Sunucu Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kaç Defa Başarısız Sunucu Açtınız (Kapanan)

• 1

Kullanılan: 2 14.3%
  • 2

Kullanılan: 4 28.6%
  • 3

Kullanılan: 0 0.0%
  • 4

• 5

• Daha Fazla +++

Kullanılan: 1 7.1%
  • O Kadar Çok Ki Sayısını Bilmiyorum :S

Kullanılan: 7 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    14

Pyme

-__-
En iyi cevaplar
0
Evet Yeni Bir Rehber Konuyla Karşınızdayım.. İsmim Tolga Büyükatilla Yaş 22.. İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisiyim.. 3. Sınıftayım.. (5.Yarıyıl Aslında+ Hazırlık )
Sunucum Dolmuyor .. Lag Var Gibi Şikayetlerinize Bir Nebze Yardımcı Olmak Adına Açıyorum Başlığı.. Sunucunuzun Sorunsuz Olduğunu Varsayıyorum..

Evet Sıkça Sorulan Sorular..
1-Lapissiz Sunucu Açmak İstiyorum Ama Sunucu Dolmayacak Diye Korkuyorum..Ne Yapmalıyım..
Ne Deseniz Haklısınız.. Türkiyede Faction Demek Lapis Demektir.. Ancak Yinede Güzel Bir Sunucu Yapabilirsiniz..

Mesela Benim Sunucum Lapisliydi.. Özellikleri Şunlardı..
-Lapis Klasik Zaten
-60 Tan Fazla Ateşli Silah
-256x256 HD El Yapımı Hepsi..
-Gerçek Silah Sesleri
-Oyun İçi Telsiz Konuşmas.
-Örnek:Silah Doldururken Reloading Diyordu .Ayrıca Belli Başlı Komutlar. Moving , cover me! .(Türkçesini Yapacağım Yeni Sunucumda)
-Disko,Kumarhane (slot Makinaları) ,Bira ,Sigara olan Kötülük Yuvası Sunucu..
-AVM Sistemi (Dükkan al . İçine Market Aç.. Silah ve Eşya Sat (Bu sistemi tamamlayamadan Hard disk Yandı..)
-Emlak Sistemiyle Oyun Parasına Ev Al.. İstediğin Yere Kur..
-Faction Mob Sistemi Sayesinde Robot Çıkarma.. Emir Verme..
-Patlayıcı Silahlar!! Ototmatik Patlama Yenilenme..
TABİ BU FİKİRLERİ ALINTILAYIP KULLANAN OLURSA HOŞ ŞEYLER OLMAZ.:D .. Gerekeni Yapmak Durumunda Kalırım..
Size Zarar Veren Olursa Gerekenleri Yapın.. Ezilmeyin. .Hakkınızı Savunun...

Belki Minecrafta Lapisten Kılıç Koyamazsınız.. Ama Kullanılmayan Altın Kılcı Texture Pack İle Lapis Kılıcı Yapabilirsiniz!! (Bu Size İpucu Olsun Ben Elmas Zırh Bekliyorum Bunu Okuyandan..)
Yani Lapisli Sunucunuza Değişik Şeyler Ekleyin.. Mesela Yeni Enchantlar, Silahlar... Top .. Gülle.. Faction Askeri.. Güzel Bir Hile Koruması..

2-Sunucumda VIP Satmak İçin Ne Yapabilirim?
Hepmiz Zengin Çocuğu Değiliz ve Sunucumuzun Açık Kalması Adına VIP Satmak Zorundayız..
En Iyi Yontemler...
-Guzel Bir Sunucu Açın Öncelikle ..Hazır Paketle Kıytırık Bir Faction Açmayın.. Kendi Tarzınız Olsun.. Plugin Araştırın Bol Bol!!
-VIP leri Normal Oyuncundan Üstün Tutun.. Ama Normal Oyuncuda O Seviyeye Erişebilsin...
Mesela p10 Set!! Enchnat Tabelasıyla 10 Level Enchantı 100 Level Kasan Biri Yapabilsin.. VIP Perklerini Abartmayın... VIPlerinizi Fazla Kayırmayın.. Adam Para Veriyor Olabilir Ama Onurunuzu Parayla Satmayın..İlkeleriniz Olsun.. Parayla Ban Açtırmayın!!
-Event Yapmayın.. Yapsanız Bile Ölçülü Olun.. Herkeste Elmas Blok Hayvan Gibi Setler Olması Size Oyuncu Kazandırabilir.. Ama O Oyuncular 2-3 Günlük Olur!! Sunucunuzu Eşsiz Tutun ve Event Yapmamaya Çalışın..
-Reklamınızı Bol Tutun Ki OYuncu Gelsin .. Bol Oyuncu Bol VIP Demektir..Tabi Adaletli Olun.. Küfüre Jaili Basın.. Huzursuzluk Yaratanı Affetmeyin.. Asayişi Sağlayın.. Ama Asla ve Asla Sırf Hile Bu Dediğinde Biri Banlamayın.. SS veya Videolu Kanıt İsteyin

