Türkiye'de Haziran Ayında Öldürülen Kadınlar

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
En iyi cevaplar
21
Geçen günlerde patlayan Wayfair skandalı tüm gündemi Amerika'ya yoğunlaştırdı. Çocuk kaçakçılığı ve satışı iddiasıyla baltalanan Wayfair konuyla ilgili açıklama yapsa da pek yeterli bulunamadı. Ayrıca, hükümetten de resmi bir açıklama henüz yayınlanmadı. Wayfair olayını bilmeyenler buraya gidebilir. Amerika'da bunlar olurken Wayfair olayı bırakıp biraz da kendi ülkemizdeki olaylara bakalım.

Mesela haziran ayında 27 kadın öldürüldü fakat gündem olmadı. 11 evli kadın kocası tarafından hayattan koparıldı ki en acısı da bir kadın öz babası tarafından öldürüldü. Öz babası tarafından... İnsan kaçakçılığı yapmaktan daha vahim bir durum açıkçası. Fakat tabi ki de Türkiye böyle bir olayı gündem yapmak yerine iddiası bile kanıtlanmamış bir skandala yorum yapıyor ve destek çıkıyor.

Kars'ta yaşayan 6 çocuk annesi Hatice Özkaçak 2009 yılında ölmüştü ve ölüm nedeni olarak "doğal bir neden" sunulmuştu fakat 11 yıl sonra ortaya çıkan araştırma sonucu, Hatice Özkaçak'ı akrabası bir erkek tarafından öldürüldüğü doğrulandı.

İstanbul'da yaşayan 49 yaşındaki Ayşe Altuntaş 2019 yılında bir anda ortadan kaybolmuştu. 1 yıl sonra açığa çıkan sonuç ise, birlikte olduğu Mehmet Taşdelen tarafından "hayatına dair karar alması" bahane edilerek ateşli silahla öldürülmesi oldu.

Mersin'de yaşayan 17 yaşındaki 5 aylık hamile olan İrem Bahçe, geçtiğimiz sene evinde ölü bulunmuştu ve ailesi ölümün bir ******* olduğunu söylemişti fakat 1 yıl sonra ölüm nedeni doğrulandı. "Bu ay İrem'in namus bahanesiyle aile kararı neticesinde erkek kardeşi M.A.B. tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı."

Bu kadınlar gibi niceleri canice öldürüldü ve katilleri hala aramızda dolaşıyor. Hatırlatmamda fayda var, bunlar ölüm nedenleri doğrulanmış cinayetler. Bir de üstü örtülmeye çalışan 23 tane şüpheli kadın cinayeti var. Ona buna racon keseceğimize kendimize bir baksak belki de birilerine faydamız dokunur. Toplumu bilinçlendirmeli ve bu haberleri yaymalıyız, küçük bir faydamız dokunsa bile bu bir hayatın kurtulması demek. Annesiz kalan çocukların psikolojilerini bir düşünün, bunların hepsi acı ama gerçek.

İyi... forumlar dilerim.

Son düzenleme:

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
26
Peki sen bunun için burada konu açmaktan başka ne yaptın? Oyun forumu burası, linç yemek istemiyorum ancak bu tür konuları bir oyun forumunda açmak duyar kasmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Ben bu cinayetlerin çoğunu siyasete bağlarım ancak normal olarak bu forumda siyaset konuşmak yasak. Anlatmak istediğim burası Oyun forumu.
Oyun dışında konu açılamaz demek istemedim ancak Kadın cinayetleri çok fazla.

Eğer kadın cinayetleri üstüne konuşacaksak 2015 yılında Dilek Doğan evini aramaya gelen Polisler tarafından öldürüldü. Youtube'ye yazsanız görüntüleri çıkıyor ancak hep gündemden uzak tutuldu, haberi heryerde yapılamadı. Sebebi ise polise Galoş giyinin dedikten sonra, polisin kadını vurması. Annesinin isyanı, babasının çaresizliği hepsi o video da gözüküyor. Asıl kadın cinayeti budur.

