Travian Bölgeler

Adrastos

Statsanwalt
Emekli
.
Mesajlar
394
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
918
Puanları
960
Ruh hali







Travian.jpg


Travian Bölgeler
Merhaba, bu konumda sizlere Travian ve bölgelerinden bahsedeceğim. İyi okumalar!
Travian 5 Eylül 2004 tarihinde Travian Games GmbH firması tarafından piyasaya sürülen çok oyunculu strateji oyunudur. Oyunda pek düzenli güncelleme yapılmıyor, son zamanlarda oyuncular bu sorundan şikayetçi durumda. Oyunda başta ırk seçeriz üç tane ırk vardır. Bunlar Cermen ırkı, Romalılar, Galya ırkıdır. Bu üç ırktan birini seçip kendimizi bir krallığın sadrazamı yahut kral olarak ilan edebiliyoruz. Bu strateji oyununda bulunan dört tane bölgeden bir yerde köyümüzü kurup genişletiyoruz, ordu kurup diğer kişilere savaş açabiliyoruz, köylerine saldırabiliyoruz, bir loncaya savaş açabiliyoruz. Birçok savaş odaklı özellikleri bize sunan bu oyun 2005-2012 yılları arasında çok popüler olup, sevilmiştir. Halen ara sıra oynadığım bu oyun 2014 yılında en çok oynadığım tarayıcı oyunlarında yer alıyordu. Eğer strateji, savaş biraz da simülasyon seviyorsanız bu oyunu oynamanızı tavsiye ederim. Şimdi asıl konumuz olan "Travian bölgeler, kaç tane bölge var, bu bölgelerin özellikleri ne?" İyi okumalar dilerim, oyun hakkında bilgilenmeniz için elimden geldiğince detaylı bilgi vermeye çalıştım.

Tra Vian.jpg


Bölgeler
Travian oyununda tam dört tane bölge bulunmaktadır. Bu bölgelerin pozitif yönleri olduğu gibi, negatif yönleri de bulunmaktadır. Köyümüzü kuracağımız bölge oyunda çok önem taşımaktadır. Kaynak açısından olsun, zenginliklerinden olsun çok iyi yere bölgemizi kurmak bizim için en mantıklısı olacaktır. Şimdi ise size bu bölgelerin isimlerini ve detaylarını vereceğim.
Kuzeydoğu Bölgesi: Kuzeydoğu bölgesi kaynak açısından zengin olan genellikle Cermen loncalarının bulunduğu bir yerdir. Topraklarının elverişliliği açısından pek fazla iyi olmasa'da etrafta iyi kaynaklar çıkabiliyor. Eğer Cermen ırkına mensup olacaksanız bu bölgede kral olarak köy kurup gelişmenizi tavsiye etmekteyim.
Güneydoğu Bölgesi: Güneydoğu bölgesi bir yönden iyi bir yönden ise kötüdür. Kaynak açısından pek zengin olmayan bu bölgede Cermen ve Galya ırkına sahip birçok lonca bulunmaktadır. En zayıf loncalar burada bulunmaktadır. Eğer oyuna pek hakim değilseniz yani oynamayı bilmiyorsanız burada başlamanızı öneririm çünkü askeri açıdan zayıf rakipleriniz olacaktır.
Güneybatı Bölgesi: Güneybatı bölgesi standartların biraz altında koşullara sahip olan bir bölgedir. Loncaları açısından pek güçlü olmasa'da sağlam loncalar bulunmaktadır. Eğer burada oynayacaksanız kesinlikle Romalı olmalısınız. Çünkü askeri koşullar böyle gerektiriyor, kaynak açısından fakir bir bölgedir. Bu nedenle fazla tavsiye etmem.
Kuzeybatı Bölgesi: Kuzeybatı bölgesi standartların biraz üstünde bir bölgedir. Askeri açıdan efsanevi olan bu bölgede çok sağlam loncalar bulunmaktadır. Kaynaklar açısından orta koşulları sağlamaktadır. Eğer oyun hakkında yeterince bilgiliyseniz burada başlamanızı tavsiye ederim.
Gri Bölge: Gri bölge haritanın en ortasında bulunan bir bölgedir, diğer alanlara göre avantajları vardır. Avantajları olduğu gibi, dezavantajları'da bulunmaktadır. Kaynak açısından zengindir fakat, askeri açıdan çok savunmasız bir yerdir. Eğer burada başlayacaksanız şehrinize gelecek mancınık saldırılarından korunmanız gerekecek bu ise bir hayli zor.

Trravian.jpg


Teşekkürler
Konumu okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar dilerim!
 


Son düzenleme:

YigitReisRUFG

YASAKLANDI
Mesajlar
360
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
149
Puanları
0
Abi Çok Güzel Oyunmuş Güzel Konu Olmuş Başlıyacağım Boş Zamanım Çok Olduğu İçin Oynarım :)
 

Üst