Until Dawn

FantasticGamer

Marangoz
Mesajlar
60
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
25
Puanları
80
Until Dawn

Bir hayatta kalma-korku-macera video oyunu olan Until Dawn, Sony Computer Entertainment tarafından PlayStation 4'te yayınlanıp Supermassive Games tarafından geliştirilmiştir. Ağustos 2015'te piyasaya çıkan oyunun, başlangıçta PlayStation 3 için piyasaya sürülmesi planlanmış ve PlayStation Move desteğinin de olması da belirtilmiş ama Playstation 4 için çıkmıştır.

Until Dawn, Batı Kanada'da kurgusal Blackwood Dağı'nda bir kabinde bir gece tatil yapmaya karar veren sekiz gençten oluşan bir grup etrafında şekilleniyor. Tam da bu gruptaki üyelerden birinin ikiz kardeşlerinin kaybolmasından bir yıl sonra. Geldikten kısa bir süre sonra, gruptakileri bir psikopat tarafından saldırıya uğrarlar ve şimdi gün doğumuna kadar hayatta kalmaya çalışmalılar. Macera boyunca, oyuncular, sekiz karakter arasında değişir, oyunun sonucunu büyük ölçüde etkileyen hikaye ilerlemeleri olarak eleştirel kararlar verir ve yüzlerce farklı senaryoya yol açarlar.

Oyun piyasaya çıktıktan sonra müzik, korku unsurları, mekaniği, karakter, ve oyun tasarımı konularında büyük övgüler toplamıştır. Özellikle kamera açıları, karakter hareketleri bu eleştirilerin başındaydı.

Oyundan bazı görseller





Until Dawn, oyuncuların tüm içeriği tek bir oynama ile göremediği için defalarca oynatılmak üzere tasarlanmıştır. Her oyunun süresi yaklaşık dokuz saat sürüyor ve oyun mekaniği oyuncunun herhangi bir hareket tarzının daha sonra öngörülemeyen sonuçlara neden olabileceği "kelebek etkisi" olarak adlandırılan bir oyun sistemi kullanıyor. Örneğin; bir kovalamacada aynı odaya dönüldüğü zaman, bir önceki bölümde bulunan silahın oyuncunun almasına izin verebilir. Oyun boyunca, oyuncular ahlaki ya da ahlaki açmazlar sırasında bir başkasını kurtarmak için bir karakter bırakmak gibi zor kararlar verebilir. Oyun, bir flashback ve flashforward mekanik içerir. Burada, belli bir olay meydana gelip ortaya çıkarsa veya bir karakter tarafından önemli bir şey gerçekleşirse, oyun bir şahit olan bir karakterin gözünden bir flashback gösterecektir. Yaklaşan tesadüfe neden olan ya da olayın nasıl sonuçlanacağını oyuncunun seçimi göstecek. Flashbackler ve flashforward normalde iyi bir işaret değildir ve kötü bir şeyin meydana geleceğini gösteren bir göstergedir. Kelebek Etkisi sistemi doğru ve yanlış kararlar arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor ve oyuncuların sekiz karakterin her birinin canlı tutabilmesi veya ölmesi şeklinde oluşabilecek birçok farklı yol ve senaryoyu uygulamasını sağlıyor.

Until Dawn oyuncuların oyun içi yaptıkları bir karardan pişman olup önceki kaydetme dosyasını yükleyip oyuna oradan başlamamaları için çok sıkı bir otomatik kaydetme sistemine sahiptir. Oyuncu seçimini değiştirmek isterse bunun tek yolu; mevcut oyunu bitirip baştan başlamak ya da direkt yeni bir oyuna başlamaktır. Until Dawn geliştiricisi oyunun "yüzlerce bitiş"e sahip olduğunu belirtti. Ancak bu tam anlamıyla ele alınmamalıdır. Oyunun sonunda canlı karakterlerin kombinasyonuna bağlı olarak farklı sonlar farklı varyasyonlara sahiptir.

Oyun; keşif, hızlı zamanlı olaylar ve ipuçları keşfetmek yanı sıra kararlar vermeye odaklanmıştır. Birden fazla oyun oynamış olsa dahi, oyuncuların bulduğu ipuçlarını ve sırları takip edecek bir oyun içi sistem vardır. Bu ipuçları oyuncunun birlikte Blackwood gizemlerini çözmelerine izin verecektir.

 


Ekli dosyalar

  • Until Dawn.jpg
    Until Dawn.jpg
    22.1 KB · Görüntüleme: 861
  • Until Dawn-1.jpg
    Until Dawn-1.jpg
    26.3 KB · Görüntüleme: 643
  • Until Dawn-2.jpg
    Until Dawn-2.jpg
    55.4 KB · Görüntüleme: 1,031
  • Until Dawn-3.jpg
    Until Dawn-3.jpg
    32.7 KB · Görüntüleme: 872
  • Until Dawn-4.jpg
    Until Dawn-4.jpg
    26.9 KB · Görüntüleme: 904
  • Until Dawn-5.jpg
    Until Dawn-5.jpg
    37.6 KB · Görüntüleme: 772

LucasNetwork

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
38
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
26
Puanları
80
EN SEVDIGIM 2. Korku Oyunu. Bu arada İnceleme bana tanıdık geldi...
 

Üst