Uzak Diyarlar

baran24

Sudan Çıkmış
Mesajlar
8
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
8
Puanları
0
Uzak Diyarlar"sonsuz" denen haritanın "kenarını" veya "sonunu" oluşturan bir yerdir. Uzak diyarlar, adı üstünde, çok uzaklardadır. Buraya gitmek neredeyse gerçek hayatta günler bile alabilir.Minecraft dünyasının ortasından Uzak Diyarlar'ın başlangıcına kadar olan 12,550,820 metre, Dünya'nın ekvatorundaki çevresinin %31'ine eşittir. Oyuncular Uzak Diyarlara ulaştıkları zaman, çok fazla lag ile karşılaşacaklardır.Oyunları garipleşecektir ve yeryüzü garip bir şekil alacaktır. Notch'a göre, bu bozulma düzeltilebilir, ama normal olarak hiçbir oyuncu hile kullanmadan Uzak Diyarlara ulaşamayacağı için, bunu düzeltmeyeceğini belirtti.Aynı zamanda uzaklarda bulunan gizemli bir yer fikrinin oyuna biraz gizem kattığını ve bunu sevdiğini söyledi.
Bakınız: Uzak diyarlara yaklaşıldığı zaman arazi bozulmaya başlayacaktır ve garip bir şekle dönecektir.

Bakınız: Uzak diyarlarda çok garip yer şekilleri bulmak mümkündür.

Bakınız: Nether'da ulaşılan Uzak Diyarlar aynı yerüstündeki gibi bozuktur.

Uzak Diyarlar'a Ulaşmak
Uzak diyarlara, bir program yardımı ile ulaşmak imkansız bile olabilir (veya en azından çok zaman alıcı...) . Buraya ulaşmak için haritanın ortasından yürümeye başlarsanız 820 saat sürer. Bunun yerine, bir level.dat editorü yardımıyla oyuncu Uzak Diyarlara ışınlanabilir. Fakat oyuncunun Uzak Diyarlarda spawn olması imkansızdır.Uzak diyarlar ile normal haritanın sınırları şöyledir: (yapısı bozulmuş arazinin başladığı yerden ölçülürse) X/Z olarak ±12,550,821.
Zor limit ise X/Z olarak ±34,359,738,368, ki bu Dünya ile Güneş arasındaki mesafenin %25 'ine denktir. X/Z olarak ±2,147,483,648 'de ise, (önceki mesafenin 16'da 1'i), eşya pozisyonları mob yönbulması vb. gibi diğer 32-bit tamsayı kullanan her şey garipleşmeye ve garip davranmaya başlar.Sonuçta ise minecraft kapanır/crash olur. X/Z olarak ±1.798∙10308 pozisyonunda ise oyuncunun pozisyonu, garipleşecektir.
Single Player Commands, kullanarak ve ışınlanma kullanarak Uzak Diyarlara kolayca ulaşılabilir. Sohbet/chat tuşuna bastıktan sonra (varsayılan tuş "T") konsolu açabilirsiniz ve "teleport" komutu ile (veya kısaltması olan, "t") yanına X, Y, ve Z kordinatlarını eklerseniz istediğiniz yere gidebilirsiniz, örneğin:



1)Uzak diyarların duvarının kenarına gitmek için,"t 12550820 140 0" yazmayı deneyin. Bundan önce uçmanın ve ölümsüzlüğün aktif olduğundan emin olun, yoksa düşerek ölürsünüz.
2)Uzak diyarların köşesine gitmek için(duvar kesişmesi), "t 12550820 140 12550820" yazabilirsiniz. Yine, ölümsüzlüğün ve uçmanın aktif olduğundan emin olun..

Ne yazik ki, lag olacaktır.Zayıf bilgisayarlar burayı kaldırmayacaklardır.Eğer bir menü açarsanız buralar çok daha hızlı yüklenir. Örneğin "ESC" ile oyun menüsünü açtığınız zaman veya "T" tuşu ile sohbet menüsünü açtığınız zaman Uzak Diyarlar kolayca yüklenecektir.


Bakınız: Uzak Diyarlar'da eşyalar ve varlıklar garip hareket ederler.

 


bay_minecraft

Taş Madencisi
Mesajlar
65
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
0
bildin fantastiknvensn ve sinirimi bozar 1.8.1 de kaldırıldı kötü oldu
 

rsm

Marangoz
Mesajlar
62
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
11
Puanları
0
Narnia günlükleri'nde dünyanın sonu gibi bir şey vardır,dünya tepsi gibidir bu da ona benziyor. :)
 

elmalikek

Marangoz
Mesajlar
48
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
21
Puanları
0
Bir map açıp, sonra sürüm yükseltip o map'e girince uzak diyarlarda oluyoruz.
 

Üst