Ücretli Oyunlar ve Crack

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Merhaba Millet!
Bu gün özellikle Türkiye de çok yapılan bir konuya değinmek istiyorum. Bir oyun çıktıktan bir kaç gün sonra crack dosyaları internete yayılıyor ve bu şekilde bazı kişilerin para verip aldığı oyunu bedava oynayabiliyorsunuz. Bu sizin cebinizden bir şey çıkmadan oyun oynamanızı sağlıyor fakat yapan kişilerin emeğini yok saymakla birlikte gelirini de yok ediyoruz. Böyle bir durum çoğunlukla oyunun geliştirilmesi veya güzelleştirilmesi için gerekli sermayeyi bulmayı zorlaştırıyor.
Sizden bir kaç şey rica etmek istiyorum. Minecraft'ı (bir çoğumuzun oynadığını varsayıyorum) örnek verelim. birçok sürümüne crack ile ulaşabiliyorsunuz ve eksiksiz bir biçimde oynayabiliyorsunuz. Bu olay oyunu denemek için 1-2 ay makul bence. Ama oyunu sevdiğin zaman sürekli o oyunu oynayıp 1-2 yıl geçirdiğinde bence emeğin karşılığı olan parayı verip premium olmalısınız. Böylelikle şirket hakkettiğini almış olur ve oyunun gelişmesini sağlayabilir. Küçük yaşta olan kardeşlerimiz alamıyor diye bilirsiniz. Bunun için @KNKTL 'nin paylaştığı bir konu ( https://forum.gamer.com.tr/konu/ininal-ve-paybyme-kart-rehberi-korsana-son.129302/) var.
Sonuç olarak söylediklerimi toparlamam gerekirse. Bir oyunu denemek için crack kurabilirsiniz fakat gerçekten oyunu beğenip, sürekli oynuyorsanız; firmanın emeği ve oyunu geleştirebilmesi için oyunu satın alın. Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
1-2 ay bile uzun.. 2 hafta max.

Tabi Türkiye'de yaşadığımızı unutmayalım.. Yine crackli oynayanların sayısı azalmayacaktır ne kadar çabalasak da..

Lindsey Stirling albüm çıkarıyor albümündeki bütün şarkıların klibini çeker ve paylaşır youtube'da (tabi albümü paylaşmaz direkt önce albüm çıkarır sonra tek tek klip falan çeker) ben her albümünü aldım, t-shirt, poster falan birsürü şey aldım sırf destek için..
Bu zihniyete Türk halkının gelmesi pek kolay değil..

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
1-2 ay bile uzun.. 2 hafta max.

Tabi Türkiye'de yaşadığımızı unutmayalım.. Yine crackli oynayanların sayısı azalmayacaktır ne kadar çabalasak da..

Lindsey Stirling albüm çıkarıyor albümündeki bütün şarkıların klibini çeker ve paylaşır youtube'da (tabi albümü paylaşmaz direkt önce albüm çıkarır sonra tek tek klip falan çeker) ben her albümünü aldım, t-shirt, poster falan birsürü şey aldım sırf destek için..
Bu zihniyete Türk halkının gelmesi pek kolay değil..
Maalesef Türkiye de "Nerde beleş oraya yerleş" felsefesi çok yaygın.
Haklısın O Eğer Bir Oyunu Sevdiysek Oyunun Orjinalini Satın Alıp O Firmaya Destek Vermeliyiz
Kesinlikle.

secretblocksmc

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben okul yüzünden 9 ay crack oynadım ama premium alma gibi bir planım vardı o yüzden sorun etmedim :D

zombiespaceman1

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben aldım . Ama hesap elden gitti ...
Yine alıcam fakat para biriktirsemde annem alıyor . Taksit vb .

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Anladım bu sorunda var haklısın. Türkiye de ailelerinde bakış açısı değişik. Oyuna para verilir mi diye düşünüyorlar.
Bir tek o da yok kısaca para yok...[DOUBLEPOST=1408117539,1408117483][/DOUBLEPOST]Düşünsenize kredi kartı,faturalar,borçlar,ev içi harcama falan çocuğun oyunu için para mı kalıyor ki?
İşte Türkiye'nin geneli böyle.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
  • Beğen
Reactions: DIO

vejeteryanzombi

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Birkaç kişi bir klip yapmış ve tanesi 5 tlden satmaya başlamışlar. Bir adam almış bir tane sonra klibi çoğaltıp 1 tlden satmaya başlamış :D Türkiye böyle bir yer :D