Türkiye'de Minecraft Sunucularının Durumu (sosyal deney)

Pyme

-__-
En iyi cevaplar
0

Öncelikle merhaba forum üyeleri. Aylardır buralarda yoktum aslında...Konumuza gelelim:
Şimdi bu başlığı okuyan herkes sosyal bir deneye tanıklık edecek.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Türkiye'de minecraftın bu denli yerlerde olmasının sebebi ne? Niye premium sunucumuz yok?
Muhtemel sebepleri:
- Herkesin sunucu açmasımı?
- Adam gibi sunucular açılmamasımı?
- Yeteri kadar oyuncu olmamasımı?
- Yoksa oyuncu olan kitlenin seviyesimi?

Evet forum üyeleri ve misafirler. Sunucumu 2 ay açık tutarak bu deneyi sürdüreceğim.
-Gerçekten iğrenç bir server yaptım.(Dalga geçiyorum, isteyen sunucuma girip görebilir)
-2 aylık para ödedim, + forumda banner reklamı verdim. Tanıtmak için elimden geleni yaptım.
-Birçok kişiye denettim +15 yaş üstü bağımlı olanlar oldu.

Evet şimdi sunucum ne zaman ve ne sebeple kapanacak hep beraber inceleyelim. Amacım reklam değil, birşeyi kanıtlamak. Sonucundada haklı çıkacağımı biliyorum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Herkes VIP alamıyor diye Turbobit ve bc vc bagış linkleri koydum:D Tek yapmaları gereken iteme ve sonrada reklamı geç butonuna tıklamak.:D Gelen bağış rekor düzeyde oldu. 0.04 dolar :D yani 4 sent. Sunucu kiram 200 Lira civarı:D
Benim gibi aylarca uğraş vermiş ve 2 gram ilgi görememiş birsürü sunucu var bu ülkede. Benim deney sonucundan çıkacak tahminim: Ben batacağım, yukardaki sebeblerden hangisi çıkacak ? Sonucu siz belirleyin. Bence sunucu seviyesinin yerlerde olmasının sebebi sunucu sahiplerinin tutumundan değildir kesinlikle!

Dipnot:" Off hep aynı konu" şekline cevap yazacaklara otomatik olarak cevabım: "off hep aynı okuma yazması olmayan değişik insanlar"

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Serverler tek kitleye oynuyor. Faction seven ve rakibini öldürünce "Ezüg" diyen 2002+ fabrikasyon tarihli Türkler için.

WitherLegend

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Tabi ki de oyuncu olan kitlenin seviyesi.
Türkiyede 7-13 yaş çocuklar minecraft oynuyor, baba parasıyla sunucu açıyor.
Tabii bu yüzden sunucu başına düşen üye sayısı da azalmış oluyor.
Ayrıca önüne gelen pluginerim diyor.(Ben pluginerim aga istek varsa söyle de.....)
Yetmedi neden adam akıllı 1.8 sunucu yok? Çünkü oyuncu gelmiyor.
Neden çoğu kişi kendini profesyonel gösteriyor.
Bunları anlamıyorum..

HappyPvP

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sunucuların hakkı verilmiyor. İki günlük sunucunun 6-7 vip sattığına tanıklık oldum. Cidden çok tuhaf..

SlayerR

Toss a coin to your Witcher
Genel Moderatör
En iyi cevaplar
15
Hep Factions sunucu var ve bunları işini bilmeyenler yönetiyor.Çok server açıldığı için gerçekten iyi olan serverlerde tutulmuyor.
İnternette çok hazır spawn ve warp mapları bulunduğu için emek servere çok rastlanamıyor.
Hep slot buglarını kullanarak haram sunucu açıyorlar.
Kısacası durum vahim.

Pyme

-__-
En iyi cevaplar
0
Sunucuların hakkı verilmiyor. İki günlük sunucunun 6-7 vip sattığına tanıklık oldum. Cidden çok tuhaf..
Şu yorumun altına bende imzamı atıyorum.!!!!
Sadece dümdüz bir lapisli fekşının 600 700 liralık satış yaptığına tanık oldum . 30 günden kısa sürede.

