Türk Yapımı En İyi Oyunlar - PC

Alharu

İlerlemenin sırrı başlamaktır.
Mesajlar
145
En iyi cevaplar
20
Beğeniler
171
Puanları
560
Ruh hali
türk-yapımı-en-iyi-oyunlar-pc.jpg


Türk Yapımı En İyi Oyunlar PC

Arkadaşlarınızla, çevrimiçi veya kendi başınıza oynayabileceğiniz, oynarken eğleneceğiniz, Türk oyun geliştiricilerinin yaptığı en iyi PC oyunlarını sizler için derledik.
Türk yapımı en iyi 5 PC oyununu liste haline getirdik. Bu listede MMOFPS, MMORPG, RPG gibi farklı türlerdeki oyunları göreceksiniz. Bu listedeki birkaç oyunun dünya çapında oldukça ünlü olduğunu söyleyebilirim. Listemizin ilk sırasında Türk yapımı ilk yerli MMOFPS oyunu olan Zula var.

1. Zula - MadByte Games
zula.jpg


Zula, MadByte Games tarafından geliştirilmiş, LokumGames tarafından dağıtılmış MMOFPS türünde bir oyundur. Oyunda 2 farklı taraf silahlarla çatışarak birbirlerini yok etmeyi amaçlar. Oyun içinde değişik güçte birçok silah bulunmakta. Ayrıca bu silahlara özel aksesuarlar eklenip daha da güçlü hale getirilebiliyor. Oyundaki harita tasarımlarının oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.


2. Mount & Blade Warband - TaleWorlds
mount&blade-warband.jpg


Mount & Blade Warband, TaleWorlds tarafından geliştirilmiş RPG türünde bir oyundur. Orta çağ temalı olan bu oyunda, büyük savaşlara girecek, at üstünde savaşacak, ordunuzu yönetecek, kale ve şehirleri ele geçirecek, hatta isterseniz kendi krallığınızı da kurabileceksiniz. Seviye atladıkça karakterinizin kılıç kullanma, dayanıklılık, arbalet kullanma vs. gibi özelliklerini arttırabileceksiniz. Oyunun grafikleri ve oynanışına bakacak olursak oyunun çıkış tarihine göre oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.


3. İstanbul Kıyamet Vakti - Sobee
istanbul-kıyamet-vakti.jpg


İstanbul Kıyamet Vakti, Sobee tarafından geliştirilmiş MMORPG türünde bir oyundur. Oyunun adından da anlaşılacağı üzere oyunun konusu İstanbul'da geçmektedir. Oyunda Savaşçı, Büyücü ve Şifacı olmak üzere 3 karakter bulunmakta. Bu karakter sınıflarından birini seçerek oyuna başlayacaksınız. Oyun içinde görevler yaparak tecrübe ve para kazanacaksınız. Günümüzde oyuncu sayısı oldukça düşük bu oyun, ilk çıktığı zamanlarda popüler bir oyundu.


4. Voidrunner - RealityArts Studio
voidrunner.jpg


Voidrunner, RealityArts Studio tarafından geliştirilmiş aksiyon türünde bir oyundur. Uzay temalı olan bu oyunda, bir uzay aracı seçerek istediğiniz modda tek veya çok oyunculu olarak oynayabiliyorsunuz. Sahip olduğunuz uzay aracıyla yapıların arasından geçecek, rakiplerinizle savaşacaksınız.


5. Monochroma - Nowhere Studios
monochroma.jpg


Monochroma, Nowhere Studios tarafından geliştirilmiş platform-bulmaca türünde bir oyundur. Oyunun konusu: 1950'li yıllarda bir teknoloji firması robot üreteceklerini duyurur. 2 kardeş uçurtma uçurtmak için evden dışarı çıkar ve kardeşlerden birisi sakatlanır. Bir anda yağmur bastırır ve kardeşler bir depoya girer. Depoda robotlarla ilgili kötü şeyler görürler ve oyun burada başlar. Bu olaydan sonra sizi yakalamaya çalışan kişilerden kaçmaya çalışacaksınız.

İyi forumlar!
 


Son düzenleme:
I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Zula gerçekten de çok iyi bir oyun, listeye eklemiş olmanız beni çok mutlu etti. Özellikle de harita tasarımlarını övmüş olmanız çok ince bir dokunuş çünkü haritalar kesinlikle çalıntı değil. Silahlara özel aksesuarlar eklenip güçlü hale getirilmesi de eşitliğe ne kadar önem verildiğinin ve ne kadar muhteşem bir oyun olduğunun göstergesi olduğundan bunu da es geçmemenize sevindim

Özenle hazırlanmış çok iyi bir liste 10/10
 

Jacops

Bedrock Kaşifi
Mesajlar
1,655
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,636
Puanları
4,700
Ruh hali
Mount & Blade Warband bu oyunun ikinci sırada olması zulanın 1.sırada olması gerçekten çok üzücü bir durum.
 

Alharu

İlerlemenin sırrı başlamaktır.
Mesajlar
145
En iyi cevaplar
20
Beğeniler
171
Puanları
560
Ruh hali
Mount & Blade Warband bu oyunun ikinci sırada olması zulanın 1.sırada olması gerçekten çok üzücü bir durum.
Listede 5 oyun bulunuyor ve bu oyunların hepsi birbirinden özel. Zula'yı veya herhangi başka bir oyunu listenin başına koysam bile listedeki diğer oyunların kötü olduğu anlamına gelmiyor.
 

Üst