Sunucu .bat dosyası

AndRoGeoR

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sunucumda konsoldan restart yazınca stop komutu girilmesini ardından .bat dosyasının tekrar başlatılmasını istiyorum. Bunun için
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
böyle bir şey buldum ama ne yapacağımı anlayamadım. Yardımcı olur musunuz?

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Böyle bir şeyin pek mümkün olduğunu sanmıyorum. Konsoldan yazdığın komuta etkisi olan sadece 2 şey var: Biri .bat dosyasının içeriği, diğeri de pluginler. Pluginler yoluyla restart komutunu algılayabiliriz, ama sunucuya stop çekildiği andan itibaren plugin işlevsizdir. Bat dosyasından normalde belki yapılabilir, ama bu dosya craftbukkit veya spigot konsolunu açtığı için yazdığın şeyler artık craftbukkit'in veya spigot'un kontrolüne geçer. Yani craftbukkit veya spigot'un kodlarına ekleme yapmadan pek mümkün değil gibi. (Başka bir yol düşünenler aydınlatsınlar lütfen.)

Cengizhand

Marangoz
En iyi cevaplar
0
spigot.yml dosyasını açın ve şu kısımı:
restart-script: ./start.sh
bulun. Sunucuyu başlatmak için kullandığınız .bat dosyasının adını yazınız. Örneğin:
restart-script: ./start.bat
Daha sonra sunucuyu başlatmak için kullandığınız .bat uzantılı dosyayı açın ve başlatma kodunun bir satır altına exit yazıp kaydedin. Eğer bu kısımı yapmazsanız 2. ve sonra ki restartlarınız da CMD ekranı açık kalacaktır.
İyi forumlar...

KingAmdin_YT

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
1
Kod:
@echo off
title Sunucu
:start
java -Xmx4G -Xms4G -jar spigot.jar
goto start
Bu şekilde bat dosyanın içine yazabilirsin. Cmd ne zaman kapanırsa yani sunucu ne zaman stop çekilirse sunucu tamamen durdurulup kendisi yeniden başlatılacaktır.
Şuanda kullanıyorum.

Ayrıca restart komutu kullanmanızı önermem. Reload ile restartın hiç farkı görmedim. Sunucu kasıp kalıyor yada kapanıyor. (Plugin sayısı az olduğuna göre reload zarar görmez.)

AndRoGeoR

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
spigot.yml dosyasını açın ve şu kısımı:
restart-script: ./start.sh
bulun. Sunucuyu başlatmak için kullandığınız .bat dosyasının adını yazınız. Örneğin:
restart-script: ./start.bat
Daha sonra sunucuyu başlatmak için kullandığınız .bat uzantılı dosyayı açın ve başlatma kodunun bir satır altına exit yazıp kaydedin. Eğer bu kısımı yapmazsanız 2. ve sonra ki restartlarınız da CMD ekranı açık kalacaktır.
İyi forumlar...
Bu şekilde olunca diğer cmd'yi kapatmıyor.. Sürekli restart atılacağı için belli bir süreden sonra makinede kasma yapar diye düşünüyorum. Yinede teşekkür ederim..

Kod:
@echo off
title Sunucu
java -Xmx4G -Xms4G -jar spigot.jar
goto start
Bu şekilde bat dosyanın içine yazabilirsin. Cmd ne zaman kapanırsa yani sunucu ne zaman stop çekilirse sunucu tamamen durdurulup kendisi yeniden başlatılacaktır.
Şuanda kullanıyorum.

Ayrıca restart komutu kullanmanızı önermem. Reload ile restartın hiç farkı görmedim. Sunucu kasıp kalıyor yada kapanıyor. (Plugin sayısı az olduğuna göre reload zarar görmez.)

Teşekkür ederim ama bu kodla pluginlerde UTF-8 yani türkçe karakter kulllanamıyorum. Bunun içine https://forum.gamer.com.tr/konu/sunucunun-her-yerinde-utf-8-ue-g-s-vb-kullanmak.310222/ bu koduda ekleyebilir misiniz? Neresine ekleceğimi bilmiyorum.. Reload yerine restart kullanmamın sebebi bedwars sunucusunda oyun bitince konsola komut gönderilmesi ve sunucunun yeniden başlatılması gerekiyor. reload da bu olmuyor.

KingAmdin_YT

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
1
Bu şekilde olunca diğer cmd'yi kapatmıyor.. Sürekli restart atılacağı için belli bir süreden sonra makinede kasma yapar diye düşünüyorum. Yinede teşekkür ederim..

Teşekkür ederim ama bu kodla pluginlerde UTF-8 yani türkçe karakter kulllanamıyorum. Bunun içine https://forum.gamer.com.tr/konu/sunucunun-her-yerinde-utf-8-ue-g-s-vb-kullanmak.310222/ bu koduda ekleyebilir misiniz? Neresine ekleceğimi bilmiyorum.. Reload yerine restart kullanmamın sebebi bedwars sunucusunda oyun bitince konsola komut gönderilmesi ve sunucunun yeniden başlatılması gerekiyor. reload da bu olmuyor.
Kod:
@echo off
title Sunucu
java -Xmx4G -Xms4G - Dfile.encoding=UTF-8 - jar spigot.jar
goto start