Dizi TIMELESS | Zamanda yolculuk ilginizi çekiyor mu? O zaman bu dizi tam size göre!

dostveviski

Yazıyor...
Sponsor
Mesajlar
803
En iyi cevaplar
17
Beğeniler
420
Puanları
990
Ruh hali
153619
Merhabalar dostlar. Bugün sizlere son zamanlarda netflixte görüp sardığım, "Timeless" isimli diziyi tanıtacağım.
Dizi orjinalinde "NBC" adlı kanalda yayınlanıyor lakin Netflix'ten de izleyebilirsiniz.
DİKKAT! DİKKAT! Tanıtım iki kısımdan oluşacak, az spoiler içeren ve spoiler içermeyen olarak; öncelikle spoiler içermeyen kısımla başlıyoruz!
"Timeless 2016'da yayınlanmaya başlamış tv dizisidir, Amerikanın NBC kanalında ekranlara gelen dizinin yaratıcısı Supernatural dizisinin de yaratıcısı olan Erik Kripkedir. Vikipedi"
SPOILER İÇERMEYEN KISIM!
Dizinin Sezon ve Bölüm Sayısı

2 sezon
1. sezon, 16 bölüm
2. sezon, 12 bölüm
Toplamda 28 bölüm hızlı ve keyifli bir dizi!

Dizinin Türü
Aksiyon/Bilim-kurgu
153621

Dizinin Konusu
Bana da garip gelsede tam olarak işini anlayamadığım bir siyahi abimiz, 2 adet zaman makinesi geliştiriyor. Bu zaman makinelerinden birisi çalınıyor, ardından bir ekip toplanıyor ve diğer zaman makinesiyle çalınan makineyi aramaya koyuluyorlar. Bu süreçte tabi farklı farklı olaylar yaşanıyor. Bu olayların ilgi çekici yanı ise hepsinin rastgele geçmiş zamanlarda ve mekanlarda geçiyor olması.
Bu dizi bana göre mi?
Eğer bilim kurgu ve nostalji karışımını seviyorsanız, bu dizi tam size göre. Çok iyi prodüksiyon hazırlanmış bölümler ile dizi size gittiği zamandaki temayı, insanları, hayatı yaşatıyor ve inanılmaz keyif aldırıyor.
153628

Bu diziyi diğerlerinden ayıran yegane özelliği nedir?
Dizimiz kritik siyasi olaylara göndermeler ve alt metinler içeriyor. Bu alt metinleri birazcık da olsa anlayabilen izleyiciler bu diziye bağımlı kalabilir. Pat diye kendinizi 90'lı yıllarda, bir bölüm sonra ise 1800'lü yıllarda bulabilirsiniz.
Dizinin zevkli ve düşündürücü özelliği?
Konu geçmiş ve gelecek olduğunda insanoğlunun teorileri ve fikirleri fazlalaşıyor. Bölümleri izlediğiniz süre zarfınca aklınızdan hep şu soru geçiyor "Acaba şunu yapsalardı gelecekte nasıl bir etki yaratırdı?" . Malum geçmişte yapılan değişiklikler, tarihi kökünden etkileyip çok farklı senaryolar ortaya koyabiliyor; bu da haliyle işleri çok daha ilgi çekici hale getiriyor.
Dizimizin muhterem oyuncuları:
153609

Bu 4 değerli oyuncu aktif bir şekilde dizimizde rol almakta.

Timeless Dizisinin Ödül Adaylıkları
People's Choice Favori Yeni TV Drama Dizisi Ödülü
2017
Teen Choice En İyi Fantastik/Bilim Kurgu Dizisi Kadın Oyuncusu Ödülü
2017 · Abigail Spencer
Teen Choice En İyi Çıkış Yapan TV Programı Ödülü
2017
Teen Choice En İyi Bilim Kurgu/Fantastik Dizi Ödülü
2017
Teen Choice Award for Choice Hissy Fit
2017 · Malcolm Barrett
AZ SPOILER İÇEREN KISIM!
Dizinin bölümleri hakkında genel bilgiler:

