- En iyi cevaplar
- 0
Go go go!
[=T.A.R.D.I.S Kuramı=]
T.A.R.D.I.S'in açılımı "Uzaydaki Zaman ve Göreceli Boyutlar" anlamına gelmektedir.
Bilmeyenler olursa Doctor Who dizisini internetten izleyebilirler.
T.A.R.D.I.S'in içi dışından büyüktür. Dizide buna "zaman lordu tekniği" deniyor ve açıklama yapılmıyor.
Ben sizin için bunu mantığa kavuşturdum.
Tam 8 lanet olası günlük bir araştırmadan sonra, T.A.R.D.I.S'in şu şekilde çalıştığını anlamış oldum:
Bir çerçeve düşünün. T.A.R.D.I.S'in kapısı boyunda ve genişliğinde incecik bir çerçeve. Bu çerçeve'nin içinden bir vorteks'in geçtiğini hayal edin şimdi. Kapı açıldığında uzakta bir delik ve etrafta spiral çizgiler göreceğinizi düşündüyseniz yanıldınız. Direkt gideceğiniz yere girersiniz.[=T.A.R.D.I.S Kuramı=]
T.A.R.D.I.S'in açılımı "Uzaydaki Zaman ve Göreceli Boyutlar" anlamına gelmektedir.
Bilmeyenler olursa Doctor Who dizisini internetten izleyebilirler.
T.A.R.D.I.S'in içi dışından büyüktür. Dizide buna "zaman lordu tekniği" deniyor ve açıklama yapılmıyor.
Ben sizin için bunu mantığa kavuşturdum.
Tam 8 lanet olası günlük bir araştırmadan sonra, T.A.R.D.I.S'in şu şekilde çalıştığını anlamış oldum:
Bunun bir resmini çizdim (
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor.
Giriş yap veya üye ol.
daha sonra yayınlanacaktır):
Anlamadıysanız mor kısmı okuyun.
Öncelikle bir kapı düşünün. Kapının ardında incecik bir "ekran" ve ya "çerçeve" var ve bu çerçeve/ekran kapıya tutturulmuş.
Kapıya tutturulan bu şey içinde bir vorteks barındırıyor ve vorteks'in dışarı sıçramaması için onu manipüle ediyor. 4 boyutu senin önüne veriyor.
4 boyutlu bir şey nedir? 4. boyut zaman dalgası olarak adlandırılmaz. 4. boyut, derinlik boyut seçeneğinin aşama atlayıp içeriden arkaya doğru uzaması durumudur.
4. boyutta bir şeyin içine bakarsanız (doğal ise; karadelik) tüm evreni görürsünüz ve bu sizin ölümünüze yol açar. Çünkü bilgi verileri çok fazladır. Ama eğer yapay bir 4. boyuttaki şeye bakarsanız daha hiçbir veri edinmediğinden güvenle bakmaya devam edebilirsiniz (bkz: Kuantum).
Doğal olarak vorteks'ler uzay dokusunu içinde tamamı ile barındırır. Vorteksin içinden açılan bir portal arka kısmı iptal eder ve sadece 1-yönlü gidiş sağlar. Bu gidiş bizim gideceğimiz yerdir. Vorteks uzun bir tüneldir fakat vorteksin yapay olması içindeki zamanı etkiler. Zaman olmadığından sizin hızınıza bağlı bir saniye olayı olur. Ayrıca, momentum kurallarını bozduğu için vorteks her ne kadar uzun olursa olsun zaman olmadığından ve 4. boyutta olduğundan siz gideceğiniz yeri kapınızın dibi olarak görürsünüz.
Bu sayede önden açılan bir kapı ile aktifleştirilen bir çerçeve vorteks yaratır, algı duyunuz kaybolur ve zaman olmadığı için direkt attığınız adımda sizi gideceğiniz yere götürür. Vorteks'te kaçak varsa ölürsünüz. Bilgi akışı çok fazla bir biçimde oradan gelir.
