"Your server is lagging because it is overloaded (99%+ Server Load). Try reducing View Distance if it is above 4."
Eğer server.properties ve spigot.yml'den view-distance ayarını 4 veya 3 yapmadıysan yap.
Geo Firewall kullanıyorsan bu uzun sürede ciddi TPS düşüşüne sebep oluyor bende kullanıyordum kaldırdıktan sonra tps en az 10 olmaya başladı. (kaldırmadan önce 5'e, 2'ye kadar düştüğü oluyordu)
Daha sonrasında React adlı premium SpigotMC pluginini satın aldım. Bu TPS'i 18-19'a kadar taşıdı ama arada sırada 14'e kadar düşebiliyor ve takılmalar giriyordu. Onuda birkaç skript'i değiştirerek hafiflettim. şu an sadece arada bir lag oluyor. Sende deneyebilirsin.
Ek olarak timingsine bakacak olursak çok fazla entity var gibi ClearLag gibi pluginlerle 10-15dk da bir otomatik temizleme gibi bir şey yapabilirsin.
Pluginlerine gelecek olursak,
AutoSaveWorld gereksiz bence. Zaten sunucu kapandığında otomatik her şey kaydedilir. Kaydedilmesede en fazla 30dk- civarı geriye alır. Eğer sunucunda hata veya çökme yoksa bu plugin aşırı gereksiz. Ki hatalara ve çökmelere karşılık böle pluginler kurup zararı azaltmaktansa direk o sorunu çözmek daha mantıklıdır.
SpigotBoard çok lag yapıyor gibi görünüyor zaten çoğu scoreboard pluginlerinin geneli böyle. Scoreboard oyunda çok yer kaplar, gereksiz bilgiler içerir (bence), ya hiç kullanma ya da kullanacaksan FeatherBoard gibi orjinal ve kaliteli pluginler kullan. leak kullananacaksan hiç kullanma.