3-Reklam Nasıl Yapılır?
Reklamcı Almaktan Kaçının.. Alsanız Bile Başka Sunucularda Reklam Yaptırmayın.. Unutmayın .. Sizin Gibi Onlarda Sunucularına Para Yatırmış İnsanlar..Saygılı Olun..
-Sunucunuz Güzel Ve Eşsiz Olsun Ki Kendi Reklamını Yapsın.. En Az 1-2 Sıradışı Özellik Ekleyin..
-Sunucunuz Zor ve Sürekli Olsun.. Rütbe Gibi Uzun Soluklu Hedefler Koyun Ki İnsanlar İlgi Duysun..
-Forum Başlıklarınızı Güncel Tutun.. Tanıtımlarınız Güzel ve Resimli Olsun.. Shadderlı Güzel Resimler Çekin..Özelliklerinizi Anlaşılır Olarak Anlatın..
-Facebook ve Skype Sayfalarında Reklamlarınızı Bol Tutun..
-En Onemlisi Tekrar Ediyorum Bunu.. Diğer Sunuculara Saygılı Olun.. Emeklerine Göz Dikmeyin.. Özgün Olun..
-Sunucunuz Güzelse İyi Bir Kanala Para Verin 30 40 k Abonesi Olan.. Sunucunuzda 1 Bölüm Çektirin..

4-Hile Nasıl Engellenir?
-Acımasız Olun.. Göz Açtırmayın.. Pluginleriniz Tam Olsun.. Hilelere Anında 2-3 Gün Jail Verin.. Yapmayacağım Abi Birdaha Deselerde Acımayın..
-Adil Olun.. SS ve Videosuz Kimseyi Atmayın.. Sunucuya Garezi Olan Yeni Hesabıyla Daha Çok Hile Yapar..
-Gizli Adminleriniz Olsun.. Kick Ban Jail Mute Yetkisi Verin Ortağınıza .. Oyuncu Olarka Gezsin..
-1.8 Kullanmayı Tercih Edin.. Anti Hile Pluginleri Daha Verimli.. Paralı Pluginleri Almaya yada Edinmeye Çalışın..

5-Lagı Nasıl Engellerim?
-Güzel Bir VDS niz Yada Fiziksel Sunucunuz Olsun Öncelikle..
-Bir Sunucuda Lag Yapan Şey Makinanızın Tıkanmasıdır.. Raminiz Ve İşlemciniz Asla %100 Olmamalı!! Limitinizi Bilin!
-Az World Kullanın..
-Plugin Sayınız Max 50 Olsun.. Fiziksel Sunucunuz Varsa 60..
-Pluginleriniz Hatasız Olsun..
-Az Skript Kullanın.. Pluginle Yapabildiğiniz Şeyler İçin Skript Yüklemeyin... (Komutun Önce Skript Sonra JAva Üstünden Sorgulanmasıyla , Sadece Java Üstünden Sorgulanması Arasında Fark Vardır!! Unutmayın.. Skript Dediğiniz Şey Eşşek Kadar Bir Plugin Aslında!! Skript Çok Faydalıdır.. Ama Zorlayıcıdır!!
-Özellikle NoCheatPlus ve Nukerlara Dikkat Edin... Size Epey İslemci Kaybettirir..
-Spigot Ayarlarından Anti XRAY Kapalı Tutun.. İşlemciyi Çok Götürüyor..
-Aşırı World Edit-Rain-Maden Eventi-Aşırı Plugin-Çok Skript =Lag
-İşletim Sisteminiz Az Ram Kullansın.. Panelden Uzak Durun!
-Sunucunuzu Her Gün 1 Defa Mutlaka Resetleyin.. Hatta Makinanızı Gece 12 DE Resleyin.. Kaynakları Şişrmeyin!!!

6-Ne Tür Bir Sunucu Açmalıyım?
-RolePlay Sunucuları Açmayın.. Hüsrana Uğrarsınız..
-Oynayışı Kolay Olan Şeyler Seçin.. Onları Renklendirme Yoluna Gidin..
-Spigot ta Plugin Arayın Bol Bol .. İlginç Pluginler Getirin.. Onları Kullanın.. Fark Yaratın..
-Hazır Paketlerden Uzak Durun.. Eğer Hiç Bilmiyorsanız Sadece Türkçeleştirmek Adına Kullanın Paketleri..
-HAZIRA ALIŞMAYIN.. EMEK ÇALMAYIN.. ALINTI YAPMAYIN.. ÖZGÜN OLUN.. Kendi Emeğinizle Birşeyler Başarın..
-Build Yeteneğiniz Yoksa Paylaşılmış MAp Kullanın.. Map Çalıntı Diyenlere Aldırmayın.. Sunucunun Buildleri ALıntı ve Güzel Olsun.. Pluginlerinize ve FArk Yaratmaya Odaklanın.. Böylece Zamandan Tasarruf Edersiniz.. Birde Buildleriniz En Azından Benzer Bloklarla Olsun..
-Yardım MEnüsü Warp MEnüsü Hatta Hemen Hemen Çoğu Şeyi Menülere Bağlayın. .Rehber Gibi Sizi Klişe Gösterecek Alımlar Yapmayın..

