Texture Pack YARDIMI

Bbatuhanxdm

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Merhabalar dostlar!
Bir kaç gündür harita yapmayı planlıyorum ekip kuracağım tek başıma yapmak zor olur bunun dışında ise Texture Pack yapıcam

Fakat tek sıkıntım şu, Texture Pack'a nasıl ses indirmem gerekiyor bulamadım
Youtube'da çok video var hepsini denedim ama hiç biri olmadı
Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler!

utkuak

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kaynak paketinde sounds dosyasına .ogg türünde dosyalar koyman lazım ve bu sesleri nasıl kullanalacağını sounds.json (
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
) dosyasından ayarlaman lazım.

İster oyunda olan sesleri değiştirebilirsin ister yeni sesler ekleyip plugin yardımıyla çalabilirsin.
[automerge]1527936478[/automerge]
Örnek:
Hadi 3 tane ses ekleyelim

Şu dosyaları ekleyelim:
assets > minecraft > sounds >deneme1 .ogg
ve
assets > minecraft > sounds > istediğimBirDosyaİsmi1 >deneme2 .ogg
ve
assets > minecraft > sounds > istediğimBirDosyaİsmi1 > istediğimBirDosyaİsmi2 > deneme3 .ogg
ve
assets > minecraft > sounds.json

sounds.json:
JSON:
{

"deneme1": {

"replace": true,

"sounds": [

"deneme1"

]

},

"istediğimBirDosyaİsmi1.deneme2": {

"istediğimBirDosyaİsmi1/deneme2"

]

},

"istediğimBirDosyaİsmi1.istediğimBirDosyaİsmi2.deneme3": {

"istediğimBirDosyaİsmi1/istediğimBirDosyaİsmi2/deneme3"

]

}

}

"istediğimBirDosyaİsmi1.istediğimBirDosyaİsmi2.deneme3"
Bu kısımlar sese verdiğiniz isim. Büyük ihtimal bu tarz yapmanıza gerek yok istediğinizi yazabilirsiniz ve sesi çalarken bu ismi kullanabilirsiniz. (Denemedim)

Kaynak paketi ile işimiz tamam şimdi bu sesleri çalalım:
Java:
(
location, java.lang.String sound, float volume, float pitch)

World..playSound(Location, "deneme1", 0.5F, 0.9F);
World..playSound(Location, "istediğimBirDosyaİsmi1.deneme2", 0.5F, 0.9F);
World..playSound(Location, "istediğimBirDosyaİsmi1.istediğimBirDosyaİsmi2.deneme3", 0.5F, 0.9F);

Vanilla komutlar ile nasıl çalındığını bilmiyorum, bilen varsa yazarsa güzel olur.
[automerge]1527936953[/automerge]
Sanırım buldum:
/playsound <sound> <source> <player> [x] [y] [z] [volume] [pitch] [minimumVolume]
/playsound deneme1 @p - - - 90 1 1

Son düzenleme:

Bbatuhanxdm

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
indirdiğim sesin ogg halini siteden yaptım fakat sounds dosyasını bulamıyorum.

Bbatuhanxdm

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Dosya konumunu yazdım ya :) bulamıyosan oluştur
Utkucum çok teşekkür ederim en az 3 gündür uğraşıyorum uzun sürdü ama yapıcak bir şey yok :D
Şimdi denedim ve çalıştı fakat tek sorunum var çalan sesi oynatırken arkadan müzik çalıyor
Seslerden müziği kapatıyorum ama geri başlıyor bunun için bir kod var mı ?

Koyduğum ses :
Bu ses çalarken arkada minecraft'ın orjinal oyun müziği çalıyor.

utkuak

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Utkucum çok teşekkür ederim en az 3 gündür uğraşıyorum uzun sürdü ama yapıcak bir şey yok :D
Şimdi denedim ve çalıştı fakat tek sorunum var çalan sesi oynatırken arkadan müzik çalıyor
Seslerden müziği kapatıyorum ama geri başlıyor bunun için bir kod var mı ?

Koyduğum ses :
Bu ses çalarken arkada minecraft'ın orjinal oyun müziği çalıyor.
Uuu güzel bununla cinematic intro tarzı bir şey yapabilirsin sunucuna ilk girdiğinde oynanan filan.
O sesler client side olduğu için sunucu tarafından engellenemez. Söyle sesi kıssınlar bi zahmet :D

Bbatuhanxdm

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Uuu güzel bununla cinematic intro tarzı bir şey yapabilirsin sunucuna ilk girdiğinde oynanan filan.
O sesler client side olduğu için sunucu tarafından engellenemez. Söyle sesi kıssınlar bi zahmet :D
Oyunun arka plan müziğini buldum fakat silsem hata gibi bir şey alırmıyım diye korkuyorum
Fikrin için de teşekkür ederim :dost:

utkuak

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Oyunun arka plan müziğini buldum fakat silsem hata gibi bir şey alırmıyım diye korkuyorum
Fikrin için de teşekkür ederim :dost:
Nasıl sileceksin? belki tamamen sessiz bi ogg dosyası yapıp paketinde arka plan seslerini bu boş ogg'ye yönlendirebilirsin sounds.json ile.

Bbatuhanxdm

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Nasıl sileceksin? belki tamamen sessiz bi ogg dosyası yapıp paketinde arka plan seslerini boş ogg'ye yönlendirebilirsin sounds.json ile.
Ben ses için ayrı bir texture pack ayarladım
Yani şöyle ;
Ses için texture packi koydum onda sadece ses var
Bir diğer texture pack için de farklı indirdim onu kullanınca oyunun müziği çalmıyor
Fakat sorunlar gene üst üste :D
[automerge]1528125572[/automerge]
Nasıl sileceksin? belki tamamen sessiz bi ogg dosyası yapıp paketinde arka plan seslerini bu boş ogg'ye yönlendirebilirsin sounds.json ile.
Adsız.png

Resimde gördüğün gibi müzik kısmını öyle ekledim ama işaretleri aynı şekilde koyarak daha çok ses ekleyecektim.Yazdığım /playsound music.deneme2 ambient @p yazınca ses çıkmadı ya koyduğum işaretlerle sorun var ya da farklı
Senin dosyanın aynısını denedim fakat sesler olmuyor sadece verdiğin öneriler ile yapabildim.

utkuak

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben ses için ayrı bir texture pack ayarladım
Yani şöyle ;
Ses için texture packi koydum onda sadece ses var
Bir diğer texture pack için de farklı indirdim onu kullanınca oyunun müziği çalmıyor
Fakat sorunlar gene üst üste :D
[automerge]1528125572[/automerge]

Ekli dosyayı görüntüle 78625
Resimde gördüğün gibi müzik kısmını öyle ekledim ama işaretleri aynı şekilde koyarak daha çok ses ekleyecektim.Yazdığım /playsound music.deneme2 ambient @p yazınca ses çıkmadı ya koyduğum işaretlerle sorun var ya da farklı
Senin dosyanın aynısını denedim fakat sesler olmuyor sadece verdiğin öneriler ile yapabildim.
yml editlemek için notepad kullanma notepad++ indir. Boşluklamalarında hatalar vardır %100

Bbatuhanxdm

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
yml editlemek için notepad kullanma notepad++ indir. Boşluklamalarında hatalar vardır %100
Yok hocam herşeyi denedim notepad++ indirdim olmadı
Boşluk hatasında bi sıkıntı yok sadece 1 müzik koyabiliyorum
2 Veya daha fazla koymam gerek fakat işaret sıkıntısı var işte.