153634

Dizinin 1. bölümüdür. Bu bölümde zaman makinesi çalınıyor ve ardından eski bir asker, tarih profesörü ve zaman makinesinin geliştiricilerinden olan bir pilottan oluşan ekip toplanıyor. Ana zaman gemisi çalındığı için bu arkadaşlar da diğer prototip ile ana gemiyi farklı zaman dilimleri ve mekanlarda aramaya başlıyor.
153637

Bu ismi duyunca aklıma "Ne Abraham Lincolnü ya?" geliyor aklıma :D Neyse bölümü anlatayım ben. Bu bölüm 1800'lü yıllarda geçiyor ve gerek tema gerek bölümde kullanılan kıyafetler her şeyiyle o yılı yansıtıyor. Dizideki hırsız karakter bu seneye gidip, daha fazla devlet adamını katletmek, amerikan tarihinde köklü bir değişiklik yaratmak istese de zeki ekibimiz buna engel oluyor ve tarihi akışı az da olsa korumayı başarıyor.
153638

Bu bölüm ismini, ismi "günahlar şehri" konulmadan önce "atomik şehir" diye anılan Los Angeles'dan alıyor. Peki neden bu şehre neden "atomik şehir" diyorlardı? Amerika, John F. Kennedy zamanlarında atom bombalarının denemelerini Los Angeles'da bulunan çöl arazileri üzerine fırlatarak denemeler yapmıştır. Bu denemeler sık sık yapıldığından dolayı şehir "atomik şehir" olarak anılmaya başlandı ve daha sonrasında unutuldu. Dizideki hırsız karakterimiz, bu sefer daha büyük çaplı bir saldırı için bu dönemden bir atom bombası çekirdeği çalıyor. Bu bölümün en zevkli yanı ise o renkli Los Angeles'da geçiyor olması.
153639

Hırsız karakterimiz, çaldığı atom bombası çekirdeğini bu bölümde nazilere vermeyi planlıyor. Bundaki amacı ise nazilerin eline farklı bir zaman diliminden teknoloji verip, savaşın seyrini tamamen değiştirmek. Ayrıca dizide "James Bond" karakterinin yaratıcısı ve eski ajan olarak bilinen İngiliz yazar Ian Lancaster Fleming'i görebilirsiniz. Tabi dizide geçen zaman diliminde nazilerin içinde bir yüzbaşı olarak görüyorsunuz ve nazilerin olaylarını çözüp kendi hükümetine bildiren ajan abimiz. Bu bölümdeki zamandan seneler sonra oturup James Bond'u yazıyor. Dizide tema olarak Nazi Almanya'sı işleniyor ve hissettiriliyor. Askeriyenin daha ağır bastığı bölüm, her bölüm gibi detaylı ve çok estetik işlenmiş.

Dizinin ilk 4 bölümünü, bölümlerin tadını bozmadan tatlı spoilerlar ile anlatmaya çalıştım. Bu yazıyı hazırlarken aklımdan çıkmayan Jifi kenedi abimiz 'e saygılarımı iletiyorum. :D

İyi seyirler dilerim...

İletişim
Discord: can#0258​
 


Son düzenleme:

rslzd0

Allah de ve sus! Başka bir şey söylemeye değmez.
Mesajlar
129
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
86
Puanları
380
Ruh hali
Evde sıkıldığımız karantina sürecinde zaman geçirmek için birebir dizi. Konu başarılı, ellerine sağlık Stajyerim :1:
 

Bernard

Бернард
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
1,286
En iyi cevaplar
61
Beğeniler
2,129
Puanları
5,790
Şu son 2 haftadır Netflix'i açamıyorum bile. Açtığım zaman listeme eklemeyi ihmal etmem. İsteyenler Salvation dizisine de bakabilir. Zevkle izlediğim bir diziydi.
 

dostveviski

Yazıyor...
Sponsor
Mesajlar
803
En iyi cevaplar
17
Beğeniler
420
Puanları
990
Ruh hali
Şu son 2 haftadır Netflix'i açamıyorum bile. Açtığım zaman listeme eklemeyi ihmal etmem. İsteyenler Salvation dizisine de bakabilir. Zevkle izlediğim bir diziydi.
Aynı şekil ben de malum sunucu işleri, şimdi foruma da giriştik :D Bakalım ben yine tanıtımlar yaparım yakında rehber işlerine ve bilimsel makalelere girişeceğim.
 

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
Listeme ekledim, hoş gözüküyor.
 

Üst