Ancak o polisi kimse konuşmadı ve cezada almadı. Bir kadın devletin polisi tarafından suçsuz yere öldürüldü ve hiçbir şey yapılmadı.
Daha ülkenin polisi yapıyor bu cinayeti ve yargılanmıyor. Başka insanlar yapınca heryerde gündem olur ve hatta idam bile isterler ancak 2 güne unutur giderler. :)

Amerika'da tecavüze mükemmel bir çözüm bulunuyor. Daha önceden kadın cinayeti, tecavüzden vs. hapis yatıp çıkanları bir uygulama yardımı ile canlı olarak takip ediyorsunuz. Kendi mahallenizi aratıyorsunuz ve yakında ne kadar bu suçlardan sicili olan insanlar varda adı, soyadı, saç rengi, yaşı ve resimlerini public olarak görebiliyorsunuz. Yani herkes bunu görebiliyor. Dükkan işletiyorsunuz ve tacizci birisi gelip oturuyor. Siz bunu uygulama yardımıyla canlı olarak görebiliyor ve adamın yerini canlı olarak takip edebiliyorsunuz ancak bu tür yaptırımlar maalesef ülkemizde uygulanmıyor.

O halde sizce asıl katil kim?

FFHD

En iyi cevaplar
21
Peki sen bunun için burada konu açmaktan başka ne yaptın? Oyun forumu burası, linç yemek istemiyorum ancak bu tür konuları bir oyun forumunda açmak duyar kasmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Ben bu cinayetlerin çoğunu siyasete bağlarım ancak normal olarak bu forumda siyaset konuşmak yasak. Anlatmak istediğim burası Oyun forumu.

Eğer kadın cinayetleri üstüne konuşacaksak 2015 yılında Dilek Doğan evini aramaya gelen Polisler tarafından öldürüldü. Youtube'ye yazsanız görüntüleri çıkıyor ancak hep gündemden uzak tutuldu, haberi heryerde yapılamadı. Sebebi ise polise Galoş giyinin dedikten sonra, polisin kadını vurması. Annesinin isyanı, babasının çaresizliği hepsi o video da gözüküyor. Asıl kadın cinayeti budur.

Ancak o polisi kimse konuşmadı ve cezada almadı. Bir kadın devletin polisi tarafından suçsuz yere öldürüldü ve hiçbir şey yapılmadı.
Daha ülkenin polisi yapıyor bu cinayeti ve yargılanmıyor. Başka insanlar yapınca heryerde gündem olur ve hatta idam bile isterler ancak 2 güne unutur giderler. :)

O halde sizce asıl katil kim?
Polisin öldürdüğü bir sürü kişi zaten gündem oldu fakat başlığa dikkatini çekerim. Ayrıca, oyun forumu dediğin mecrada açtığın konuların listesini aşağıda bulabilirsin, hatırlatmak istedim. Burada nispeten haber sitelerinde gezmeyen yaşı küçük(!) dostlarımız var onları bilgilendirmek istedim ki, en azından toplumun küçük bir kısmını bilgilendirelim. Bir de burası bir oyun forumu değil oyuncu forumu.

Kadın cinayetlerinin siyasi olaylarla hiçbir alakası olamaz; duyara dayandırılması komikmiş. Töre cinayeti kesinlikle bir siyasi olay gibi duruyor.

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
26
oyun forumu değil oyuncu forumu
Konu üzerindeki tek taktığın yer burası değildir umarım. :fp:

Oyun dışında konu açılamaz demek istemedim dememe rağmen açtığım 3 konuyu örnek göstermen ne kadar saçma. ^_^

Kadın cinayetlerinin siyasi olaylarla hiçbir alakası olamaz; duyara dayandırılması komikmiş. Töre cinayeti kesinlikle bir siyasi olay gibi duruyor.

Kadın cinayetlerinin hepsinin siyaset ile alakası var diye bir şeyde söylemedim, ne kadar farklı yerlere çekmişsin. Töre cinayetlerini engellemek için bir oyuncu forumunda konu açman ne kadar güzel. Daha fazla bu tür konularını bekliyoruz. :p

Ayrıca bir çocuğun bu konularda bilgili olması için haber sitelerinde gezmesine zaten gerek yok. Okulda bile öğreniyorlar, hiç bilmeyen bir çocuğunda haziran ayında öldürülen kadınlar başlıklı açtığın ve içine 3 tane cinayeti yazdığın konuyu okuyupta bilgileneceğini sanmıyorum.

