Vantilatör

Eiko

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Soru: Vantilatör gerçekten de odayı soğutur mu? Cevap hayır ise neden serinliyoruz?
Not: Termodinamikspor

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bir yıl falan önce, önünde oturduğum klima bozulup üzerime buzlar fırlatmıştı, sonra düşündüm acaba içeriyi soğutarak soğuk hava dalgası mı yolluyorlar diye. Şimdi de düşünüyorum ki insan sıcaklığı bulunduğu ortamdan biraz fazla gibi, vantilatör havaya itme uygulayarak enerji veriyor, sonra hava bizim üzerimize çarpıyor bir kısım enerjiyi aktarıyor (biraz ısınma ) ancak o ısınmanın verdiği ısıyı da ve tenimizdeki ısıyı da biz taneciklere ısı alışverişiyle veriyoruz. Anlık soğutma sağlar diye düşünüyorum.

Eiko

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bir yıl falan önce, önünde oturduğum klima bozulup üzerime buzlar fırlatmıştı, sonra düşündüm acaba içeriyi soğutarak soğuk hava dalgası mı yolluyorlar diye. Şimdi de düşünüyorum ki insan sıcaklığı bulunduğu ortamdan biraz fazla gibi, vantilatör havaya itme uygulayarak enerji veriyor, sonra hava bizim üzerimize çarpıyor bir kısım enerjiyi aktarıyor (biraz ısınma ) ancak o ısınmanın verdiği ısıyı da ve tenimizdeki ısıyı da biz taneciklere ısı alışverişiyle veriyoruz. Anlık soğutma sağlar diye düşünüyorum.
Havanın kinetik enerjisi ile soğuma değil ısınmanın olacağını düşünüyorum.
Kinetik Enerji = Isı enerjisi
1/2mv^2=mcAT

Whoproshenob

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Vantilatörün "havayı" soğutması mantıksız.

Motorun verimi, kinetik enerji, sürtünme enerjisi.... Nereden tutsanız ekstra bir enerji ve ısı çıkıyor.

Soğuk gelmesinin nedeni yukarıda açıklandığı gibi ten üzerindeki sıcak havayı dağıtmasıdır. Ten yüzeyi ve hava arasında sıcaklık farkı oldukça biz soğuruz fakat oda da ısınır. Üsttekilere bir de ek olarak bunu ekleyebilirim hatta..