bayoreo

the lord of oreos
Mesajlar
426
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
787
Puanları
1,060
Ruh hali
cypher.png


Valorant Cypher

Merhaba değerli Forum Gamer takipçileri ve ziyaretçileri. Bu konumda sizlere Valorant'taki Cypher karakterini tanıtacağım ve yetenekleri ile ilgili tüyolar vereceğim. İyi okumalar.


Fas'da doğan bilgi ve teknoloji uzmanı Cypher, ekipmanları ile beraber oyun içerisinde size büyük avantajlar sağlayabilir. Eğer bana soracak olursanız, Cypher sizin işinize daha çok defans tarafında yarayacaktır. Tuzak ve kameralar sayesinde, doğru konumlandırma ile beraber bir bölgeyi kendi başınıza tutabilirsiniz. Eğer rakipler hakkında istihbarat edinmek isterseniz, Cypher tam size göre. Şunu unutmayın ki Cypher oynayacaksanız, agresif değil daha sakin bir oynayış biçimi ile yavaş yavaş ilerlemelisiniz. Çünkü karakterin hiçbir yeteneği agresif oynamak için yapılmamış. Bu konuya yetenekler kısmında daha güzel değinebiliriz gibi.

Cypher'ın kendisine değinecek olursak, Cypher'ın gerçek ismi "Ameer". Bunu oyun içi diyaloglarında da duymuş olabilirsiniz. "Ameer" isminin Türkçe karşılığı "Prens" gibi bir anlama geliyor. Garip. Bunun dışında, Cypher 25-35 yaşlarında biri olabilir. Bunu kartlardan birinde görebilirsiniz.


1594224956888.png

Şimdi dilerseniz Cypher'ın yeteneklerine geçelim.

Yetenekler


*raze rehberinin aksine bu sefer biraz daha detaylı*


1594307560038.png


Bubi Tuzağı


Fiyat: 200$
Yük Sayısı: 2 adet
Yok Edilebilir: Evet

Cypher'ın en önemli yeteneklerinden olan Bubi Tuzağı, bir bölgeyi tutmak için ideal bir yetenektir. Bu yeteneği kullanmak için C tuşuna basıp iki duvarın arasına istediğiniz gibi konumlandırıp mouse'un sol tuşuna basmalısınız. Bunun sonucunda, tuzak yerleştirilecek ve uzağındaki rakipler için görünmez olacaktır. Ancak, bir rakip tuzağa yaklaşırsa tuzağın yeri açığa çıkar ve metalik bir ses belirir. Eğer rakip tuzağı görmeyip içinden geçerse, konumu belli olacak ve tuzağı yok etmezse, 3-4 saniye içerisinde sersemleyecek ve yeri belli olacaktır. Eğer tuzağı yok ederse, haritadaki tuzak simgesi kırmızıya döner ve size bildirim gelir. Yanlış yere koyduysanız F tuşu ile geri alabilirsiniz.

Tüyo: Tuzağınızı eğer defans tarafındaysanız, düşmanların gelebileceği ve sizin oraya bakmadığınız noktalara koymalısınız. Eğer zaten baktığınız noktaya tuzağı koyarsanız, tuzağın hiçbir anlamı kalmayacaktır. Bu yüzden tuzağı tam bölgeye giriş noktalarına değil, girişe giden yollara koymanız daha stratejik ve yararlı olacaktır.

1594308139938.png


Siber Kafes

Fiyat: 100$
Yük Sayısı: 2
Yok edilebilir: Hayır

Cypher'ın diğer yeteneğine bakacak olursak bu bir Siber Kafes. Q tuşuna basarak fırlatabiliyorsunuz. Bubi tuzağının aksine, bu kafesi manuel etkinleştirebiliyorsunuz ve bir kere attıktan sonra bir daha geri alamıyorsunuz. Kafesi etkinleştirirseniz yuvarlak şeklinde kafese benzer bir alan beliriyor. Bu alanın içine giren rakipleriniz girdiği anda metalik bir ses çıkmaya başlıyor ve kafesin duvarları normalin dışında görünüyor. Bu sayede rakibiniz gelip gelmediğini anlayabiliyorsunuz.

Tüyo: Bir bölgeyi ele geçirirken, bu kafesi rakibin görüşünü kısıtlamak için kullanabilirsiniz, kafes sis görevi görecektir.


1594309625245.png

Casus Kamera

Fiyat: Ücretsiz *imza yetenek*
Yük sayısı: 1
Yok edilebilir: Evet

Yok edildiğinde 45, tekrar eline alındığında 15 saniyede dolan Cypher'ın casus kamerası, rakip hakkında istihbarat toplamak için sizin işinize oldukça yarayabilecek bir yetenek. E tuşunu kullanarak kameranızı koyacağınız yeri seçersiniz ve sol tık ile kameranızı yerleştirirsiniz. Kamerayı yerleştirdiğinizde dilediğiniz zaman E tuşuna basıp kameradan bakabilirsiniz. Bunun yanında kameradan rakibinize nişan alıp sol tık ile ateş ederseniz, gizli kamera iğnesi atmış olursunuz. Rakipleriniz iğneyi çıkarana kadar konum bilgisi size gelecektir.

Tüyo: Gizli kameranızda 5 saniyeden fazla durmamalısınız. Hatta hemen geçip çıkadabilirsiniz. Çünkü, kameranızda iken kameranın gizliliği ortadan kalkar ver rakipleriniz kamerayı kolayca yok edebilir. Ayrıca kameranızı doğru yerlere koymalısınız.


1594312823268.png


Nöron Hırsızı

Fiyat: 7 Puan

Bir rakibi öldürdüğünüzde eğer ultiniz hazırsa üzerinde "Bağlantı" yazısı ve altında da bir sayaç belirir. Bu sayaç bitmeden X tuşuna basarsanız, rakip takımın son konumu ortaya çıkar. Bundan öncesinde rakiplerin yerinin indirilmesi gerekir.

Tüyo: Ulti yeteneğinizi, eğer yeteri kadar infonuz varsa kullanmamalısınız. Rakip zaten geleceğini tahmin ettiğiniz yerden gelirse, ultinizin bir anlamı kalmaz ve rakip yeri belli olduğu için ordan gelmez.

Rehberimiz bu kadardı. Umarım beğenmişsinizdir ve size yararı dokunmuştur. Kendinize iyi bakın. Okuduğunuz için teşekkür ederim.


 



Üst