Astor

Titanik
En iyi cevaplar
0
Konu üzerindeki tek taktığın yer burası değildir umarım. :fp:

Oyun dışında konu açılamaz demek istemedim dememe rağmen açtığım 3 konuyu örnek göstermen ne kadar saçma. ^_^

Kadın cinayetlerinin hepsinin siyaset ile alakası var diye bir şeyde söylemedim, ne kadar farklı yerlere çekmişsin. Töre cinayetlerini engellemek için bir oyuncu forumunda konu açman ne kadar güzel. Daha fazla bu tür konularını bekliyoruz. :p

Ayrıca bir çocuğun bu konularda bilgili olması için haber sitelerinde gezmesine zaten gerek yok. Okulda bile öğreniyorlar, hiç bilmeyen bir çocuğunda haziran ayında öldürülen kadınlar başlıklı açtığın ve içine 3 tane cinayeti yazdığın konuyu okuyupta bilgileneceğini sanmıyorum.
Şahsen ben bilgilendim bilmiyordum zaten gündemi takip edemiyordum ama bence bu tür şeyleri paylaşmak duyar bile olsa -ki bence değil- gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Oyun forumu ama birçok kategori var. Bu arada bu tür olaylara dikkat çekmeni çok takdir ettim @Aurelius

Son düzenleme:

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
26
Şahsen ben bilgilendim
İleride bir kadın cinayeti işlememen konusunda mı bilgilendin veya destek olman gerektiğini mi düşünüyorsun artık.
Güldürmeyin beni ya, sadece 3 cinayet yazılmış buraya bilgilendirme bile yok.

Bari bu konularda duyar kasmayın arkadaşlar. Belki linç yiyeceğim ancak Mor Çatı'ya birçok bağış yapmış insanım ben. Kendimi yanlış ifade etmek istemem, bence burada açılmaması gereken bir konu. Ben bir bilgilendirme göremiyorum, Haziran ayında öldürülen 3 kadının nasıl öldürüldüğü dışında.

FFHD

En iyi cevaplar
21
İleride bir kadın cinayeti işlememen konusunda mı bilgilendin veya destek olman gerektiğini mi düşünüyorsun artık.
Güldürmeyin beni ya, sadece 3 cinayet yazılmış buraya bilgilendirme bile yok.

Bari bu konularda duyar kasmayın arkadaşlar. Belki linç yiyeceğim ancak Mor Çatı'ya birçok bağış yapmış insanım ben. Kendimi yanlış ifade etmek istemem, bence burada açılmaması gereken bir konu. Ben bir bilgilendirme göremiyorum, Haziran ayında öldürülen 3 kadının nasıl öldürüldüğü dışında.
Aslında bir bilgilendirme konusu değildi dediğin gibi. Wayfair skandalının daha vahimini her ay ve gün yaşadığımızı belirtmek istedim. Eğer koyu yazılanlanlara bakarsanız anlayabilirsiniz. :1: Her ay kadınlar, kendi aileleri tarafından öldürülüyorlar.

BorakanT

ben kimim?
En iyi cevaplar
7
Aslında bir bilgilendirme konusu değildi dediğin gibi. Wayfair skandalının daha vahimini her ay ve gün yaşadığımızı belirtmek istedim. Eğer koyu yazılanlanlara bakarsanız anlayabilirsiniz. :1: Her ay kadınlar, kendi aileleri tarafından öldürülüyorlar.
yalnız wayfair harici yine çocuk ve insan ticareti/kaçakçılığı devam ediyordu ve yapılıyordu. wayfair gün yüzünde olanı. sadece amerikada geçen yıl boyunca (sanırım) 500 bin çocuk kaçırılmış. kim neden boşuna kaçırır birini. Türkiyede de birçok çocuk kaçırılıyor. 1 çocuğun kaçırılması demek yıkılan bir aile demek. Belki de sırf haziran ayında dünyada yüz binlerce çocuk kaçırıldı. 500 bin çocuk ise sadece bilineni. belki de bilinmeyenleri de var. yani wayfair sadece gün yüzünde işletileni, arkada dönen daha çook şey var.

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
26

Bu bir bilgilendirme konusu diyorsun, sonrasında bir çocuk yoruma ben bilgilendim yazıyor ve şimdi bunun bilgilendirme konusu olmadığını söylüyorsun. İkinizinde duyar kastığını düşünüyorum hala. :)

Wayfair böyle zekice gizlenmiş bir site bile bu işin sadece küçük bir bölümü. Yani bu tür vakaları hiç kimse engelleyemez. Öncelikle bu tür insanların kendi içinde bitirmesi gerekiyor bu kötülüğü.

