aynen öyle hocam eskiden milletin bacısına küfür edicen sokakta döverler direk.[DOUBLEPOST=1440147163,1440147118][/DOUBLEPOST]bu arada beyler premium alabilecegim güvenli site bilen söyleyebilirmi.bak yeni Türkiyede disiplin yok eskiden küfür edeni hapse atıyorlardı şimdi o yok
İmza:
Mert Şahin Yılmaz Ne Mutlu Türküm Diyene!
1- Bunu burada söylemen gerekmiyorbu arada beyler premium alabilecegim güvenli site bilen söyleyebilirmi.
Hocam çocuklarımızın hiçbir suçu yok. Anne ve babalarında sorun. Sokakta oynayan çocuklar sokak diline alışıyor(ki çoğu sokak toplumunda anneye küfür doğal karşılanıyor). Anne babalar sokakta oynarken çocuklarını gözlemlemeli, kötü arkadaşlar ve kötü sözcükler kullanan arkadaşlarına karşı önlem almalılar. Her ne kadar az olsada varsa biraz da suç abilerin. Kendi arkadaşları ile konuştuğu küfürlü cümleleri eve ve kardeşine yansıtıyor. Sonuçta bu (bazen olgun arkadaşlarımız da bu duruma dahil) genellikle küçük yaşlı arkadaşlarımız da gelip bize böyle konuşma cesareti buluyor. Hele birde sanal ortam olması kişiyi kendinden 5-6 yaş büyüğüne küfretme cesareti edindiriyor. Benim düşüncem böyle idi arkadaşlar okuduğunuz için Teşekkürler![]()
Aile içi ve çevremde küfredilmeyen birisi olarak konuştum.Alakası yok. Benim aile içimde küfürler havada uçuşur. Ailecek küfür ederiz. Alkol için düşündüklerim küfür için de aynı.(Aile içinde alkol de içilir.) Ama ben kolay kolay birisine ana bacı düz gidemem ya da ciddi anlamda küfür edemem.
Eğer insan evladı Aile içinde bastırılırsa, dışarı çıktığında bu yasağı yapar. Yasakların daha çekici gelmesi vesaire zaten biliyorsundur. Alkol kullanmak istiyorsa aile bastırırsa arkadaş ortamında yapacaktır. Bu da kontrolsüz alkol alımıyla sonuçlanır. (Annemin dediği gibi; "içeceksen yanımda iç dozunu bilelim".) Küfür için de aynı şey. Küfürü tamamen bastırırsan dışarıda kontrolsüz her yere küfür etmeye başlar. Ama küfür konusunda eğitimli yetiştirirsen (Küfür kültürü diye bir şey var, gerçekten.) çocuk küfürü ne dediğini bilerek eder. (Ettiğiniz küfürlerin yarısının ne demek olduğunu bilmiyorsunuzdur mesela.) Kontrollü olur.
Aile içi ve çevremde küfredilmeyen birisi olarak konuştum.
Doğrusun küfür insan ölmedikçe ölmez. Ama senin ilk dediğin gibi kontrollü ve karşındakini incitmeden edilse daha hoş olurBen de tam tersi birisi olarak konuştum. Küfür insan var oldukça olacak. Küfürle yaşamayı öğrenmesi lazım insanın.
"Öleceğiz bir gün, gömecekler. Bi' kaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler."
-Neyzen Tevfik
O yüzden devam nasıl yaşıyorsan yaşa, insanları kırmadığın sürece.