Türkiye ve değişen sistemleri...

Exo

Gray
Emektar Üye
Mesajlar
382
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
997
Puanları
0
"Sazla, sözle bu ülkede bir şeylerin değişmediğini anlamak için deha olmaya gerek yok. Okuduklarımı at gözlüğüyle okumak yerine açık perspektif ile okursanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz."
bu sözün herkes tarafından anlaşılmasını isterdim. bir hayal kurmuşssunuz Böyle olsun Öyle olmalı Temel Taşlar Zıpladı bu hak aramak değil insanları devlete düşman etmek oluyor.
Eğitim kalitesi okuldan okula değişiyor aynı kalmıyor önceden Düz okurken artık akademik bir okula gidiyorum arasında dağlar kadar fark var bunlar insanların geleceklerine harcadığı çaba ile görebileceği şeylerdir düz lise ile akademik bir okul gerçekten çok farklı devlet çalışkan öğrenci alır çalışkan insanı alır çalışan kazanır çalışmayanda söylenir durur öyle olmalıydı böyle olmalıydı.

Ve şu işe bakın ki ülkemiz içersinde yaşayan insanlar "Devlet adamı olmaya niyetim yok diyip" devleti eleştiriyor ve diyorlar ki; "biz hak arıyoruz" çalışan hakkını alır tıpkı sizin yanlış bildiğiniz şeyin doğrusu gibi "A okulu ile B Okulunda eğitim sistemi farklıdır"
Ders konusunda aynı olsalar bile farklı anlatımlar vardır.

"Türklerin icatları neden kitaplarda yok!" tarzında algıladım o yazınızı eğer öyle anladıysam "yaşınız artınca olabildiğince hızlı bir şekilde uzaklaşın bu ülkeden. " tarzında düşünen insanlardan kaynaklı bir durumdur. ve ayrıca eğitim sisteminde bunları öğrenmemiz bir şey ifade etmez her ülkede eğitim sistemi öğrenciler arasında yarış demektir bu herkesin hakim doktor olmasının önüne geçiyor bir sistem koyuluyor önümüze bunu yap bunu kazan onu yap onu kazan şeklinde ve biz bu seçenekler üzerinden okulu bitirdiğimiz zaman Doktor olduysak türk yöntemlerini ve yabancı yöntemleri "Meslek sahibi" olduğumuz an öğreniyoruz.

Kısaca; Eğitim sistemi bir yarıştır bu yarışı çalışan kazanır kazanan meslek sahibi olur meslek sahibi olan kişi ise gerçek Eğitimini alır.
işte asıl Eğitim budur.

Not; "Atatürk'ü ve değerlerini kaldırarak ata sevgisinden de mi uzaklaşmayı hedeflediniz?" bizim Atamız sadece bir kişi değildir. hiç kimsenin değeri kaldırılmaz yanlışlarının üstü örtülür/kaldırılır/saklanır tıpkı Padişahların birbirini öldürme konusunun fazla derine inmeden hızlıca geçiştirilmesi gibi Şapka kanunun kaldırılması gibi başa geçiş şekillerinin detaylı anlatılmaması gibi M. Kemal Atatürk’ün Nutuk’unun 14’üncü sayfasının Atatürkü sevenler tarafından dikkate alınmaması gibidir.


Bir not daha; Devlet memuru olmak için olan öğretmenler demişssiniz bu insanın kendi sorunudur tıpkı dersde uyuyan öğrenci gibi siz eğer buna bu şekilde bakarsanız böyle görürsünüz herkes bunu devlet memuru olmak için yapmıyor, her kişiyi bir kefeye koyamayız olaya çok dar bakıyorsunuz.


Cevap veremeyeceğini biliyorum vermen de gerekmez para için milleti satmaktan bahsetmende bir hayli hoş. ülkemiz dediğinin aksine projelere destek veriyor bu durumlarda bizler fazlasını istiyoruz biraz daha araştırmanı öneririm.
"hayatında başarılar, iyi forumlar.
kendine iyi bak"
Ayrıca bunun içinde teşekkür ederim sende hayatına "iyi" bak. çok iyi bak zira.......



Doğrudur ne diyeyim buna diyecek bir şey yok ülkemizin insanı(her ülkenin insanı gibi) fazlasını ister.
"Para para para" zengin olan 3 pamukla fakir olan 1 pamukla...


ALAYINIZA NOT: Tartışmaya artık dahil olmuyorum git gide büyüyen bir mevzu boşuna etiketlemeyin veya cevap tuşuna basmayın Kaale almam :)
Bazılarımız eleştiriyi pozitif olarak alıp hatam vardır derken, siz hiç hata yokmuş, her şey cennetlikmiş gibi toz kondurmamaya devam edin. Unutmayın kafanızda kurduğunuz hayali görüntü yıkıldığı zaman dünyanın ne kadar çirkin bir yer olduğunu göreceksiniz. Bir şeyler söyleyip tartışmaya girmem diyip ayrılmak olmaz, münakaşa etmeli yoksa yaptığınız fanatiklikten başka bir şey değil. Zaten siz fanatik değil misiniz?
 

