Ataberkia

Mesajlar
226
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
412
Puanları
360


Selam değerli forum üyeleri ve ziyaretçileri!

Bu konuda, Blueprintte kullandığımız Array (Dizin)dan kısaca bahsedeceğim. Array, içinde aynı tür değişkenden birkaç tane bulundurabilen bir özelliktir. Array oluşturmak çok kolay. BluePrint içindeki sol bölümdeki "My BluePrint" menüsünden "+ Veriable" butonuna basıp yeni bir integer veriable (sayı değişkeni) oluşturuyoruz. Sonrasında sağ bölümdeki details kısmından "Single Veriable"yi "Array" olarak değiştirip üst bölümden compile ediyoruz. Eğer ki bu menüler sizde yoksa en üstteki "Window" sekmesinden aktif edebilirsiniz.
Screenshot_2.png


Yeni bir Array oluşturup compile ettikten sonra details kısmının altındaki "Default Value" bölümünden birkaç yeni integer oluşturuyoruz ve bu integerlara değer veriyoruz. Değerleri:
0 değişkeni için 2
1 değişkeni için 6
2 değişkeni için 12 olarak ayarladım.
Screenshot_3.png

Örnek olarak; klavyede "a" tuşuna bastığımızda bize 0 değişkeninin değerini göstersin. Bunun için blueprintin içinde sağ tıklayıp "keyboard events" olarak aratıp "a" tuşunu buluyoruz.
Sonrasında oluşturduğumuz integer veriableyi blueprintin içine "get" olarak sürüklüyoruz. Sonrasında burdan da sağa doğru bir ok çekerek yine "get" oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz "get"in içinde değer belirleyebileceğimiz bir bölüm var. Bu değer bölümü, az önceki eleman numaramızı temsil ediyor. Örneğin ben oraya 0 yazarsam 2 sayısını elde edeceğiz. Sonrasında sağ tıklayıp "print string" oluşturuyoruz. Bunun "İn String" bölümünü de oluşturduğumuz "get"e bağlıyoruz. Sonrasında bunu da eklediğimiz "A Keyboard Event"in pressed bölümüne bağlıyoruz.
Screenshot_5.png

Screenshot_6.png

Screenshot_4.png

Evet, tüm işlemler bu kadar. Artık oyunumuzun içinde "a" tuşuna bastığımızda ekrana 0. değişkenimizde kayıtlı olan "2" sayısını yazacak.
Screenshot_7.png

Unreal Engine 4'de Array'ı basitçe anlattım. Umarım bu konu sizin için yararlı olmuştur. İyi forumlar!
 



Üst