Üşenmiyorsan içeriye gir ve oku!

EmreİsHere

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Önceliklle yazıcaklarım uzun bu yüzden bir kısmını , başını , sonunu okuyup yorum yapacaklar hiç okumadan çıksınlar lütfen :3

Büyük bir hayalim var Astrofizikçi olmak istiyorum . Ama
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
bilgim çok kötü bu yüzden bu konuda biraz eksilere iniyorum. Bunu arttırmak adına hergün tekrar yapıp birsürü küçük not kağıdına not yazıp dolaba/duvara yapıştırıp unuttuğumda dolaba/duvara bakıp hatırlamak istiyorum. Lakin bir türlü başaramadım. Sebebi ise şu :

Bilgisayar. Eskiden çok fazla takılırıdım . Okuldan gelir saat 6'ya kadar durur ve çıkardım kimse almazsa bilgisayarı geri oturur 10 olana kadar yine oynardım kalan saatte uyurdum. Ödev yapmazdım. Bu saçmalığı fark edince bu sayıyı azaltmak günde en az 1 Saat veya Hiç'e düşürmeyi denedim. Başarılı ve Başarısız oldum. Artık az oturuyorum başarılı oldu ancak çok fazla televizyon izliyip başarısız oldum. Günde her dakka televizyon ve telefon var. Bunu azaltmak içinse telefonu kilitlemeyi düşündüm hiç ayrılamadım telefondan kaldım öylece ortada ... gibi ( Anladınız siz ) . Bunu azaltmak için okuldan gelip direk çalışıp kalan zamanda televizyon izledim . Lakin buda en fazla 3 gün sürdü. Sebebini bir türlü anlamadım biraz daha derine inince üşengeçlik olduğunu anladım. Düzeltemiyorum yardım eder misiniz? Nasıl bu sorundan kurtulacağım. Artık üşenmek istemiyorum artık ayağa kalkıp başarmak istiyorum ama olmuyor.

Okadar meslekten bahsettim konu yine farklı tarafa gitti :/ Neyse internette sürekli video izliyorum konu anlatım yapıyorum . Sitelerden test çözüyorum. Beynim : MATEMATİK! Şöyle bir sorun ortaya çıkıyor.
tamamen odak noktam olunca diyer dersler batıyor. İki olasılık . Ya
yada diğer dersler. Neden farklı meslek seçmiyorum. Yaşım 11 ( hali ile tabii ki çok düşük umarım anlayış gösterirsiniz ) . 9 Yaşımdan beri ( 3 Yıl ) uzaya bir ilgim var. Araştırıyorum buluyorum öğreniyorum . Bu yüzden mesleği edinmek istiyorum hem parasal bakımdan bakarsanız parasıda gayet iyi bir meslek. Diğer bir sebep ise birgün hepimiz öleceğiz ama benim isteğim farklı. Hatırlanmak istiyorum yani elbette hatırlanmak istemeyen yoktur ama bu sayı azdır. Örnek vermemi isterseniz Elalemin 1 kişi öldü. Onu sadece ailesi çevresi ve birkaç arkadaşı hatırlar gerisi mekanı Cennet olsun diyip 1-2 Haftada unutur. Ama ben sonsuza kadar olmasada baya hatırlanmak istiyorum. Yani tarihin tozlu sayfalarında kaybolmak yerine Altın harflerle olmasada adımın yazılmasını isterim bu bakımdan . Saçma dediğinizi duyar gibiyim biraz daha derine inerseniz anlarsınız. Genel olarak utangaç birisiyim . Öğretmenime diyemiyorumki tekrar anlatın . Kızmayacağını bilmeme rağmen olay değişiyor :
1. Adım: Kendine güven!
2. Adım: Öğretmene doğru git!
3. Adım: Geri dön!
Olay bundan ibaret bir türlü söyleyemiyorum en az 5 En fazla 25 saniye bir özgüven patlaması yaşıyorum.

___ Buraya kadar üşenmeden okuyan bir insan varsa teşekkür ederim ___
( Yardımlarınızı , tavsiyelerinizi bekliyorum )

İyi günler , İyi forumlar.