ShortPallMall

AtinaSaga.Com Türkiyenin ilk MMOSurvival sunucusu
Mesajlar
888
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
402
Puanları
830
Ruh hali
Türkiyede herkes okursa belediyede kim çalışacak sanayide kim çalışacak.
 

PlatinumTR

Zombi Katili
Mesajlar
218
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
100
Puanları
0
Bazılarımız eleştiriyi pozitif olarak alıp hatam vardır derken, siz hiç hata yokmuş, her şey cennetlikmiş gibi toz kondurmamaya devam edin. Unutmayın kafanızda kurduğunuz hayali görüntü yıkıldığı zaman dünyanın ne kadar çirkin bir yer olduğunu göreceksiniz. Bir şeyler söyleyip tartışmaya girmem diyip ayrılmak olmaz, münakaşa etmeli yoksa yaptığınız fanatiklikten başka bir şey değil. Zaten siz fanatik değil misiniz?
Arkadaş çok doğru konuşuyor. Bunlar tartışmadan kaçma taktiğidir. Bazıları cevap veremeyecek duruma düşer "yorumunu okumadım, okumaya bile değmezsin" gibi şeyler yazar bazıları tartışmaya son noktayı koyup onun tekrar cevap vermeyeceğini vs sayar bir nevi son noktayı koyan da genelde bir baskınlık vardır.

Geçen gün maliyeye gittim 16:02 yav arkadaş 16 da kapanıyormuş adam 2 dakika bile durmadan topuklamış. Ertesi gün cuma haliyle cuma namazına gitmiş birde orada bekle ha bekle yok bekle yok namaz bitti nerede yok cuma iznine karşın ek mesai ekleyeceksin namaz kılmaz böyle insan bunlar. geldi bi sağa gidiyor bi sola gır gır şamata oh mis 1.30 saat bekledik polis memuru falan var konuşuyorlar ulan ses çıkarsam bir dert çıkarmasam bir dert böyle devlet memuru olacaksa hiç olmasın. Önceden ne güzeldi adam açıklar izah ederdi güler yüzlüydü şimdikiler gücü yetse dövecek allahın cezası bir şey oldu çoğu böyle kime kin güdüyorlarsa saat 8 de gelip saat 4 de işten çıkıyorlar ben gece saat 3 de telefon gelince işe gittiğim oluyor.


Devletin içinden böyle pisliklerin temizlenmesi gerekiyor. Gerçekten işini hakkıyla yapacak insanların gelmesi gerekiyor.
En önemlisi denetim 0. Buradaki galerici kılığındaki tefeciler mesela her yere arabalarını koyarlar bir şey diyemezsin 15 kişi birden üzerine atlar hepsinin beli doludur trafik polisi gider yanlarına bi çaylarını içer o kadar.
Denetim denen bir şey yok devletin içi böyle önceden dgm ler vardı onlar da kapandı kim kapattıysa da onun işine yaramıştır ve yarıyordur zaten. dgm harici halkın hakkı vardı. Bağımsız mahkemeler vardı hakkını arardın şimdi nerede ?
Mesela tanıdığım bir öğretmen var Türkçe ya da dil bilgisi yav müzik ruhu azdırır der mi bir öğretmen hadi dedi geçtim erkek öğrencisine de bir güzel masaj yaptırmasını biliyor böyle öğretmenleri kim dolduruyor bu okullara ?
 

GodofMilker

Nether Yerlisi
Mesajlar
2,196
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2,562
Puanları
6,790
Sözlerimde milletimi ve vatanımı bütün zaman çizgisi üzerinde değil son 10-15 sene üzerinde eleştireceğim.

Kuru milliyetçilik cehaletten başka bir şey değildir. Millet ve vatan sevgisi ülkene sağladığın yararlar ile değerlendirilir, sosyal medyada veya sağda solda ne kadar milliyetçi olduğunu söylemek ile değil. hiçbir vatan sözler ve sosyal medya ile yüceltilemez.

hiçbir sorun sosyal medya üzerinden yakınmakla çözülemez, neden mi çözülemez? Çünkü gerekli resmi yollardan bile kimse hakkını arayamaz, kimse eleştiriye açık değilken lütfen bana "sosyal medya etkiler" mantığıyla yaklaşmayınız. Hayatından bezmiş, bilmem kaç tane sınava girmiş sadece garanti meslek olsun diye devlet memurluğu yapanlar yüzünden hiçbir devlet kurumunda hiçbir iş doğru düzgün işlemiyor.

Derler ki "Madem bu kadar eleştiriyorsun, kalkta sen düzelt bu sorunları". Bende cevabını veririm, "Benim ne siyasetçi ne de devlet adamı olmaya niyetim var, ben halkım ve hakkım olanı ararım. Sistemin beğenmediğim yönlerini eleştirmek benim en doğal hakkım. Eğer devlet benim hakkımı yok sayıp eleştirilerime kulak asmaz ise elimden hiçbir şey gelmez".

