Üç önemli server sorusu

Umtgndz

Marangoz
En iyi cevaplar
0
merhaba arkadaşlar ben server kurdum ama üç tane önemli sorum olacak.

1.arkadaşlar ben şimdi mesela market kuruyorum yapıyorum sunucudan çıkıp geri girince market kayboluyor yani kaydetmiyor nasıl kaydetmesini sağlıyacam? (plugini varsa lütfen link.)

2.öteki bir sorum ise şimdi ben belirlediğim bir bölgeyi oyuncuların kırmamasını istiyorum bunu nasıl yapıcam? (plugini varsa lütfen link.)

3.Ben belirlediğim alan içerisinde pvp kapalı olmasını istiyorum bunu nasıl kontrol edicem? (plugini varsa lütfen link.)

Sorularım bunlar cevaplayanlara şimdiden teşekkürler cevaplar acil lazım yardımcı olursanız sevinirim.

KroFessionaL

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
1-Sunucuyu kapatırken konsola stop yazarak kapatın aksi takdirde hiç birşeyi kaydetmez. Sadece kurduğunuz marketi kaydetmiyorsa sorunu bilemeyeceğim.

2-Evet var, WorldGuard plugini ile istediğinizi yapabilirsiniz fakat bu plugini kullanmabilmek için WorldEdit plugininide indirmeniz gerekiyor, iki plugini indirip kurduktan sonra öğrenmek için forumdan veya internetten derslerini araştırıp bulabilirsiniz. WorldEdit pluginini
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
güncel sürümünü indirebilirsiniz,
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
WorldGuard plugininin güncel sürümünü indirebilirsiniz.

3-WorldGuard plugini sayesinde seçtiğiniz alanda pvp'yi kapatabilirsiniz.WorldGuard flag komutlarını araştırınız.(Tam Bilmiyorum)

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
3. konusunda daha açık bilgilerim var :D (bu kadar puanı yatarak almadık)
Ben sana direk bir alandaki pvp yi kapatmanın komutunu vereceğim başka bir sorun olursa yine buradan yazarsın.
/rg flag alan pvp deny

Umtgndz

Marangoz
En iyi cevaplar
0
teşekkürler arkadaşlar komutları öğrendim.
ama ben şimdi hostingden kurdum yani server 7/24 açık ben bir şey yaptıktan sonra çıkınca kayıtlı olurmu?

KroFessionaL

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
teşekkürler arkadaşlar komutları öğrendim.
ama ben şimdi hostingden kurdum yani server 7/24 açık ben bir şey yaptıktan sonra çıkınca kayıtlı olurmu?

Herhangi bir plugin yüklü değilse konsolu stop komutuyla kapatınca kayıt olur, AutoSaveWorld pluginini indirmenizi tavsiye ederim, belirli bir sürede haritayı otomatik kaydeder.