Yardım Sunucu lag sorunu

01zoro06

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
421
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
266
Puanları
1,775
Ruh hali
Merhabalar sunucumda tps sabit kalmasına rağmen gereksiz lag giriyor spigot.yml ve paper.yml'den gerekli huni düzeltmelerini yaptım /asadmin purge sistemi ile birçok inaktif adayı temizledim.

timings raporu: timings raporu tıkla
 


LavivaSurvival

IP: LavivaNW.Keyubu.Com
Mesajlar
333
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
136
Puanları
410
Ruh hali
İlk olarak huniler çok fazla lag yapıyor. huni performans iyileştirmesi yapmalısın.
Spartan anti cheat,UltimateStacker (o kadar fazla değil ama genede performansı düşürüyo), İslandBorder (bu diğer 2 plugine göre fazla performans kullanıyo.)

bu 3 plugininde performans yediğini söylemek isterim.
 

LifeMCServer

Nether Yerlisi
Mesajlar
2,410
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
2,461
Puanları
10,250
Ruh hali
Size daha iyi destek sağlayabilmem için aşağıdaki bilgileri verin.
Timings'e dayalı genel öneriler
  • Java sürümünüz 1.8.0_201, son sürüm ise 1.8.0_231. Arada yaklaşık 3 sürüm fark var, Java | Oracle üzerinden indirme yapın.
  • Başlatma kodlarınızı benim optimize edilmiş ve türkçe karakter destekli kodlarım ile değiştirebilirsiniz: Eski Sürüm - V2.X-BETA Sürümleri (Beta sürümünü kullanmanız tavsiyem)
  • spigot.yml dosyanızdan verbose: true ve view-distance: 10 kısımlarını verbose: false ve view-distance: 4 şeklinde değiştirin
  • Aynı şekilde paper.yml dosyanızdan verbose: true kısımlarını verbose: false yapın
  • Spartan, UltimateStacker ve IslandBorder eklentilerini orijinal son sürümlerine güncelleyin
  • statistics adlı Skript komutu hafif bir gecikme yapıyor olabilir
  • skRayFall eklentinizi v1.9.18 sürümüne güncelleyebilirsiniz, bir sürüm geridesiniz
Daha iyi Timings raporu nasıl alınır?

Tam lag olduğu sıralarda 1-15 dakika arası bir Timings Raporu, lag sorununun kaynağını tespit etmemiz için yeterlidir. Eğer sunucunuzda sürekli lag oluyor ise, daha uzun bir Timings Raporu alabilirsiniz.

Unutmayın ki, lag olmadığı sıralarda 24 saatlik bir Timings Raporu da alsanız, lag olmadığı için bize doğru/net bir kaynak göstermeyecek, dolayısı ile lag sorununu tespit edemeyeceğiz.

Bu nedenle lag olduğu sırada aldığınız 1 dakikalık bir Timings Raporu ile bile lagın nedenini anlayabiliyor iken, lag olmadığı sırada alınan 5 saatlik bir Timings Raporundan herhangi bir kesin çıkarım yapamayız.

Hosting, veri merkezi ve donanımsal sıkıntılar?

Eğer sunucunuzda ilk kez lag/atma/ping yükselme sorunu oluyor ise, 1) veri merkezi kaynaklı ping yükselmesi, 2) donanım değişikliğinden kaynaklı kesinti veya 3) geçici bakım oluşmuş olabilir, bu durumda hostinginiz ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
 

Üst