyorlar
Sizin gibileri hiç ama hiç anlamıyorum hiçbir şey yapmadan sadece düşünerek bir yerlere varmaya çalışıyorsunuz aynı bir karanlıkta gözlerinizi bağlayıp kömür arar gibi. Aç bir Kuran Oku ne nedir öğren sana bazı şeyleri düşünme derler çünkü o şeyleri senin o AKLIN almaz ondan dolayıda bir SONUCA ULAŞAMAYIP sapıtırsın ve dinden çıkarsın.[DOUBLEPOST=1406062794,1406062748][/DOUBLEPOST]
Sadece Kur-an değil ki.
Hadis-i Şerif`leri de kaynak olarak gösteriyorlar. (Çok doğru mu bilmiyorum...)

Misal kandillerin aslında olmadığını söylüyorlar . Hangisine inanalım ?
Onu diyen kişiden kanıt iste ve sana tarihten karşılaştırmalar yaparak bunu sana göstermesini iste bu şekilde sonuca ulaşırsın.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Sizin gibileri hiç ama hiç anlamıyorum hiçbir şey yapmadan sadece düşünerek bir yerlere varmaya çalışıyorsunuz aynı bir karanlıkta gözlerinizi bağlayıp kömür arar gibi. Aç bir Kuran Oku ne nedir öğren sana bazı şeyleri düşünme derler çünkü o şeyleri senin o AKLIN almaz ondan dolayıda bir SONUCA ULAŞAMAYIP sapıtırsın ve dinden çıkarsın.[DOUBLEPOST=1406062794,1406062748][/DOUBLEPOST]
Onu diyen kişiden kanıt iste ve sana tarihten karşılaştırmalar yaparak bunu sana göstermesini iste bu şekilde sonuca ulaşırsın.
Kur`an da kandil hakkında bir şey yazmıyor diye hatırlıyorum...

Laizen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kur`an da kandil hakkında bir şey yazmıyor diye hatırlıyorum...
Bakın şunu asla unutmayın.Kuran'da her şey yazmaz ve sen diğer şeyleri öğrenip anlamak için yazılan şeylerden yola çıkarak o şeyleri bulursun mesela ben uzaylıların varlığına inanıyorum çünkü bir kitapda bunu ayetleriyle beraber okudum ve açıklamasıda 3 sayfa kadardı çünkü bu ayetlerden yola çıkarak anlatıyordu ve inanamayacaksınız bu uzaylılar hakkında ilginç şeyler ortaya çıkıyordu.

mehmoking

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kuran sadece rehber kardeşim ben bi göz at dedim istersen inanma allah varmı acaba diye kendi kendi soru sorup kendini bilim adamı. Alim zannedenleri anlamıyorum bende sanki sen üstunsun herşeyi biliyosun

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Bakın şunu asla unutmayın.Kuran'da her şey yazmaz ve sen diğer şeyleri öğrenip anlamak için yazılan şeylerden yola çıkarak o şeyleri bulursun mesela ben uzaylıların varlığına inanıyorum çünkü bir kitapda bunu ayetleriyle beraber okudum ve açıklamasıda 3 sayfa kadardı çünkü bu ayetlerden yola çıkarak anlatıyordu ve inanamayacaksınız bu uzaylılar hakkında ilginç şeyler ortaya çıkıyordu.
Koskoca evrende yalnız olduğumuzu düşünmek zaten çok zordu...
Kuran sadece rehber kardeşim ben bi göz at dedim istersen inanma allah varmı acaba diye kendi kendi soru sorup kendini bilim adamı. Alim zannedenleri anlamıyorum bende sanki sen üstunsun herşeyi biliyosun
Kimse üstün değildir. Burda Allah`ın varlığını kanıtlamaya da çalışmıyoruz, Yokluğunu da kanıtlamaya çalışmıyoruz. Burada din ile alakalı bazı şeylerin doğru olup olmadığını tartışıyoruz...

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Sadede gelelim. Sonuç nedir? Doğru mudur yapılması yanlış mı?

Hallelujah

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Din konusuna başlamışınız yine. Daha yaşınız kaç yahu özentilik uğruna ateist olmayın. Bu konuda ciddiyim. Kur'an'da her şey açıkca belirtiliyor ki her şeyin de açıklaması var. Her şeyin tesadüf olmasına inanmak kolay da Kur'an'a inanmak zor mu? Moda oldu kardeşimin okuluna gidiyordum adamlar ateist konusu hakkında sohbet ediyor.
Not: Benim üzerimden tartışma çıkarmayın arkadaşlar. Burada kendi görüşümü belli ediyorum.

Edit: Bir de son olarak Allah(c.c.) insanı kusursuz olarak yaratmıştır. Fakat zaman içinde insanlar bedenlerinin ve sağlıklarının kıymetlerini bilmeyip GDO'lu besinler, domuz eti, ölmüş hayvan eti vb.. şeyler tüketmiştir. Yani günümüze ulaşmış insan hastalıkları, sorunları bu yüzdendir.
Şimdi GDO'lu besinler eskiden de vardı demeyin açıklamak zorunda kalmayayım.

Son düzenleme:
S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Din konusuna başlamışınız yine. Daha yaşınız kaç yahu özentilik uğruna ateist olmayın. Bu konuda ciddiyim. Kur'an'da her şey açıkca belirtiliyor ki her şeyin de açıklaması var. Her şeyin tesadüf olmasına inanmak kolay da Kur'an'a inanmak zor mu? Moda oldu kardeşimin okuluna gidiyordum adamlar ateist konusu hakkında sohbet ediyor.
Not: Benim üzerimden tartışma çıkarmayın arkadaşlar. Burada kendi görüşümü belli ediyorum.

Edit: Bir de son olarak Allah(c.c.) insanı kusursuz olarak yaratmıştır. Fakat zaman içinde insanlar bedenlerinin ve sağlıklarının kıymetlerini bilmeyip GDO'lu besinler, domuz eti, ölmüş hayvan eti vb.. şeyler tüketmiştir. Yani günümüze ulaşmış insan hastalıkları, sorunları bu yüzdendir.
Şimdi GDO'lu besinler eskiden de vardı demeyin açıklamak zorunda kalmayayım.
Biz burada Allah'ın varlığını tartışmıyoruz ki? Allah var.

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Fakat Allah'ın yaptıklarını tartışıyorsunuz. İnanan biri bunun cezasının ve hükmünün ne olduğunu bilir.
Ben öyle her gün namaz kılan dindar biri değilim. Ama Allah'a inanıyorum. İnternette okududuğum konuları paylaştım.