Transformice LUA

DreamerBoy

'Cause I love how it feels when I break the chains
Emektar Üye
Mesajlar
170
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
389
Puanları
630
Ruh hali
gamer.png

api.png


Transformice LUA
Öncelikle tüm minik farelere merhaba! Bu konumuzda birlikte Transformice LUA’yı ele alacağız. Eğer hazırsanız bu uzun soluklu konumuzu okumaya başlayabiliriz.

İyi okumalar dilerim. :şapka:

LUA Nedir, Nasıl Kullanılır?
LUA, Transformice’ye modül ekleyebilmemizi sağlayan programlama dilidir. Bu programlama dili ile oyunun alışılmış mantığını değiştirebilir, arkadaşlarımıza küçük belki de büyük şakalar yapabiliriz. Bu programlama dilini kullanabilmek için daha önce uzun süreli uzaklaştırma cezası almamış olup, bir kabilede bulunmalıyız ve bunun yanında bulunduğumuz kabilede yetkimiz mevcutsa LUA kullanabilmemiz için önümüzde herhangi bir engel bulunmuyor demektir.

LUA’yı kullanmak için sahip olmamız gereken özellikleri inceledik. Şimdi LUA’yı nasıl kullanacağımıza geçelim.

> Öncelikle kabile evimize giriş yapıyoruz.
> Daha sonra /lua yazıyoruz.
> Önümüze açılmış olan pencereye LUA programlama dili ile yazılmış olan kodlarımızı yerleştiriyoruz. Ardından Tamam tuşuna basıyoruz.
NOT: Eğer bulunduğumuz harita yeniden yüklenirse bu kodun hatalı olduğunu gösterir. Kodda bulunan hataları incelemek için sohbet ekranında bulunan #lua tuşuna tıklayabiliriz.


LUA İle Kodlanmış Örnek Kodlar ve Açıklamaları
LUA’nın ne olduğunu, nasıl kullanıldığını, gereksinimlerini inceledik. Şimdi LUA ile kodlanmış örnek kodlarımıza ve açıklamalarına bakalım.


JavaScript:
function eventPlayerGetCheese(oyuncu)
tfm.exec.setVampirePlayer(oyuncu)
end
Bu kodumuzun satır sırasına göre işleyişi, ilk satırda oyuncumuzun peyniri alıp almamasını kontrol etmekte. İkinci satırımızda ise oyuncuyu vampir yapmakta. Son satırımızda fonksiyonu durdurmakta. Kod tam olarak oyuncu peynir aldığında oyuncuyu vampir yapmamızı sağlar.

JavaScript:
function eventPlayerGetCheese(oyuncu)
tfm.exec.killPlayer(oyuncu)
end
Bu kodumuzun satır sırasına göre işleyişi, ilk satırda tıpkı bir önceki kodumuzda olduğu gibi oyuncumuzun peyniri alıp almamasını kontrol etmekte. İkinci satırımızda ise oyuncuyu öldürmekte. Son satırımızda ise gene bir önceki kodumuzda olduğu gibi fonksiyonu durdurmakta. Kod tam olarak oyuncu peynir aldığında oyuncuyu öldürmemizi sağlar.

JavaScript:
function eventPlayerWon(oyuncu)
for name,player in pairs(tfm.get.room.playerList) do
tfm.exec.giveCheese(name)
end
Bu kodumuzun satır sırasına göre işleyişi, ilk satırda oyuncumuzun kazanıp kazanmamasını kontrol etmekte. İkinci satırımızda ise tüm oyuncu listesini almakta. 3. satırımızda ise tüm oyunculara peynir vermekte. Son satırımızda ise fonksiyonu durdurmakta. Kod tam olarak oyuncu oyunu kazandığında yani peyniri alıp yuvaya döndüğünde tüm oyunculara peynir vermemizi sağlar.

JavaScript:
function eventPlayerDied(oyuncu)
tfm.exec.respawnPlayer(name)
end
Bu kodumuzun satır sırasına göre işleyişi, ilk satırda oyuncumuzun ölüp, ölmemesini kontrol etmekte. İkinci satırımızda ise eğer oyuncu öldüyse oyuncunun yeniden doğmasını sağlar. Son satırımızda ise fonksiyonu durdurmakta. Kod tam olarak herhangi bir oyuncu öldüğünde o oyuncuyu yeniden doğdurmamızı sağlar.

Bir konumun da burada sonuna gelmiş bulunmaktayım. Okuyan herkese en içten teşekkürlerimi sunar, iyi forumlar dilerim.
 


Son düzenleme:

Üst