TEOG Kaldırılıyor!

ExS

“Alıştım artık” cümlesi çok umutsuz değil mi ya?
En iyi cevaplar
0
Ben liseliyim beni pek ilgilendiren bir konu yok fakat TEOG kaldırılıyor arkadaşlar. Küçük arkadaşlarımız sevinebilir. Artık eskisi kadar zor olmayacak! Bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Bence kul hakkına girdiler. Çünkü TEOG sınavına girip düşük puan alıp da kötü liselere gidenler oldu. Onların hakkını kim ödeyecek?

MrForax

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Kaldırılma kararı alındı mı ? Ben bu sene gireceğim. Bence her lisenin kendi sınavı olmalı . Cumhurbaşkanımız'ın dediği gibi.

Her lisenin kendi sınavı olsun, max 2 lise sınavına katılma hakkımız olsun. Eğer belirlenen puanı alamazsak o liseye giremeyelim. Daha iyi bir sistem olur böylelikle. Singapur ve Finlandiya tarzı bir eğitim sistemini bizde hak ediyoruz.

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Peki ya ondan öncekilerinin ? Şu tuhaf sistem her zaman değişiyor,(ha sistem demişim pardon) açıkta olup gayet yetenekli insanlar biliyorum. O kadar şaçma ki, ders olarak görmediğim hobilerim, konuya dökülünce ona eskisi gibi bakamıyorum. İnsanlar baskı ve zorunluluk altında çalışamazlar. Ders varlığının amacı bu konuların hobimiz olması idi ancak şu an zorunlu gözleriyle bakılıyor. Her şey sınav, bildiğiniz şeyleri sınavda yapamaz iseniz, sizi ondan soyutluyorlar, yani örnek veriyorum ; A dersinden sınava giriyorsun, amaç senin o konuları bilip bilmediğini ölçmek ama sen bildiğin halde yapamıyorsun ama sınav sonrası öğretmenine bildiğini ve nasıl olduğunu açıklıyorsun ama ne yazık ki sisteme göre bilmemiş/eksik sayılıyorsun.

MrForax

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Peki ya ondan öncekilerinin ? Şu tuhaf sistem her zaman değişiyor,(ha sistem demişim pardon) açıkta olup gayet yetenekli insanlar biliyorum. O kadar şaçma ki, ders olarak görmediğim hobilerim, konuya dökülünce ona eskisi gibi bakamıyorum. İnsanlar baskı ve zorunluluk altında çalışamazlar. Ders varlığının amacı bu konuların hobimiz olması idi ancak şu an zorunlu gözleriyle bakılıyor. Her şey sınav, bildiğiniz şeyleri sınavda yapamaz iseniz, sizi ondan soyutluyorlar, yani örnek veriyorum ; A dersinden sınava giriyorsun, amaç senin o konuları bilip bilmediğini ölçmek ama sen bildiğin halde yapamıyorsun ama sınav sonrası öğretmenine bildiğini ve nasıl olduğunu açıklıyorsun ama ne yazık ki sisteme göre bilmemiş/eksik sayılıyorsun.

Hocam, ondan öncekilerine yapabilecek bir şey yok. Bu zamanda bilgisayar v.s teknolojik ürünler var ancak eski dönemlerde var mıydı ? Peki ya öncekilerin hayatı ? Anlatabiliyormuyum. Sürekli yenilenmeli bu sistem. TEOG sınavı çok zarar veriyor Eğitim Sistemine.

GameKingTr59

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
SBS sınavı olmuş olsaydı puanım 400 civarındaydı.
TEOG sağolsun okul başarı puanı beni 100 puan kadar geriletmişti.

SorryMan

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Teog yüzünden baya stres yapmıştım Bir sürü öğrenci açıkta kalıyor onlarından hakkı var okumaya sırf teogdan düşük aldı diye açıkta kaldı arkadaşım

Pandikk

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Eğer yeni eğitim sistemi okul ortalamasına göre olursa, sonumuz vahim torpil yapan yapana ilerisini düşünemiyorum.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Saçmalamayın olm. Küfrettiğiniz bu sistemden daha iyisini mi bulacaksınız (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş SİSTEMİ)? O çok sevdiğiniz sbs'de yüksek puan almak için teoga çalıştığınızın 3 katı falan çalışmanız gerekiyor. (sbs'den 400 alırdım diyen arkadaşa özellikle) son 3 sınıfa deli gibi çalışmanız lazım, bu arada zaten okul notlarınız da yükseliyor. Adamlar bunu son sınıftan sorular çıkmak üzere daraltıp önceki yıllardan çıkacak sorular için de sadece notlarınızı alıyorlar. Yani kaybınız yok hatta kazancınız var. Şöyle ki 1 soruya 2 dakika zamanın var, sen stres yapmayıp sorunun üzerine düşünürsen yanlış yapma şansın neredeyse yok. Bir zahmet ders ortalamandan düşecek puanı da takmayıver. İyi bir öğrenciysen umrunda olmaz zaten.

ExS

“Alıştım artık” cümlesi çok umutsuz değil mi ya?
En iyi cevaplar
0
Eğer yeni eğitim sistemi okul ortalamasına göre olursa, sonumuz vahim torpil yapan yapana ilerisini düşünemiyorum.
Şimdide torpil var canım benim :p

Özel okullarda yazılı puanlarını arttırıyorlar. Teog'a %20 gibi bir oranla 6-7-8. sınıflarındaki yıl sonu puanları yansıyor :) Buda demek oluyor ki özel okul okuyanlar bir adım önde oluyor. Binlerce kişinin hakkı gidiyor.

Son düzenleme:

MrForax

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Şimdide torpil var canım benim :p

Özel okullarda yazılı puanlarını arttırıyorlar. Teog'a %20 gibi bir oranla 6-8. sınıflarındaki yıl sonu puanları yansıyor :) Buda demek oluyor ki özel okul okuyanlar bir adım önde oluyor. Binlerce kişinin hakkı gidiyor.

Bu devirde parası olana hayat var. Maalesef :(

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
En iyi cevaplar
21
TEOG'un kaldırırması bir yandan iyi diğer yandan kötü. Eğer ortalamaya göre olursa devlet okulunda okuyanların vay haline. Bana göre okul puanlarıyla alınması daha güzel. Sonuçta TEOG günü, hasta olabilirsin, stres yapabilirsin, türlü türlü rahatsızlıklar başına gelebilir. Ayrıca Erdoğan'ın "Kaldırdım bitti." demesi komik bir durum.

MamiStyla

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar böyle bir şey mümkün değil boşuna heveslenmeyin...
1. Tanıdık öğretmenler torpil geçebilir.
2. Para vererek notlar artar ve güzel bir liseye gidilebilir.
3. Eğer öğretmenlerle aranız iyiyse aileniz ile öğretmenleriniz anlaşabilir ve büyük bir iyilik ( PARA VB ) karşılığında notlarınızı arttırabilirsiniz.
Yaniii açıkcası böyle bir şey mümkün diil.
GEÇMİŞ OLSUN TEOGLULAR
(LİSELİLER(BEN) SEVİNİN XD BİZE ZOR ONLARA KOLAY OLMİCAK)