Upload hızımı ? indirme hızımı ? sizce hangisi

holigancraft35

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Selamın aleykum bir sorum olacaktı

Benim sunucumdaki ;

İndirme hızı : 200 Mbit/s
Upload hızı : 1400 Mbit/s
Bunlar minecraft oyun sunucum için uygunmudur sorum biraz garip gelebilir ama benim düşüncem sunucu upload hızınden kullanıyor sizce hangisini kullanıyor yöncü neden indirme hızını düşük vermiştir upload neden fazla :D minecraft oyun sunucusu indirme hızınımı kullanıyor upload hızınımı kullanıyor sizce hangisi ?

ruddeTR

projects.gg
Emektar Üye
En iyi cevaplar
2
Bence saniyede yaptığı veri alışverişi genelde yükleme/geri dönüş kaynaklı olduğu için upload bir adım daha önde. Fakat ikisini kıyaslamak biraz saçma olmuş, sunucunun ikisinede ihtiyacı var.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
İkisi kıyaslanamaz. Yani CSGO gibi bir oyunda hele hiç karşılaştırılamaz. Oyundaki saliseler sayılmadığı sürece upload hızının o kadar bir önemi yok sadece. Çünkü orada yazanlar her saniyede sunucuya giden KB sayısı ama sen 1400*8 işlemi ne ara gerçekleştireceksin ki 1 saniyede :D Indirme hızı saniyede indirebileceğin KB miktarını gösterir. Kısaca çok önemli bir 1v1 pvp maçı yapmadığın sürece upload hızının 66KB olmuş 1400 KB olmuş farketmiyo. Ancak sunucularda oynayacaksan indirme hızı önemli olabilir :)

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Upload hızı bana göre daha yüksek olması daha önemlidir (sucunular için). İndirme ve upload hızının yanında aktarılan veri miktarı çok önemlidir. Benim amacım madem internet hızımı yükseltemiyorum, o zaman veri miktarını en düşüğe indirmektir (Cümleyi düzgün kuramadığım için üzgünüm).

Eğer yapabiliyorsan aktarılan veri miktarını düşürmeyi dene. Örnek olarak sunucudan otomatik olarak bir doku paketi (texturepack) inecek. Eğer sen bu dosyanın boyutunu yüksek yaparsan hem sunucu hem de indiren kişinin interneti felç olacaktır. Umarım anlatabilmişimdir.

ByAehn

Lhaewion Reveth
Süper Üye
En iyi cevaplar
0
Upload hızın kötü, Download hızı iyi olur ise Oyunu akıcı gibi görürsün fakat millet seni takıla takıla görür, yaptığın eylem sunucuya geç yollanır.Download'da bunun tersi işte.
Bu ikili bal ve tereyağı gibidir,ikisi olmaz ise pek bir anlamı kalmaz.

holigancraft35

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Upload hızın kötü, Download hızı iyi olur ise Oyunu akıcı gibi görürsün fakat millet seni takıla takıla görür, yaptığın eylem sunucuya geç yollanır.Download'da bunun tersi işte.

hız bunlar lag olurmu

Moderatör tarafından düzenlendi:

Minecraftplayerr

En iyi cevaplar
7

holigancraft35

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Öncelik olarak ram kullanıyor sunucu. Daha sonra cpu. Daha sonra upload hızı. Daha sonra download hızı.
En az 100 oyuncuyu çok rahat kaldırır bu hız.
CPU Marka, ModelIntel Xeon E5 2620
CPU Bilgi6 Çekirdek x 2.50 Ghz (64 Bit)
Ram Bellek16 GB
HDD (Sabit Disk)1 TB
Raid0/1/5/10 (6Gb/s)
Ethernet Kartı1 Gbit/s
Network Erişimi200 Mbit/s

Sunucu özellikleri bunlar aktif 3 sunucum var 3 tanede fake lobi - ana lobi - bungeecord analobide 2gb var bungeecord ve fake lobide 1 gb survival 5 gb 3 gb skyblok 4 gb faction kasıntı yaparmı oyuncularda bi zaman sonra

Minecraftplayerr

En iyi cevaplar
7
CPU Marka, ModelIntel Xeon E5 2620
CPU Bilgi6 Çekirdek x 2.50 Ghz (64 Bit)
Ram Bellek16 GB
HDD (Sabit Disk)1 TB
Raid0/1/5/10 (6Gb/s)
Ethernet Kartı1 Gbit/s
Network Erişimi200 Mbit/s

Sunucu özellikleri bunlar aktif 3 sunucum var 3 tanede fake lobi - ana lobi - bungeecord analobide 2gb var bungeecord ve fake lobide 1 gb survival 5 gb 3 gb skyblok 4 gb faction kasıntı yaparmı oyuncularda bi zaman sonra
Maksimum 30 kişi kaldırırsın.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
İyi bir taktik değil mi işte. Adamlar senin tam olarak yerini göremezse, ASLA VURAMAZLAR. HEÇKIRLIKTA ÇIĞIR!!
(Biliyorum eğer öyle yaparsak vurduklarımız da sunucuya kayıt olmaz ve biz kafayı yeriz çünkü ben bu internetle bu olayları çok yaşıyorum ikide bir 100 ping diye beni sunuculardan atıyorlar anlıyorum bunları :()