Airsy
Sudan Çıkmış
- En iyi cevaplar
- 0
HAKKIMDA
Merhaba değerli forum üyeleri, ben Deniz sizlere bugün Sunucu açmadan önce yapılıp yapılmaması gerekenler hakkında bir kaç fikir sunacağım.
Adım Recep Soyadım ise Çetinkaya, 18 yaşında Grafik/Tasarım ile ilgileniyorum.Alanımda gayet profesyonel şekilde çalışıp 100'den fazla kişi ile çalışmam bulunmaktadır, minecraft ile 3 senedir uğraşıyorum.Üst düzey olmasa da orta seviyede kodlamalar yapabiliyorum, yanı sıra mimar ilede ilgileniyorum.
Airsy
| Mimar,Skripter,Grafiker,Yazar |
SUNUCU AÇARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?
Sunucu açmadan önce ilk olarak bakiyenizi kontrol etmelisiniz, kontrol ettikten sonra ise kafanızda plan yaparak en ucuz şekilde plan yapıp cebinizden daha az para çıkmasını sağlayın ki sunucu için daha çok yapmamız gerekicek.
Planınızı yaptıktan sonra ise en ucuza kiralıyabileceğiniz minecraft hosting şirketlerine bakmanız gerekicek, benim önerim ucuzluk ve ram açısından şu aralar Batihost hostingi.Fakat kalite ve ilgi istiyorsanız Rabisuyu tercih ediyorum, burada ne batihost'u nede rabisuyu kötüleme amaçlı hiçbir şekilde düşüncem yoktur.Değerli üyelerimize en iyi yardımı sunmak istiyorum.
Bunlar bittikten sonra ise asıl zor kısımlara geliyoruz.
SUNUCU AÇARKEN NE TÜR KİŞİLERİ ALIP NE TÜR KİŞİLERİ ALMAMALIYIM ?
Kadronuza kesinlikle önünüze geleni almamalısınız, aksi takdirde ileride ciddi anlamda hem maddi hemde manevi zarara girebilirsiniz.
İlk olarak hangi bölüme yardım istiyorsanız ona göre "Yetkili Alımları" bölümüne konu açabilirsiniz, bölüm hakkında araştırma yapıp başvuru yapıcak kişileri daha çok aydınlatarak doğru bölüme başvuru yapmış olduklarını hatırlatabilirsiniz.
Bunların dışında ise her bölüme ait profesyonel ve yetişkin kişileri seçmenizi ısrarla tavsiye ediyorum, kadronuzu kuracağınızı anladığınıza göre artık geriye sunucunuzun hangi tür olmasını seçiceksiniz.
SUNUCU AÇARKEN NE TÜR AÇMALIYIM VE NELERE DİKKAT ETMELİYİM ?
Geldik son kısıma, artık kader anı burada diyebiliriz.Sunucunuzun türünü oyunculara göre seçmeniz en uygunu olucaktır, son zamanlarda en çok oynanan minigames oyunu "Katil kim ? (Murder)" oyunu gayet popüler ve eğlenceli.Minigames açıcak sunucu sahiplerine önerim diyebilirim, bununla kalmıyıp Türkiye'de çok az sunucuda bulunan "Gravity" oyunu gayet eğlenceli oyunlar diyebiliriz.Tabii bunlar benim öznel görüşüm olduğundan sırf bunları açmanız gerekmiyor.
Size bir tavsiye daha vermek istiyorum, çoğu kişi "Faction" sunucu açtığından çok az bir kitle artık faction oynuyor diyebiliriz.
Bu yüzden "Faction" sunucu açmak istiyorsanız tüm faction oyuncularının dikkatini çekicek fikirler üretmelisiniz, tabii bunu birde icraat'a dökmek var.Bunlar ile kalmıyıp son zamanların en çok tutulan ikinci sunucu türü ise "Skyblock" sunucuları, adanızı kurarak tamamen emek vererek yapabileceğiniz bir oyun türü.Benim favorilerimden diyebilirim, pvp'ye düşkün olduğumdan da bu türü seçtim.
"Adanı kurup büyütüyorsun, ne pvp si ?" derseniz, geliştikten bir süre sonra arenalarda zırhlarınızı kuşanarak doyasıya savaşabilirsiniz!
Ekip kurarak ise önünüze kim gelirse güçlüyseniz ve iyi bir ikiliyseniz kimse sizi durduramaz, hem ada hemde pvp arkadaşınızı bu sayede bulabilirsiniz.
Konum ile ilgilendiğiniz için hepinizden teşekkür ediyorum, yorumlara konunun iyi veya kötü olduğunu belirtirseniz sevinirim.Eksiklerimide yazmayı sakın unutmayın, yakında ücretsiz tasarımlarımıda "Grafik Çalışmaları" adı altında paylaşacağımıda şimdiden söylemek istiyorum.İyi günler, iyi forumlar.