- En iyi cevaplar
- 1
Bu konuyu gerçekten merak ettim. Türkiye'de diziler hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim fikrimi soracaksanız hepsi birbirini tekrarlayan izlenmeye değecek çok az dizi var. Sizin fikirlerinizi de bekliyorum.
Kısaca Türk dizileri işte. Bundan başka senaryo görmek zor oluyor. Tabii nadir de olsa bazen kaliteli yapımlar çıkıyor. (Onlar da zaten böyle saçma sapan olmuyor.)Öncelikle IQ'sü 15 olan bir kız vardır ve bu kızı 2 yakışıklı istese o kızdan 10 kat güzelini bulacak oğlanlar kapışır. Sonra kız birisini seçer ve oğlanla o kız kaçar. Kızın aklında diğer oğlan vardır ama. Diğer oğlan kızı bulur ve bu sefer kız onlan kaçmaya karar verir. 1. Oğlanın annesi bu duruma çok kızar ve pısırık kocasıyla planlar kurar. Fakat kızın ailesi fakir fakat kızını yetiştirmeye çalışmış olmalarına rağmen kızda ışık göremeyince kızlan bağlantısını kesmişlerdir. Kız 2. oğlanla kaçarken ailesine yakalanır ve onlarla kalmaya başlarlar. Ondan sonra kız hamile kalır ve meğerse kızın babası üveymiş ve birden bide bir adam gelip kızın babası olduğunu iddia eder. Ardından olaylar biraz karışır ve 1. oğlan ile 2. oğlanın aileleri aynı vakitlerde boşanır. Aynı zamanda şans eseri üvey baba ile annesi de boşanmış olur ve 1. oğlanın ailesi ile kızın ailesinin babasıyla annesi annesiyle de babası evlenmeye çalışır. 2. oğlan bu durum karşısında psikolojik sorunlar ile boğuşurken 1. oğlan ve kız ailelerinin çapraz evlenmeden kurtarmak için uğraşırlar çünkü evlenirlerse kendileri evlenemeyecektir. Ardından onları ayırmayı başarırlar fakat oğlan kansere yakalanır. Ardından herkes el birliğiyle oğlanı kanserden kurtarır ve kanser nedeniyle kel olan oğlan ile kız evlenmekten vazgeçer. Bu arada 2. oğlan psikolojik bozuntudan çıkmıştır ve kız onunla evlenir. 1. oğlanın ailesi utançtan başka şehre taşınır. kızın annesi ile gerçek babası tekrardan evlenir çünkü üvey babası aslında bir kaçakcı ve dolandırıcı olduğu ortaya çıkar.
Buda benim filmim. Diğerlerinden anlamak için daha çok zeka gerektiren ve bu filmi 10 yıla yayabileceğim bir film.
Bu zamanlara dönebilsek keşke :/Türk dizileri çoğunluk olarak aşk üzerine gittiği için izlenecek bir şey göremiyorum son seneler de.
Ama zamanında kaliteli Türk dizisi de çıktı tabii ki.
Mesela Kardeş Payı, Suskunlar, Ezel, Çok Güzel Hareketler Bunlar, Leyla ile Mecnun, Avrupa Yakası, Behzat Ç, İşler Güçler efsaneydi.
Şu an Çukur var galiba romantizm olsa da çok az. Klasik Türk filmleri hepsinde romantizm var.Romantizm harici dizi yok.. Romantizm dizilerinide izlemeyi de sevmiyorum. Yine arada güzelleri yapılıyordu.
Bu zamanlara dönebilsek keşke :/