Umut Savas
Ne demek yanlış? Ben mi?
- En iyi cevaplar
- 0
DDoS saldırıları internet tarihinin her döneminde kendine yer buldu ve bulmaya da devam edecek. Geçtiğimiz sene siyasi nedenlerden ötürü ülkemize karşı gerçekleştirilen bir DDoS atağı internet tarihinin en büyük DDoS saldırılarından birisi olmuştu.
Ülkemize gelen saldırıdan beridir en güçlü DDoS saldırıları listesine girebilecek boyutta bir saldırı olmamıştı. Fakat geçtiğimiz hafta Fransız merkezli bir hosting firması olan OVH'yi hedef alan saldırı, listeye dahil olmakla kalmayıp en üst sıraya da yerleşmeyi başardı.
1 Tbps gibi inanılmaz bir trafiğe sahip olan saldırıya karşı koyabilecek herhangi bir sistem şu an dünya üzerinde mevcut değil.
http://s01.***************/img/content/16-09/28/hackers-target-hsbc-uk-bank-with-massive-ddos-attack-2.jpg
Saldırıyı ilgi çekici yapan bir diğer kısım ise saldırının bilgisayarlardan gelmemiş olması. Saldırının 150.000'i aşkın sayıda çeşitli teknolojik cihaz üzerinden geldiği açıklandı.
Bu cihazların çok büyük bir kısmını web kameraları, ufak işlemci gücüne sahip internete bağlanabilen elektronik cihazlar oluşturuyor.
DDoS saldırılarının artık bilgisayarlardan çok daha basit teknolojik aletler üzerinden yapılıyor oluşu ise hackerların yeni yol haritası hakkında bizlere bilgi veriyor.
Bu saldırıyı herkes duymuştur peki yakında yaşanacak olan saldırıyı ?
tahminen 2017-2018 yıllar arasında düşünülen saldırı *****(kimin yapıcağını bende bilmiyorum
) tarafından yapılacağına inanılıyor.yaklaşık 25Tbps'lik olacak bu saldırının kesin bir tarihi yok ama tüm rusyanın ve daha fazla ülkenin ağlarını çökertileceği düşünülüyor. bildiğimiz veya duyduğumuz kadarıyla 100-500 kadar sunucuyu ismi bilinmeyen siber takımına satmışlardır (x security mi neydi bilmiyorum kimin sattığını). en son olan 1 Tbps'lik saldırıdan sonra bu saldırı hepimizi etkileyecek gibi gözüküyor(bu bir işaret olabilir). şimdi düşündümde bu saldırıyı kime yapıcaklar merak uyandırıyor. bu saldırı listede 1. Sıraya yerleşecek gibi duruyor.
NOT: Bu bilgileri darkweb(yani gizli işler
) aracılığında buldum umarım türkiyeyi vurmazlar bide üsteki 1 Tbps'lik saldırı alıntıdır alt konu kendi araştırmama bağlıdır eleştirilerinizi bekliyorum. son olarak sadece sunucu üstünden yapılacağı kesin değildir!
İyi Forumlar,
Yazar: Umut Savaş
Tüm bilgiler gizlidir yani nerden buldun yalan atıyorsun falan demeyin hatta yayınlamam bile yasak olabilir.
Ülkemize gelen saldırıdan beridir en güçlü DDoS saldırıları listesine girebilecek boyutta bir saldırı olmamıştı. Fakat geçtiğimiz hafta Fransız merkezli bir hosting firması olan OVH'yi hedef alan saldırı, listeye dahil olmakla kalmayıp en üst sıraya da yerleşmeyi başardı.
1 Tbps gibi inanılmaz bir trafiğe sahip olan saldırıya karşı koyabilecek herhangi bir sistem şu an dünya üzerinde mevcut değil.
http://s01.***************/img/content/16-09/28/hackers-target-hsbc-uk-bank-with-massive-ddos-attack-2.jpg
Saldırıyı ilgi çekici yapan bir diğer kısım ise saldırının bilgisayarlardan gelmemiş olması. Saldırının 150.000'i aşkın sayıda çeşitli teknolojik cihaz üzerinden geldiği açıklandı.
Bu cihazların çok büyük bir kısmını web kameraları, ufak işlemci gücüne sahip internete bağlanabilen elektronik cihazlar oluşturuyor.
DDoS saldırılarının artık bilgisayarlardan çok daha basit teknolojik aletler üzerinden yapılıyor oluşu ise hackerların yeni yol haritası hakkında bizlere bilgi veriyor.
Bu saldırıyı herkes duymuştur peki yakında yaşanacak olan saldırıyı ?
tahminen 2017-2018 yıllar arasında düşünülen saldırı *****(kimin yapıcağını bende bilmiyorum
NOT: Bu bilgileri darkweb(yani gizli işler
İyi Forumlar,
Yazar: Umut Savaş
Tüm bilgiler gizlidir yani nerden buldun yalan atıyorsun falan demeyin hatta yayınlamam bile yasak olabilir.