FFHD

En iyi cevaplar
21
Bu bir bilgilendirme konusu diyorsun, sonrasında bir çocuk yoruma ben bilgilendim yazıyor ve şimdi bunun bilgilendirme konusu olmadığını söylüyorsun. İkinizinde duyar kastığını düşünüyorum hala. :)
Yazmamdaki amaç tamamen kendi yanıbaşımızdaki olanları fark edebilmemizdi. Bilgilendirme ya da herhangi bir şey koyabilirsin adını. Ayrıca, böyle bir olaydan duyar kasacak kadar düşmedim, merak etmeyin ki duyar kasacak olsam burada kasmazdım. İnsanların bu tür olaylara yorum yapmasını duyar olarak nitelendirmeyin artık.

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
26
Yazmamdaki amaç tamamen kendi yanıbaşımızdaki olanları fark edebilmemizdi. Bilgilendirme ya da herhangi bir şey koyabilirsin adını. Ayrıca, böyle bir olaydan duyar kasacak kadar düşmedim, merak etmeyin ki duyar kasacak olsam burada kasmazdım. İnsanların bu tür olaylara yorum yapmasını duyar olarak nitelendirmeyin artık.

Başka yerde duyar kasıp kasmadığını ben bilemeyiz artık. :)
Yanıbaşımızdaki dediğin olaylar dünyanın dört bir yanında oluyor ve herkes farkında zaten.

EfeOyunda

EfeOyunda YouTube
En iyi cevaplar
1
Cinsel açlığın afrikasına ve fabrikasına hoşgeldiniz soysuz ve aşşağılık kadın katillerinin cirit attığı bu yere, allah polisimize bunlara karşı güç ve sabır versin...

Astor

Titanik
En iyi cevaplar
0
Başka yerde duyar kasıp kasmadığını ben bilemeyiz artık. :)
Yanıbaşımızdaki dediğin olaylar dünyanın dört bir yanında oluyor ve herkes farkında zaten.
Herkes farkında da o zaman neden bu olaylar DURDURULMUYOR. Niye sadece bir kısım bu olayla ilgili? Herkesin bu olayları artık bilip harekete geçmesi gerekiyor. Çocuğun hiçbir suçu olmadığı yerde "Bu olayı paylaşman çok saçma." diyorsun. Çocuk kötü bir şey yapmadı hatta iyi bir şey yaptı aslında biz burada o ahlaksızları linçleyeceğimize gerçekten neden yayınladığını mı konuşuyoruz? Kendine gel Eren.

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
26
Herkes farkında da o zaman neden bu olaylar DURDURULMUYOR. Niye sadece bir kısım bu olayla ilgili? Herkesin bu olayları artık bilip harekete geçmesi gerekiyor. Çocuğun hiçbir suçu olmadığı yerde "Bu olayı paylaşman çok saçma." diyorsun. Çocuk kötü bir şey yapmadı hatta iyi bir şey yaptı aslında biz burada o ahlaksızları linçleyeceğimize gerçekten neden yayınladığını mı konuşuyoruz? Kendine gel Eren.

Neden bu olaylar durdurulamıyor diye bana mı soruyorsun? Cevabını verdim zaten, herkes farkında ancak yapılacak bir şey yok. Çünkü insan bunu içinde bitirmesi lazım. Kötü bir insan asla kendini belli etmez, içinde olan şeytanı sadece kendisi görebilir. Bunu engellemenin veyahut da azaltmanın tek yolu Amerika'nın sistemine benzer bir sistemi devreye sokmak. Maalesef ülkemizde böyle gerekli şeyler yerine saçma sapan projelere yatırım yapıldığı için olabileceğinide sanmam.

Forum'da işlenmiş 3 cinayeti paylaşıp, katillerini linçlemek ile bir yere varabileceğinizi düşünüyor iseniz bravo! Böyle devam edin.

AtomyTR

yerli webtoon & manga destekçisi
Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
Neden bu olaylar durdurulamıyor diye bana mı soruyorsun? Cevabını verdim zaten, herkes farkında ancak yapılacak bir şey yok. Çünkü insan bunu içinde bitirmesi lazım. Kötü bir insan asla kendini belli etmez, içinde olan şeytanı sadece kendisi görebilir. Bunu engellemenin veyahut da azaltmanın tek yolu Amerika'nın sistemine benzer bir sistemi devreye sokmak. Maalesef ülkemizde böyle gerekli şeyler yerine saçma sapan projelere yatırım yapıldığı için olabileceğinide sanmam.

Forum'da işlenmiş 3 cinayeti paylaşıp, katillerini linçlemek ile bir yere varabileceğinizi düşünüyor iseniz bravo! Böyle devam edin.
Oturup hiçbir şey yapmamaktan iyidir.

Ne diyelim, keşke bu tarz olaylar olmasa.