Bu arada dediğim gibi genelleme yapmayın. Ben deney malzemesi olarak sunucumu öne sürüyorum. 5 tane texturepackteki alıntı hariç 3.5 aylık emek vererek açtım. Kesinlikle sunucu sahiplerine yeterli destek verilmiyor.

Bu benim eski sunucumda ilk yaptığım silahlı HG'ydi. Baya bir geliştirdim, FFA 'ya giren bilir. Doğru dürüst destek görmedik, sonrada Harddisk yandı makinanın kıytırık olmasından:D
Yani suç tüm sunucu sahiplerinde değil. Kitlede.

Monatrax

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
En acı şey lapisi kuvars ve glowstonedan sadece 2 blok türünden yapması ve bu sunucunun 1 senedir açık olması 1 senedir açık bir sunucum var ve yeterli ilgiyi hiçbir zaman görmedim yanlız değilsin kardeşim

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
- Herkesin sunucu açmasımı? Hayır.
- Adam gibi sunucular açılmamasımı? Evet.
- Yeteri kadar oyuncu olmamasımı? Bir etken, o yüzden evet.
- Yoksa oyuncu olan kitlenin seviyesimi? Sunucuyla iliskin bir etken.

Kısaca sorun oyuncuların premium almaması olduğunu düsünüyorum, herkes premium alsa birçok kisi zaten sunucu acmaz.
Ayrıca "çok güzel sunucu yaptım, okadar reklam verdim neden tutmuyor" sorularının yanına şunuda ekleyin "bir oyuncu en iyi sunucuda oynamak ister, benim hypixel'den mineplex'ten farkım ne?"..

EnesXYZ

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hatırlarım da Minecraft'a ilk başladığım zaman ne zevkliydi.
Fakat şimdi bu abi kitlesi yüzünden kurucular ana avrat sövüyor, vip parası alıp vip vermiyor, dolandırıyor.
Afedersiniz ama siz kimsiniz, zamane çocukları yüzünden bu oyun Türkiyede iğrenç bir mertebeye ulaşmıştır.
Keşke nitrado, axitr, batihost vb yerler 18 yaşından küçüklere satış yapmasa (bunu çok diyen oldu).
Ama adam ne yapsın, ekmek parası.

Realizes

play.RevolutionMC.com Yakında !..
En iyi cevaplar
0
Bunun yaşla değil kişilikle alakası var. Beyin yaşıyla ilgisi var.

Premium account ucuza güvenilir bulmak çok zor. Sebebi ülkenin kullandığı para biriminin develuesyon yaşaması. Kısacası diğer para birimlerine karşı değerinin düşmesi.

Insanlar premium hesaplara sahip olmadıkları için, unofficial perform server olarak tabir ettiğim crackli sunucularda oynuyorlar.

Birtakım prestijli sunucuların yöneticilerine özenip sunucu aciyorlar. Başarısız ! Sebebi emeksiz olmasından değil. Emeğinden de değil. Asıl sebebi insanlarla nasıl konuşacaklarini bilmemeleri. Insanlara verecek farklı bir şey yok. Tekduze insanlar piyasada çoğunluğu oluşturuyor. At gözlüğüyle bakmayı bırakıp, farklı yönelimler gösteren köklü sunucular başarıyı yakalar.

Arkasında ilahi sebepler aramaya gerek yok. Bu olayın özeti budur.

Oyuncu kitlesi bilgisiz
Sunucu sahipleri bilgisiz (Hedefine gitsin)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Pyme

-__-
En iyi cevaplar
0
Benim sunucumda yaptığım hata nedir ? Ben onu anlamaya çalışıyorum. Sunucumu istediğiniz sunucuya kıyaslayın ve bana ben nerde yanlış yapıyorum söyleyin:D

Realizes

play.RevolutionMC.com Yakında !..
En iyi cevaplar
0
Benim sunucumda yaptığım hata nedir ? Ben onu anlamaya çalışıyorum. Sunucumu istediğiniz sunucuya kıyaslayın ve bana ben nerde yanlış yapıyorum söyleyin:D

Mevcut incelememi bitirdikten sonra, sunucunda oyuncularınla birlikte bir değerlendirme yapıp - sunucun online ise - Sunucu tanıtım konuna yorum olarak atacağım.

Cparty

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Çok iyi bir konu üzerinde değinmişsiniz bravo konuyu izliyorum :)