>>TheLegend<< | Plugin Yapımları(Videolu) | Yalanci

>>TheLegend<<

Легенды никогда не умирают
En iyi cevaplar
4

Merhaba arkadaşlar,
farklı bir pluginle, farklı plugin yapım videolarıyla karşınızdayım.
Pluginimizin mantığı basittir. Adında belli olduğu gibi pluginimiz sunucumuzda yalan söyleme görevini yüklenir.
- Yalan OP Mesajı Gönderebiliyor.
- Yalan DeOP Mesajı Gönderebiliyor.
- Yalan Çıkış Mesajı Gönderebiliyor.
- Yalan Giriş Mesajı Gönderebiliyor.
Nasıl; Örneğin yalan giriş mesajı özelliği ile oyuncularınızı birçok yönden kandırabilirsiniz.
Bir üst yetkilinin girdiğini ve dikkatli davranmaları gerektiğini düşündürebilirsiniz.
Yada Alım var mı gibi basit sorulardan sıkıldığınızda yalan çıkış mesajı özelliği ile kurtulabilirsiniz.
Yada OP isteyen basit oyunculardan kurtulmak/kandırmak için yalan op mesajı özelliğini kullanabilirsiniz.
Yada bir yetkilinizi korkutmak için yalan deop mesajı özelliği ile yetkisini almış gibi gösterebilirsiniz.

Yalanci Yapımı

Komutlar & Permissionlar;
-
/yalanci
- /yalanciop <oyuncu>
- /yalancideop <oyuncu>
- /yalancicikis <oyuncu>
- /yalancigiris oyuncu>

- yalanci.*
- yalanci.yalanciop
- yalanci.yalancideop
- yalanci.yalancicikis
- yalanci.yalancigiris

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

>>TheLegend<<

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
The Legend, önceki videolu plugin anlatımlarını da izledim. Plugin yazımı ve anlatım konusunda iyisin, ancak yaptığın pluginler hep hali hazırda var olan pluginler. Biraz farklı bir alana yönelip farklı bir plugin yazarsan, seni izleyenler de daha çok faydalanabileceklerdir.
Örneğin bir sonraki plugin anlatımında config sistemini anlatabilirsin. Ayrıca önceki videolarında (bunu şu an iş yerinde olmam nedeniyle, ki iş yerinde videolar açılmıyor, henüz izleyemedim) hep sessiz çekim yapıyorsun. Anlatım sunumlarında konuşmak da çok önemlidir. Takipçilerin bu şekilde daha iyi anlayabilirler.
Son olarak; plugin anlatımlarına sanırım direkt giriş yaptın, forumda henüz bir eclipse kullanım videosu yok. Bir video da eclipse'i indirme ve kullanımı için çekebilirsin.
Takipçilerin adına teşekkür eder, videolarının devamını dilerim.

Düzenleme; üslubumda sert bir ton varsa affola, ben eleştri yapmak veya kötü bir niyetle yazmadım bunları.

Son düzenleme:

>>TheLegend<<

Легенды никогда не умирают
En iyi cevaplar
4
Kesinlikle haklısın. Direk plugin yapım, yazım anlatmayı düşündüm ama onlar plugin yazabilmekten çok plugin yapmak istiyorlar. Yani amacım deneterek öğretmek. Yaptığım plugini görüyorlar, hevesleniyorlar ve kendileri içinde yapmak istiyorlar. Videodan baka baka değiştiretek kendilerine özgü plugin yapıyorlar. Devam ediyorlar, öğreniyorlar, ezberliyorlar ve bunu sürdürdükçe gelişiyorlar. Tabii ki sesimi kullanarak yazdığım her kodu açıklamam bu gelişme sürecine inanılmaz bir hız kazandıracaktır en yakın zamanda bu sorunu hamledeceğim. Config sistemi fikrini en yakın zamanda çekeceğim teşekkürler.

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
Kesinlikle haklısın. Direk plugin yapım, yazım anlatmayı düşündüm ama onlar plugin yazabilmekten çok plugin yapmak istiyorlar. Yani amacım deneterek öğretmek. Yaptığım plugini görüyorlar, hevesleniyorlar ve kendileri içinde yapmak istiyorlar. Videodan baka baka değiştiretek kendilerine özgü plugin yapıyorlar. Devam ediyorlar, öğreniyorlar, ezberliyorlar ve bunu sürdürdükçe gelişiyorlar. Tabii ki sesimi kullanarak yazdığım her kodu açıklamam bu gelişme sürecine inanılmaz bir hız kazandıracaktır en yakın zamanda bu sorunu hamledeceğim. Config sistemi fikrini en yakın zamanda çekeceğim teşekkürler.

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anlayışın için teşekkür ederim. Senin videolu anlatımın kesinlikle çok faydalı olacaktır. Örneğin ben plugin yazarken onEnable, onDisable, logger, değişkenleri vs. es geçerim plugini kısa yoldan halletmek için. Zaten genelde tek classta işi bitiririm. Ama senin videolarında gördüğüm usul ile başlarsa arkadaşlar, ileride büyük çapta plugin yazdıklarında pluginleri derli toplu olacaktır, karışık olmayacaktır.
Config konusuna gelince, özellikle desteklediğim bir şeydir. 3. kişiler plugini açıp kodları kişiselleştiremeyeceklerine göre, biz plugini yazarken mümkün olduğunca 3. kişiler için kişiselleştirilebilir hale getirmeliyiz, burada da config olayı devreye giriyor. Boolean ve StringList için ayrıca bir ders verilebilir. İş yoğunluğum fazla olmasa ben de video çekerdim ancak gerçekten çok yoğunum. Burada plugin yazımı konusunda video çeken bir sen varsın sanırım, o yüzden sana öneriyiroum bunları.