Crowley07

Nether Yerlisi
Süper Yönetici
Danışman
Reklam Yöneticisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba, yazıyı tamamen okudum ilginç bir meslek seçimi olmuş. Matematik genel olarak kolay bir ders değildir, kesinlikle çözemeyeceğiniz sorular olur, anlamadığınız anlam veremediğiniz yerler olur, matematik bu yüzden farklı bir ders. Genellikle sorular ve konularda zorlanmanın 2 temel sebebi vardır : Temel eksikliği ve öğretmen-öğrenci uyumsuzluğu, konu anlatımında size çince gibi gelen ifadeler varsa kesinlikle bu işin temelini atmanız gerekli. Öncelikle ilk yapmanız gereken "antrenmanlarla matematik 1" adlı kitabı bitirmek, kesinlikle bu kitabın temel yönünden faydası olur. Daha sonra konu anlatımı için videolar izleyebilirsiniz, bu iş tabii ki soru çözmeden olmaz. Sonuç yayınlarının YGS-LYS setlerini alabilirsiniz (bu bahsettiklerim ileri derece lise öğrencisi değilseniz almanıza gerek yok) bunun dışında genellikle gür,apotemi tarzsı yayınları önerirler, ben pek tavsiye etmiyorum sonuç yayınlarının düzeyi daha iyi. Tabii ki sadece föyleri çözerek olmaz bu iş size sağlam bir soru bankası lazım, fdd soru bankalarına yönelebilirsiniz (kağıdı acayip güzel :) ) onun dışında okyanus,güvender,simya,kültür... Yayınlara yönelebilirsiniz. Gelelim diğer soruna, konu anlatımında sıkıntı yaşamanızın sebebi öğretmeniniz olabilir, bazı öğretmenler ne yazık ki yeterli bir vasıfa sahip değil :( bu sorunu ortadan kaldırmanın ve matematiği geliştirmenin en kolay yolu "özel ders" almak. Kendinize uygun bir öğretmen bulmanız gerekli, belki fiyatı ağır gelir ama özel ders gerçekten iyidir. Tabii ki bunlardan ziyade bir de bu işin kişiden kişiye değişmesi var.

Elfen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bende şuanda lise okuyorum başarılı bir yazılımcı olmak istiyorum fakat bunun için nereye bakarsan bak aynı 2 temel şey lazım diyorlar Matematik ve İngilizce benim ikiside çok kötü aslına bakarsan benim sözelimde berbat çevremdekiler sürekli uyardı sayısal bölüm okuma diye lisede buna rağmen gittim ve matematik olsun fizik olsun aşırı zorlanıyorum fakat yinede mutluyum. Ha üniversite sınavında ne yapıcam orasını bende bilmiyorum :D onu bende merak ediyorum ama yeniden belirtmek istiyorum mutluyum. Sen o mesleğe para gözüyle değilde gerçekten sevdiğin için bakıyorsan zorluk çekeceğini sanmıyorum @Crowley07 in dediği gibi Antrenmanlarla matematik 1 kitabını alıp ondan çalışabilirsin faydalı bir kitap ama bence seni ileri götürecek şey uğraştığın daldaki tarihe adını yazdırmış insanların röportajlarını dinleyebilirsin bu seni dahada azimli yapar.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Bi hayalin varsa peşinden koş derim. Hayatının oku/çalış/öl düzenine girmemesine dikkat et ama :D. Ha bide koşarken şu müzik çalsın;

Ha birde şey biraz riskli ama animelere başlayabilirsin. Oyun oynamak, tv seyretmek yada telefonla uğraşmak yerine sadece anime izlemek seni fazlasıyla mutlu edicektir ama kendini sınırlamazsan ağır bağımlı olursun dikkat et :/. Hatta belki okul animesi izlersen onların hayatlarını kıskanıp çalışma isteği doğar içinde :D

Son düzenleme:

admiraldus

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Adın anılmak veya para için yapıyorsan bırak. Çünkü maddiyat en üst seviyeye çıktıktan ve alışıldıktan sonra artık o zenginlik olmuyor. Sana bu videoyu izlemeni öneriyorum...

