#Sunucumda tek sorun Skript'in lag yapması! Lütfen yardım ediniz..

NoPermission

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
...
M
erhaba ben dün bir sunucu açtım, sunucuda tek bir ERROR, WARN bulunmamakta. Fakat
Skript aşırı derecede RAM kullanmakta ve lag yapmakta. Lütfen Skriptte neyin lag yapıp,
neyin yapmayacağını ve bu sorunun çözümünü rahatça anlayabilecek olan arkadaşlar bana ulaşabilir mi?
Skriptleri arkadaşa atacağım ve bakacak, bana söyleyecek neyde lag oluşturduğunu.. Şimdiden
çok ama çok teşekkürler.

- RESİM -

...

SkcNW

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Anti-Lag pluginini öneririm bizim lobidede lag vardı yükledim %1 lag sadece

Breakthrough

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Skriptte çok fazla variable kullanımı "variables.csv" dosyasını büyütür.
Her variable okunmaya çalışıldığında bu dosyanın büyüklüğüne göre gecikme yaşanır,işlemciye yük biner.
Eğer dosya çok büyük ise okunurken yüksek miktarda lag olabilir.
Tavsiyem skripterlerinin yaml kullanmayı öğrenmesi ve variable yerine yaml sistemlerini kullanmanız.
Bunlar benim tahminim.
Ek olarak loop olayları lag yapıcaktır,bunu zaten biliyorsunuzdur.

MC4FUN

play.mc4fun.net
Aktif Üye
En iyi cevaplar
4
hangi pl ne kadar ram kullaniyor hangi pl ile bakılıyor?

Absolatte

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yazdığın skriptlerde optimizasyonlara gitmen gerekiyor bana kalırsa.
Methodların aşırı amatörce olabilir, çünkü skriptin lagg yapması genelde bundan kaynaklı oluyor.

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Kullandığın Skriptlerin neredeyse hepsi eminim bir plugin olarak şu anda bulunuyor. Olmassa Java kodlamayı öğrenip kendin yapabilirsin.

Skript, belirli bir noktaya kadar optimize edilebilir, o noktadan sonrası hiçbir şeyi etkilemez. Plugin yaparsan, gerçek kodlara daha yakın olduğun için daha derin optimizasyonları deneyebilirsin, ama gerekiceğini sanmıyorum.

Skriptlerinin bir listesini verebilirsen yardımcı olabiliri(m|z)