GENEL ÖZET..
-ÖZGÜN OLUN
-LAPİSLİ OLSANIZ BİLE FARK YARATMAYA BAKIN..
-HAZIRA KONMAYIN..
-OLGUN DAVRANIN
-SAYGILI OLUN.. SİZE REKLAM YAPILMADIĞI SÜRECE KİMSENİN EMEĞİNE SAYGISIZLIK YAPMAYIN..
-ADİL OLUN.. VIPLERI ABARTSANIZDA NORMAL OYUNCULAR BILE COK CALISIRSA BİR VİP OLSUN (BENDE VIP 1 HAFTADA OLUNUYORDU) TABI VIPLER 1 GUNDE PVP YE TAMAMEN HAZIR OLUYORDU.. AMA 2 OYUNCU 1 VIPI KESEBİLİYORLARDI..
-ILLA ALINTI YAPACAKSANIZ TÜRKİYEDE OLAN ŞEYLERİ YAPMAYIN. YABANCILARDAN ALINTI YAPIN.. ONLARIN FİKİRLERİNİ KULLANIN.. YURDUMUN İNSANININ HAKKINI YEMEKTENSE ELİN İNGİLİZİNDEN YÜRÜTÜN.. ONLAR 100 YILDIR BİZDEN YÜRÜTÜYOR NASILSA :D

SUNUCUNUZDA BAŞARILAR.. UZUN SOLUKLU VE KALICI OLMASI DİLEĞİYLE..

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
-Acımasız Olun.. Göz Açtırmayın.. Pluginleriniz Tam Olsun.. Hilelere Anında 2-3 Gün Jail Verin.. Yapmayacağım Abi Birdaha Deselerde Acımayın..

Bütün forum ban yer hile kullanmayan yok tek çözüm servere özel launcher başka yolu yok bu işin

Pyme

-__-
En iyi cevaplar
0

Bütün forum ban yer hile kullanmayan yok tek çözüm servere özel launcher başka yolu yok bu işin
Aynen Katılıyorum... Yeni Sunucumda Planlarım Arasında Kesinlikle Var.. No CheatPlus Ve Anti Hile Pluginleri Olmasa 200 Lük Kapasite Olur Sana 300 :D
NCP islemci Katili..

Ama 30 40 Kisiyi Tek Başınıza Denetlersiniz... Bu Sözüm Ufak Serverlar İçindi..[DOUBLEPOST=1436796303,1436792369][/DOUBLEPOST]++++ VIP FLOOD.:p

Pyme

-__-
En iyi cevaplar
0
Fikir konusunda kıtlık yaşayanlara boş vakitlerimde yardımcı olabilirim.. Kullanabileceği plugin isimlerine kadar yazarım.. Ama gerisine karışmam :D ...
Özel mesaj yoluyla soru sorabilirsiniz..

Pyme

-__-
En iyi cevaplar
0
Alakası yok. İstersen 10000 lira yatır sunucuya yinede beynin yoksa güzel bir sunucu olmaz.
yani ben ücretsiz pluginlere 40 50 lira yatırarak Türkiyenin en iyi sunucusunu yaptım.. FFA ya girenler bilir kalitesini..
Tamamen uğraş .. Fikir ve bilgiyle alakalı..

Hazır pluginlere konmayacaksın.. Araştırıp üreteceksin.. bukadar..[DOUBLEPOST=1437324289,1436893602][/DOUBLEPOST]Fikir bulamayanlara boş vakitlerimde 0 komisyonla yardımcı olabilirim..[DOUBLEPOST=1437588725][/DOUBLEPOST]beyler fikir bulamayan tekrar ediyorum tüyo verebilirim.. ayrı konu açmak yerine buraya yazabilirsiniz.. faydalı olacağıma inanıyorum..

ShiodomeMiuna

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
11
Misal benim pvp sunucumda viplere ayri bir kit değilde ayri ozellikler veriyordum. Mesela ./be (BowEffects) in skriptini yapmıştım ki skriptte be deki gibi etrafı zorlayan özellikler yoktu. Renk skriptim vardi viphat vardi hepsi bana özgündü. Kısacası sunucum hep kendi ve Ferit'in fikirleriyle gelişmişti tabi yetkililer bana komplo kurunca 1-2 sinin yetkisini aldigimda ferite surekli yetkimi ver demisler ve ferit bu yuzden sunucuyu kapamisti.

Ferit :Computeram1

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi