TEOG Kaldırılıyor!

GodofMilker

Nether Yerlisi
Mesajlar
2,196
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2,562
Puanları
6,790
Saçmalamayın olm. Küfrettiğiniz bu sistemden daha iyisini mi bulacaksınız (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş SİSTEMİ)? O çok sevdiğiniz sbs'de yüksek puan almak için teoga çalıştığınızın 3 katı falan çalışmanız gerekiyor. (sbs'den 400 alırdım diyen arkadaşa özellikle) son 3 sınıfa deli gibi çalışmanız lazım, bu arada zaten okul notlarınız da yükseliyor. Adamlar bunu son sınıftan sorular çıkmak üzere daraltıp önceki yıllardan çıkacak sorular için de sadece notlarınızı alıyorlar. Yani kaybınız yok hatta kazancınız var. Şöyle ki 1 soruya 2 dakika zamanın var, sen stres yapmayıp sorunun üzerine düşünürsen yanlış yapma şansın neredeyse yok. Bir zahmet ders ortalamandan düşecek puanı da takmayıver. İyi bir öğrenciysen umrunda olmaz zaten.
Teog'un olduğu dönem ile sbs'nin olduğu dönem arasındaki davranış farkı çok büyük yalnız etkiliyor her şekilde
Hani öyle ego kasmaya çalışma qadir iyi öğrenciymiş neymiş .s
 

Reinhard

Doer of awesome things
Site Danışmanı
Mesajlar
444
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
766
Puanları
1,200
Ruh hali
Üzücü. Liseye geçeceğim sırada SBS diye bir şey çıkarmışlardı. Mantıklı bir sınavdı her yılın sonunda o yıl içerisinde öğrendiğin, daha doğrusu öğrenmen gereken bilgiler ölçülüyordu. Bir şekilde girdik ettik İstanbul'un güzide liselerinden birinde okuduk. Sonradan duyduk ki TEOG diye bir sınav getirmişler, olay YGS-LYS gibi ama arada bir fark var; TEOG sınavları YGS-LYS sınavlarına göre oldukça basit kalıyordu. İlkokulu İstanbul'un kenar mahallerinden birinde okudum, orada verilen "basit" eğitimle bile TEOG sınavlarından yüksek puan yapmak oldukça mümkündü. TEOG sınavına girip "mağdur" olan birçok tanıdığım bulunuyor. Hepsi sınavın zorluğundan şikayetçi idi. Bir iki deneme yaptım. Birkaçına sorular yayınlandıktan sonra yanlış olduğunu düşündükleri birkaç soruyu farklı sayılar ile sordum. 10 kişiye sorduysam 7si doğru cevapladı. Olay sınavda değil yani.

İyi, güzel kaldırılsın sınav fakat şunun farkında değil kimse. Bulunduğu ilde parmakla gösterilen liseler "genellikle" eğitim kalitesini hep ileri götürmek adına çalışmalar sürdürmekte çünkü okullar yavaş yavaş birer marka haline dönüşüyor. Bu sebeple alacağı öğrencileri de oldukça zorlu testlere tabii tutacaklardır. Sonuç ne olacak, tabii ki hüsran.

Benzer bir sistemi üniversitelerde yapmayı düşündüler, sonra 2014'te yapılan bir araştırma akıllarına geldi. Var olan sistemle bile Türkiye'de üniversite bitirme oranı %15'in altında idi(2014 yılındaki araştırma adına konuşuyorum). Bu demek oluyor ki Türkiye'de üniversiteye adım atmış her 100 kişiden en fazla 15'i üniversiteden diploma alabiliyor. Üniversite okuyan birilerini görmüşsünüzdür elbet; her zaman derslerden hocalardan şikayet ederler. Çok sevdiğim bir profesörüm bana şöyle demişti: "Evet biz öğrencilerimizi zorluyoruz fakat bunun bir sebebi var. Gençlerin dilinde her zaman "Avrupa şöyle, Avrupa böyle" tarzında cümleler var. O şöyle böyle dedikleri Avrupa'da insanlar yaptıkları işe saygı duyuyor ve o işte en iyi olmak adına çalışıyorlar. Bizde "üniversiteye kapağı at gerisi tamamdır" veya "Bir işe girip 3-5 bir şey kazanayım tamamdır" mantıkları mevcut. Onları özendikleri Avrupa seviyesine çıkartmaya çalışıyoruz." Hak vermiştim fakat ben de üniversiteyi bitirmedim, uzuyor.

Velhasıl kelam, değiştirilmesi gereken şey sınav sistemi değil. Hatta TEOG gibi basit bir sınavı kaldırmak kaosa yol açar. Değişmesi gereken şey Türkiye'de eğitime olan bakış açısı. Hoş, var olan zorlu yaşam şartları altında Türk halkının eğitime olan bakış açısını değiştirmek oldukça zor.
 

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
Arkadaşlar böyle bir şey mümkün değil boşuna heveslenmeyin...
1. Tanıdık öğretmenler torpil geçebilir.
2. Para vererek notlar artar ve güzel bir liseye gidilebilir.
3. Eğer öğretmenlerle aranız iyiyse aileniz ile öğretmenleriniz anlaşabilir ve büyük bir iyilik ( PARA VB ) karşılığında notlarınızı arttırabilirsiniz.
Yaniii açıkcası böyle bir şey mümkün diil.
GEÇMİŞ OLSUN TEOGLULAR
(LİSELİLER(BEN) SEVİNİN XD BİZE ZOR ONLARA KOLAY OLMİCAK)

Erdoğan "Kaldırıdı." dedi. Peki ona ne diyorsun?
 

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
Kaldırılması gerektiğini söyledi ama kaldırıldığıyla ilgili açıklama yok?
Adam kendi kafasında bitirmiş. Yakın tarihte haberi gelin. Ayrıca şöyle dedi "Bakanımıza söylerim kaldırır.".
 

MrForax

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
18
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
24
Puanları
0
Bence ayrı bir seçim yapılmalı %50 kaldırılsın %50 kaldırılmasın deniliyor. En temizi millet oylayarak kararını versin. İnternet üzerinden oylama sitesi açabilirler :)
 

MrHappy

belki de bundan, artık hüznü ve acıyı paylaşıyoruz
Mesajlar
486
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
389
Puanları
1,140
Cümle kuramıyorum, kurmaya başlarsam üç cilt sürer.
Ama tek diyebileceğim şey hakkım haram olsun. SBS zor dediler dershanelere yazıldık tabiri caizse köpek gibi çalıştık karşımıza TEOG denen rezalet üstü sınav bile diyemediğim öğrenci değerlendirme testi çıktı. YGS'ye gireriz 2 yıla o da kalkar. O kadar çok özeniyorum ki OKS-SBS ile büyüyen nesile. O kadar özeniyorum ki ÖSS derdine yanan abilerime, ablalarıma. O kadar özeniyorum ki elinde 800 sayfa matematik kitabı olan, üniversite hayatımızı kolaylaştıracak daha ayrıntılı daha derin müfredata sahip olan kazanımlarla bu imtihanı geçmiş büyüklerime.
Okul zorunlu olmamalı. Olay üniversite sınavı ile zorunlu kalsın, ben kendi çocuğumu 12 sene daha iyi eğitir, sizin kölesi yapmaya çalıştığınız YGS-LYS sisteminden geçiririm.
Bak cümle kurmayacaktım, dayanamadım.
 

_Alecks_

Lapis Toplayıcısı
Mesajlar
1,025
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
259
Puanları
750
Ruh hali
Şuanki sistem çöp ztn. 400 PUANLI bakın 400 IMKB diye bi yer var. orada 380. IMKB Ye gitmek yerine iğrenç bi 260 puanlı liseye gitmek zorunda kaldı. Bu sistem zaten çöp. Yani sisteme bile gerek yok sistemi kullanmayın çocukların hayatını çalmayın. Ne güzel Avukat istiyordu artık olmuyor o çöp lisede yok.



#YeniSisteminTAAAAAAA!
 

OlymmC

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
15
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
10
Puanları
180
Türkiye'nin eğitim sistemi en baştan değişmesi lazım, çok saçma bir sistemimiz var.
 

KozyOldV

Dünyayı anlamak yetmez, onu değiştirmek gerekir.
Mesajlar
273
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
255
Puanları
670
Ruh hali
İşin üzücü yanı: Teog,ygs,lys (belki kpss) bir şekilde geçip gidiyor ama sonuç gene hüsran :D
Gerçekten okul daha değişik bir yer olsaydı, insanların hayalleri ve karakterlerine göre eğitim verilse eğitimi verildiği konunun en ince ayrıntısı bile verilse herkes başarılı olabilirdi. Bu da sadece ülkemizi değil tüm dünyayı %100 hızla geliştirirdi.
 

Üst