Sunucu Sahipleri için Birkaç Tavsiye

BattleDragon14

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Java eklentisi yazmak zordur. Unutmayalım ki imkânsız diye bir şey yoktur. Emek verildiği taktirde o da olur.

Türkiye sunucuları:
  • En fazla: Factions
  • Fazla: Hub
  • Pek fazla: SkyBlock
  • Düşük: Survival
Bu bilgileri kendi tecrübeme ve araştırmama dayanarak söylüyorum.

Factions sunucuları neden en çok?
  • Oyuncularımız tabiri caizse hazıra alışmış. "Lapis" olacak, "kolay para" kazanılacak ve "kendini pro" şeklinde sandıracak sunucularda oynamayı çok severler.
Eğer yeni bir sunucu açmak istiyorsanız ve sunucunuzun kolaylıkla aktif kişisini arttırmak, sunucuyu çok kolay yaparsanız oyuncu sayınız artacaktır. Ama biz bunu önermiyoruz. "Az çoktan fazladır...", "Az olsun adam gibi olsun..." gibi sözler denilmeye uygun gibi görünüyor.

Hazır paket kullanmanızı önermiyoruz. Sadece "Essentials.jar" alın yeter. Diğerlerini emeğinizle yapın. Başkasının haritalarını çalmayın, gerçek hayattaki alışveriş merkezi soymakla aynı şeydir. Kimsenin sunucusunda reklam yapmayın. Başkası sizin sunucuya gelip de reklam yapsa, hoşunuza gider miydi? w

Bunlardan çıkarabildiklerimi:
  • Türk oyuncuları, madeni sunucuları seviyor. Eğer yeni bir tür oluşturacaksanız, maden alanları eklemenizi öneriyorum.
  • Türk oyuncuları, topluluk, klan veya takım gibi sistemleri seviyor. Yeni bir tür oluşturacaksanız, eklemenizi öneririm.
  • Türk oyuncuları, kolay para kazanabilecek, kolay eşya kazanılabilecek sunucuları seviyor gibi gözüküyor. Sunucunuza değişik eşyalar, değişik para sistemleri eklerseniz bazı oyuncuları daha hızlı elde edebilirsiniz.
  • Sonsuzluk: Türk oyuncuları, sonsuz şeyleri seviyor. Mesela: "9. eşya koyma yerine koyduğu eşyalar, ölünce gitmesin." Gibi bir sistem düşünebilirsiniz.
Bu bilgilerin hepsinin doğru olduğunu söyleyemem, fakat çoğunun doğru olduğunu düşünüyorum.
Yeni sunucu açacaklar için umaırm işlerine yaramıştır. Aynı türlerden olacağına farklı türlerden olsun, daha iyi.