- En iyi cevaplar
- 24
- Ruh hali
Unturned Hamachi Server Kurma Resimli Anlatım
Herkese selam!
Bugün nasıl arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bir özel Unturned sunucusu kurulur, bunu anlatacağız!
Önemli not: Oluşturduğunuz dosyanın uzantısında Türkçe karakter olmamalı, aksi takdirde kurulum başarısız olabilir.
steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steamcmd.zip
2. Komut istemcisine "login anonymous" yazalım.
3. Komut istemcisine "app_update 1110390" yazalım. Bu adımda kurulum uzun sürebilir.
"Success!" yazısını gördük. şimdi konsola quit yazıp çıkalım.
4. Sunucuyu kuracağımızın klasörün içindeki steamapps > common > U3DS dosyasına eriştikten sonra, yeni bir metin belgesi açalım.
Eğer, bir internet sunucusu kuracaksanız aşağıdaki kodu girin;
start %-dp0ServerHelper.bat +InternetServer/MyServer
Eğer bir LAN sunucusu kuracaksanız aşağıdaki kodu girin;
start %-dp0ServerHelper.bat +LanServer/MyServer
Kodu metin belgesine girdikten sonra metin belgesini .bat olarak kaydedelim ve adını Tutorial olarak değiştirelim. Ve ardından klasör içindeki Unturned.exe dosyasını çalıştırıp bekleyelim!
Yükleme sonrasında shutdown yazıp çıkalım. Şimdi de U3DS klasörü içindeki ExampleServer.bat dosyasını çalıştıralım ve kurulum bittikten sonra shutdown yazıp çıkalım.
5. Şimdi, sunucuyu özelleştireceğiz. U3DS > Servers > Default > Server bölümüne girip Commands yazılı dosyayı metin olarak açıyoruz ve alttaki kodları yapıştırıyoruz.
name Forum Gamer TR (örnek)
map Washington (PEI, Russia olabilir, sizin tercihinize kalmış.)
port 27015
Perspective Both
mode easy (normal veya hard yapabilirsiniz.)
cheats true (admin komutlarını aktif etmeye yarar, eğer emek oynayıp yardım almak istemiyorsanız true yerine false yapabilirsiniz.)
maxplayers 24 (maksimum oyuncu sayısı, tercihinize kalmış.)
welcome Selam, sunucuya hosgeldin (sunucuya girince göreceğiniz mesaj, türkçe karakter olmamasına özen gösterin. )
6. Alttaki linkten RocketMod.zip dosyasını indirin ve içerisindeki Rocket.Unturned klasörünü Modules adlı klasöre, Scripts klasörünü ise Unturned_Data > Managed klasörüne atalım.
mediafire.com/file/2q0mxv5c7yfn2u6/Paket.rar/file
7. Bir kez daha Unturned.exe programını çalıştıralım.
Son adım kaldı, o da arkadaşlarımızla nasıl buluşacağımız! Alttaki linkten Hamachi'yi indirip kuralım.
gezginler.net/indir/i/2683/
Hamachi'ye giriş yapıp "Yeni bir ağ oluştur" diyelim.
Açılan pencerede ağ kimliğinizi ve parolanızı oluşturun, oluştururken arkadaşınıza ağ kimliği ve şifrenizi paylaşmayı da unutmayın ^^
Ardından, güç tuşunun yanındaki IP adresine tıklayın ve IPv4 Adreslerini kopyala seçeneğine tıklayıp IP'yi arkadaşınızla paylaşın.
Son adım! Arkadaşınız sunucunuza bağlanabilmesi için attığınız IP adresini oyun içindeki Play > Connect bölümündeki IP bölümüne yapıştırmalı ve port bölümüne Commands dosyasına eklediğimiz port numarasını girmeli. Örnek;
İşte bu kadar! Kurulum tamamlandı, eğlencenin tadını çıkarın.
Sonraki konumuzda görüşmek dileğiyle, esen kalın!