Yapsak kullanacaz sanki. Biz Crysis3 ün yapımcıları Türk kökenli diye sevinip ama bir yandan crack arayan bir milletiz. Sonra bir sekmede CryTek batmak üzere haberini okuyup üzülürüz ama yan sekmede google aramasında "Crysis3 Crack" yazıyordur. Ki düşünün Crytek yine Alman merkezliydi(Her ne kadar yapımcıları Türk olsa da.) Peki sizce şimdi herhangi bir Türkiye merkezli teknoloji firması(Araba, yazılım, telefon ne olursa...) çıksa kullanırmıyız; hiç sanmıyorum. En basit örneğini Şuanki Turkcell T5 ve Vestel Venüs ten verebilirim. O kadar süre telefon yapalım dedik samsungun gelecek ay piyasa süreceği giriş seviyesi telefonlar bu ikisinden daha çok konuşuluyor. Bir şirketin global seviyeye gelmesi için önce kendi ülkesinde başarılı olması gerekir biz kendi şirketlerimizi desteklemezsek ne olur? Cevap basit batar. Yeniden oyunlara dönersek zamanında bırak oyun yapacak şirketi oyun oynayan insanlara "Oyuncu bunlar." gibi bir lafla özür dilerim gözüyle bakılırdı Türkiye`de bu yüzden hiç şirketimiz yok. Şuanda İsveç' te küçük bir grubun yazdığı Minecraft isimli oyun Microsoft' a 2.500.000.000 dolara satıldı eski satışlarından gelen paraları saymıyorum bile. İşte kaçırdığımız paralar böyle paralar. Toplumlar hakettiklerini alırlar gibi bir söz var ve bu duruma harika uyuyor bana sorarsanız.