The Classics Adventure Map

sonerindigo

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Adventure türünde hazırladığım haritamı sunuyorum. Yaklaşık 4-5 ay önce yapmıştım.

---
---
Neredeyse hiçbir haritada olmayan özellikler ekledim.

İlk olarak yağmur neredeyse hiç yağmaz. Yağması için uzun süre geçmesi gerekli. O sürenin de mapı oynarken geçeceğini hiç sanmıyorum.

İkinci olarak adventure mapımda moblarla alakalı bir bölüm olmadığından mob oluşumu her zorluk derecesi için engellenmiştir. Hard yapsanız bile mob oluşmaz.(Belki bazı bilgisayarlarda değişkenlik gösterebilir, ama zannetmiyorum.)

Ayrıca performans, olabilecek en yüksek seviyede. Bazı yerlerde lavın geçişi engellenerek 2 blok yerine 1 blokluk lav kullanılmıştır. Bu sayede bilgisayarı kötü olan kişilerde performans artışı hedeflenmiştir. Final parkurunu bitirdikten sonra sadece performansı arttırmak için yaklaşık yarım saat uğraştım.

Son olarak ise açlık hiç bitmeyecek dereceye getirilmiştir. Ben adventure mapımı defalarca test ettim, yarım açlık barı bile azalmadı.
---
---

Haritayı yaparken eski adventure maplardaki tadı biraz da olsa geri getirmeyi istedim. Bu sebepten dolayı parkur kısımlarından çok adventure kısımlarına yer vermeye çalıştım. Aynı sebepten dolayı eski ve klasik bulmacaların değiştirilmiş halleri de var.

Ayrıca son zamanlarda fark ettiğim bir şey var. Neredeyse tüm adventure maplar artık hem yapanların redstone bilgisizliğinden, hem de üşengeçliklerinden mapı daha uzunmuş gibi göstermek için açık havaya köy ya da kale gibi bir yer yapıyorlar, orada bir şey aramakla ya da item almakla uğraşılıyor. Mapımda bunu yapmadım. Çünkü eskiden maplar kaliteliydi ve böyle bir şey yoktu.

Kaybetme ihtimali yüksek olan bir parkur var. Oraya checkpoint sistemi yaptım. Eğer oraya vardıktan sonra ölürseniz tekrar parkurun başında oluşursunuz. Aynı zamanda daha ileride bir checkpoint olmadığından daha sonra ölürseniz tekrar parkurun yarısını yapıp oraya gitmek zorundasınız. (Son yerdeki parkur hariç. Orada ölürseniz oyun biter, tekrar denemek için mapı tekrar yüklemelisiniz. Böyle olmasının sebebi o kısmın kendini imha etmesi.)

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Haritadan Görüntüler:
Resimleri görüntülemek için isimlerine tıklayın.

Not: Tablo ya da redstone lambası kırmak yasaktır. Tablolu kısımı deneyip de çözemediyseniz söyleyebilirim.

Ayrıca eğer mapı severseniz ve video çekmek isterseniz tabii ki çekebilirsiniz. Ama burada da paylaşırsanız sevinirim.

sonerindigo

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Ben kötü olduğunu düşünmüyorum. Elbet hataları olabilir, ancak paylaştığım yerlerde genelde olumlu yorumlar almıştı. (İlk paylaştığımda tabii ki olumsuz yorumlar da olmuştu, ama sevilmeyen yönlerini mümkün olduğunca değiştirmeye çalıştım.)

sonerindigo

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Bu arada dediğim gibi "Eski maplar gibi". Yani çoğu Adventure Map olduğunu söyleyen Mapın aksine RPG değil Adventure Map bu. O sebeple pek uzun değil. (Farkındayım, son zamanlarda Adventure Map çok farklı bir tanım kazandı. Ama şu anda Adventure Map olanlar aslında RPG' ye daha yakın oluyor.)

sonerindigo

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
arkadasım asırı kısa bir map ve senin mapinde pek adv. mape uygun degil daha cok parkur bir map olmus ve bnce cok acemice olmus 30-40 dk da yapmak mümkün kb :S fakat yinede emege saygı :\
MCEdit hiç kullanmadım. Mapın dosyalarını editleyerek yaptım oyun içinden yapılamayan ayarları.

Ayrıca dediğim gibi "RPG değil, adventure maptır." Minecraft' a ilk başladığımda adventure maplar böyleydi ve gerçekten kaliteliydi. Ancak şu anda Adventure Maplar değişime uğramış durumda.

Ayrıca mapı baştan sona kadar oynamak bile minimum 20 dakika sürüyor. Nasıl 30-40 dakikada yapılabileceğini söylüyorsun?

sonerindigo

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
dostum map yapıyorsan elestirilerede acık olucaksın bu kdr atarlanmana gerek yok bn sadece görüsümü bildirdim ayrıca MC
EDİT kullanmadan bir cok kisi daha fazla emek ve redstone bilgisi katarak map yapıyor anlamıssındır :) ayrıca mine a ilk baslandigi zamanlarda bu kdr imkan yok tu insanlar adveture mape eglenceli kılmak için hikaye yazıyor biraz parkur ve adventure map farkına bak derim :D
Pardon... Aslında yorumu yazarken atar gibi bir amacım yoktu, ama yorumlarımda öyle bir hava oluyor hep. Yani ben öyle yazsam bile siz atar yokmuş gibi algılayın. Filtreleyin... Neyse, öhm... :D

Ben RPG derken hikaye olmasını kastetmemiştim. Ayrıca bu mapı 4 gün gibi kısa bir sürede fazlasıyla mola vererek yaptım. Aslında 2 günde de biterdi, ama mapı yaparken oyun buglarıyla çok fazla karşılaştım.

Yani aslında redstone bilgim var, ancak bunu yaparken zamanım kısıtlıydı. Ayrıca dediğim gibi çok fazla bug ile karşılaştım. (Maptaki tüm redstonelerin kendi kendine yok olması gibi) Onları halletmek için uğraşırken çok fazla zamanım geçti.

Bir de hikaye olmamasını olumsuz olarak gördüysen oradan geç bence. :p Çünkü ben bu mapı biraz da eski maplar gibi hiç map yapılmadığı için yaptım. Ben eski mapları daha çok seviyordum.

alican111

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bidahaki sefer resimleri BBCode linkinden koy linke girmeye gerek kalmaz.

Eski adventure mapleri hiç oynamadım aslında çok oynamak istedim ama o zamanlar Optifine ile tanışmadığımdan çok kastığı için oynayamadım.Neyse deneyip göriyim nasılmış...