Telefon Dolandırıcılığı

ShortPallMall

AtinaSaga.Com Türkiyenin ilk MMOSurvival sunucusu
En iyi cevaplar
2
Merhaba arkadaşlar bildiğimiz üzere kendini polis savcı gibi tanıtıp ve ya feto olayları gibi şeylerle sizi kandırıp banka bilgilerinizi alıyolar veya bir yere bir miktar para koydurtuyolar.Televizyonlarda falan çok çıkmıştı. Bu olayla şu günlerde baya bi azaldı sanıyordum taki 3 gün öncesine kadar dedemin kardeşi kredi çekmişti bankanın ismini vermek istemiyorum. Bunu 3 gün önce bankadan diye aramışlar fazla faiz konulmuş diye fazla paranız geri iade edilecek diye, banka bilgilerini istemişler vermemiş zaten sizde var diye online işlemleride istemişler dedemin kardeşi baya diretmiş ama istemişler bilmiyomuş dolandırıcı olduklarını vermiş ve mesaj gelmiş kredi limitiniz 2800 tl arttırıldı ardından 2800tl eft çıkışı oldu diye mesaj geldi ve dolandırıldıgını yeni anladı olay esnasında yanında yoktum ,normalde o kartında minimum 150 200 bin tl olurdu ama parayı çekip işçilere dağıtmıştı ucuz yırttı yani 2800tl fazla bi miktar değil.
Yeni dolandırıcılık türlerinden birisi arkadaşlar bu ailenizi yakınlarınızı uyarın tongaya düşmesinler ben düşmem diyenlerede vurgulayarak tekrar söyleyin

DirenCan

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
dedenin kardeşini vur bence miras filan

edit: uzun ömürler dilerim :))

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Olay anında bankayı aratıp işlemleri geri çekip parayı bloklatıp savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir.
Genel olarak 24 saat gibi bir itiraz izini bulunmakta.

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
Kardiyoloji alanında birçok ilke imza atmış, profluğa kadar yükselmiş bir öğretim üyemiz bile dolandırılmış. Bu işin eğitimle neredeyse alakası yok, bu tarz çağrılarla iletişim kurmamak iyi bir çözüm olabilir. Çok geçmiş olsun.