Jakinda

Blind Bandit
En iyi cevaplar
7
Bu sendeki sorunun temeli üşengeçlik. Sendeki durumun aynısı bende de var. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum lakin İngilizce ve matematik gerek bunun içinde. İngilizcede sıkıntım yok lakin matematikte son dönemlerde düşüş yaşıyorum sorun da konuların ağırlaşması. Okul hayatına başladığımdan beri dersleri hep hafife aldım çalışmadım hiç gerek duymadım hep de iyi notlar alıyordum. Lakin böyle bir şey yapmam şu an benim için zarara dönüştü. Çünkü hep böyle alıştığım için şu an da çalışmak gelmiyor içimden. Hiç de öyle çalışmaya falan alışık olmadığım için zor geliyor üşeniyorum ve bu da normal hayatımda başka şeylere de sorun çıkarıyor. Bir şey yapmak istesem üşeniyorum direk yapasım gelmiyor. Yaşın benden biraz daha az yani temelde kendini şu an zorlamaz isen ilerisi daha kötü olabilir. Üşengeçlikle ilgili bir yerde yazı okumuştum üşengeçlik ying-yang gibidir yani iyilikle kötülük. Kötülük burada üşengeçliği temsil ediyor iyilikse senin içindeki azim heves o işi yapma tutkusu. Eğer sen üşenmeye devam edersen kötülük yani üşengeçlik daha da büyüyecek ve içindeki azmi bir işi yapma tutkusunu yok edecek.

Kısaca eğer kendini zorlarsan her şeyden bağını kesip tek bir şeye yani ders çalışmaya odaklanırsan düzelirsin. Yapman gereken okuldan gelince biraz dinlen ardından hiç teknolojik bir şeyin olmadığı (ışık dışında tabii) bir odaya geç telefonunu başka odaya koy ve o gün işlediğiniz her şeyin üzerinden iyice geç test çöz. Bir kaç saat böyle devam et. Ardından telefonla bilgisayarda en fazla 2 saat dur ve seni telefona bilgisayara bağlayacak şeyler yapma. Örneğin bilgisayarda sevdiğin bir oyun olur hep onu düşünürsün bilgisayara geçince oyunu bırakmak istemezsin vb. Ben de şu an 8.sınıftayım 2. Teoga yaklaşık 1 ay kaldı lakin ben de çalışmıyorum çalışasım gelmiyor ve bu benim için büyük bir risk. Sana tavsiyem 8.sınıfa gelmeden bu sorunlarından kurtulman yoksa astrofizikçi olmayı unut iyi bir liseye gidemedikten sonra.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Açıkçası yazıya başladığımda herhalde bir lise öğrencisi yazmış diye düşündüm. Ama yaşına rağmen üslubunun düzgün olması beni şaşırttı ve hoşuma gitti. Yazının tek beğenmediğim kısmı renk seçimi çünkü okumayı çok zorlaştırıyor, yine de okudum ve sana birkaç şey söylemek istiyorum.

Öncelikle hedefinin sıra dışı olması ilgimi çekti. Ülkemizde böyle mesleklere yönelen insanların olması da güzel ve gerekli bir şey. Hedefinden caydırmak gibi bir amacım yok ama şunu da belirtmek isterim ki önünde daha çok zaman var inşallah. Yani hedefin değişebilir, başka bir mesleğe daha yatkın ve istekli olduğunu da zamanla fark edebilirsin. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum çünkü son birkaç yılda farklı alanlar düşünmüş biriyim.

Senin sıkıntılı olduğun konulara gelince, özgüvenini kazanmak için önünde tek bir engel var: kendin. Evet çünkü yalnızca sen kendine engel koyuyorsun. Utangaç olman sana çok şey kaybettirir, ben küçükken utangaçtım. Sonradan açıldım ama keşke daha erken açılsaymışım diyorum. Bu endişen yersiz aslında. Yanılmaktan korkma. İnsanın en büyük öğretmeni hatalarıdır. Tarihe kazınmak, unutulmamak istiyorum demişsin. Unutulmayan insanlar aykırı insanlardır. Sıradan olmayan, bildiklerini savunan ama boşboğazlıktan da kaçınanlardır. (En azından tarihte güzel yer edinmiş insanlar.)

Yanıldığında, kaybettiğinde ayağa kalkmak seni unutulmaz biri yapar çünkü hayat çukurunun dipleri vazgeçmiş insanlarla doludur. Derslere dengeli yaklaşmayı öğrenmelisin ayrıca. Matematiği seversen boş zamanlarında uğraşabilirsin onunla ve bu şekilde matematiğini geliştirirsin, üstelik diğer derslerine ayıracağın zamandan büyük bir kaybın olmadan. Yaptığın yanlışları mutlaka bilen birine sor ve öğren. Eğer istiyorsan özel mesajdan bana ulaşabilirsin, sana bu konuda yardımcı olmak isterim.