Eğitim önemli diye boşuna söylememek gerek. Diyorlar ki "Eğitim sistemi gelişti eski kitaplara ve şimdiki kitaplara bakın!". Bende cevaplıyorum "Kitapların içine Türk bilim adamlarının 10 senedir bulduğu yeni(!) buluşları mı eklediniz? Yoksa yurt dışında senelerdir gösterilen standartları mı? Yoksa evrim teorisini kaldırıp laiklikten uzaklaşmayı, Atatürk'ü ve değerlerini kaldırarak ata sevgisinden de mi uzaklaşmayı hedeflediniz?" Ben kendi ağzımdan eğitim sistemini eleştireyim. "Ama öğrenciler uyuyor!" uyurlar tabi çünkü öğrencilere ne öğrenmek istediği sorulmuyor, konular düzgün anlatılmıyor. Öğretmenler devlet memuru olmak adına öğretmen oluyor ve kötü bir nesil yetiştiriyor. "Ama okuyan sayısı arttı!" okuyan sayısı arttı artmasına da eğitimli ve nitelikli birey sayısında olan düşüşü de gözlemlediniz mi? "3 ay yatıp 1 hafta çalışıyorlar!" baştan bozuk bir sistemde ha 3 ay çalışıp A okuluna ha 1 hafta çalışıp B okuluna gitmişsin, eğitim kalitesi aynı olduktan sonra okulların isimden başka değerleri yok. "Eğitimde diğer ülkeler arasında çok iyi bir yerdeyiz!" evet iyiyiz ancak 3. dünya ülkeleri ile kendimizi karşılaştırıyorsak, Avrupa, Amerika ve Iskandinav bölümü ile karşılaştırmaya koymak ayıp olur. Ben işimi ve mesleğimi aşk ile öğrenmeye ve kendimi geliştirmeye çalışan biri olarak bu sistemin benim üniversitemden daha iyi yere yerleştirdiği öğrencilere alanımda bin basacak düzeydeyim. Adil mi oldu peki şimdi? Otomasyonlu fizyoterapi cihazı yerine organik hoşafın kazandığı yarışmalar varken niye insanlar beyin göçü yapmasın? Bende yapacağım, aklı olan herkes yapacak. Kuru milliyetçilik karın doyurmuyor, insanların hayatlarını idame ettirmesi gerek ve insanların daha iyi bir yerde yaşamayı istemeleri en doğal hakkıdır.

Kaç senedir ülkenin temel taşları alarm veriyor, ne ekonomi ne eğitim artık iyi düzeyde değil.

Sazla, sözle bu ülkede bir şeylerin değişmediğini anlamak için deha olmaya gerek yok. Okuduklarımı at gözlüğüyle okumak yerine açık perspektif ile okursanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.
Gezegen buldular gezegen artık 10 sayfa boyu düşünülmüş isimleri falan anlatırlar oh müfredat çıkarttık tamamdır hadi gidip fizikten hareket konularını kaldırıp bunu anlatalım xd
 

Absolatte

Demir Madencisi
Mesajlar
294
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
142
Puanları
0
Gönül isterki Finlandiyadaki gibi bir eğitim sistemine sahip olalım fakat malesef ki sistemin kölesi olmak mecburiyetindeyiz.
Allah herkese bu yolda zihin açıklığı versin.
 

Architectus

HATA KODU 404: Üye Bulunamadı
Mesajlar
404
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
242
Puanları
790
Bazılarımız eleştiriyi pozitif olarak alıp hatam vardır derken, siz hiç hata yokmuş, her şey cennetlikmiş gibi toz kondurmamaya devam edin. Unutmayın kafanızda kurduğunuz hayali görüntü yıkıldığı zaman dünyanın ne kadar çirkin bir yer olduğunu göreceksiniz. Bir şeyler söyleyip tartışmaya girmem diyip ayrılmak olmaz, münakaşa etmeli yoksa yaptığınız fanatiklikten başka bir şey değil. Zaten siz fanatik değil misiniz?
Normalde cevap vermezdim ama dayanamıyorum... Ben ülkemi melek görmüyorum eğitim sistemine laf atmıyorum bu durum bu kadar basit.
konumuz eğer ülkenin suriyelilere desteği olsaydı ona göre cevap verirdim ben hiçbir zaman ülkemize melek demiyorum sadece dediğim gibi Eğitim sisteminin eleştirilecek bir durumu yok Amerika 20. sıralarda Türkiyede 40. sıralarda ve 400 kat büyüdüğü ve geliştiği gösteriliyor insanların bu kadar büyütmesini tartışmayı Eğitim sisteminden açıp ondan sonrada konuyu bundan çıkarmaya çalışmanızı algılayamıyorum konumuz ülkenin tümü değil sadece eğitim sistemi! Türkiyenin durumunun ne olduğunun bende farkındayım!:rank:.
iyi günler iyi forumlar.
 
Son düzenleme:

Üst