[=Dünya'nın Olası Sonu Nasıl Gelecek?=]
Andromeda isimli galaksideki Jolteon yıldızı Güneş ile çarpışırsa o zaman iki galaksinin sonu gelir.
Jolteon, Güneş'ten tam 1.745 kat daha büyük bir yıldızdır ve Andromeda'nın dönüş eksenini bulunca güneş ile aynı saatlerde, aynı süre içerisinde döndüğü bulunmuştur.
Fakat Jolteon'un bize çarpması için bundan tam 9.000.000 küsür yıl sonra Andromeda ile Samanyolu'nun çakışıp birleşmesi gerekecek. Bu çakışma sadece nebulaları ateşleyip daha çok yıldız/gezegen ortaya çıkartacak.
Eğer Jolteon Güneş'i teğet geçerse gökyüzü 9 milyon küsür yıl sonra böyle gözükebilir:
Ve de yeni renkler keşfedilebilir.
[=Gerçeklik Yapısı=]
Gerçeklik Yapısı kısaca Uzay Dokusu'dur.
Uzay Dokusu yırtılabilir.
Jolteon ve Güneş'in çarpışma dalgası uzay dokusunu (4. boyut) yarabilir ve karadelik açabilir.
Gerçeklik yapısı insanlar tarafından kırılabilir. Bizim kırdığımız yapıya biz "Paradoks" deriz.
Paradokslar gözle görülebilirler. Uzay Dokusu bir kez paradoksa girdimi orası binlerce yıl sonra kararmaya başlar.
Kararma böyle olur (Hava) :
(Resim: Britanya Demir Yolu)
Britanya özellikle çok paradoks mağdurudur.
1. büyük paradoks denemesi Britanya'da yapılmıştır.
[="Portal Silahı(Gun) Mantığı=]
Kısaca 1 cümle ile anlatabilirim.
Solucan deliği manipülatörü.
[=Teleportasyon=]
Molekül Parçalama.
Eğer moleküllerimiz manyetik alan çevresinde birbirinden ayrı olur ise her molekülün arasından geçebiliriz. Hemde değmeden.
Fakat bu her parçamızı ayıracağından ölürüz.
Cansız cisimler teleporte edilebilir.
Ama eğer araştıracak olursanız ilk teleportasyon deneği olan bir adam 5m ötede parçalanmış halde bulunmuş.
Hiç bulaşmayalım derim.
-Yeselectro
Gerçeklik Yapısı kısaca Uzay Dokusu'dur.
Uzay Dokusu yırtılabilir.
Jolteon ve Güneş'in çarpışma dalgası uzay dokusunu (4. boyut) yarabilir ve karadelik açabilir.
Gerçeklik yapısı insanlar tarafından kırılabilir. Bizim kırdığımız yapıya biz "Paradoks" deriz.
Paradokslar gözle görülebilirler. Uzay Dokusu bir kez paradoksa girdimi orası binlerce yıl sonra kararmaya başlar.
Kararma böyle olur (Hava) :
(Resim: Britanya Demir Yolu)
Britanya özellikle çok paradoks mağdurudur.
1. büyük paradoks denemesi Britanya'da yapılmıştır.
[="Portal Silahı(Gun) Mantığı=]
Kısaca 1 cümle ile anlatabilirim.
Solucan deliği manipülatörü.
[=Teleportasyon=]
Molekül Parçalama.
Eğer moleküllerimiz manyetik alan çevresinde birbirinden ayrı olur ise her molekülün arasından geçebiliriz. Hemde değmeden.
Fakat bu her parçamızı ayıracağından ölürüz.
Cansız cisimler teleporte edilebilir.
Ama eğer araştıracak olursanız ilk teleportasyon deneği olan bir adam 5m ötede parçalanmış halde bulunmuş.
Hiç bulaşmayalım derim.
-Yeselectro