Verimli Çalışma Yolları

BangTR

Yeni Üye
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar. Bu konuda sizinle birlikte verimli çalışma yollarından bahsedeceğiz. Ben 1 tane söyleyeceğim.
Benim aklıma ilk gelen ilk olarak bir Amaç Belirlemek oldu.
Sizler verimli çalışmak için neler yapıyorsunuz?

Crowley07

Nether Yerlisi
Süper Yönetici
Danışman
Reklam Yöneticisi
En iyi cevaplar
0
Eğer ders sözelse: Öncelikle elimde bulunan kaynaklardan konunun önemli kısımlarını fosforlu kalemle işaretlerim ardından bunları A4 kağıdına geçiririm, baktım yazı okunmuyor (genelde okunmaz) yeniden tutup bunu Wordde yazarım ve çıktısını alırım, sözel dersler tekrar gerektirir bu sayede bir maddeyi 3-4 kez okumuş oluyorsunuz, geri kalan iyi bir ezber yeteneği, çok şükür bende vardı pek zorluk yaşamadım.

Eğer ders sayısalsa: Öncelikle sayısal dersler sıkı bir takip gerektirir yani sınava 1 hafta veya 1 gün kala çalışmak size pek bir fayda sağlamaz; genellikle sayısal derslere günün gününe çalışırım, sınav dönemlerinde konunun belki unuttuğum bir kısmı veya eksik bir kısmı kalmıştır diyerek önce tekrar yaparım, ardından soru kalıplarını dair bir bilgi edinmek için konu hakkında kitaplarda ne kadar soru varsa temizlemeye çalışırım, genellikle işe yarayan bir yöntem ancak bazı konular maalesef daha çok tecrübe gerektiriyor, örneğin problemler, her gün 10 paragraf 10 problem gibi bir rutinle gıcık soru kalıplarının üstesinden gelebilirsiniz.

Dpelqpleq_

Marangoz
En iyi cevaplar
0
1- Sakız çiğnemek. Çok bilmiş bazı saygıdeğer cahil büyüklerimizin dediğinin tam tersine sakız çiğnemek dikkati dağıtmaz tam tersine toplar, konsantre olmanızı kolaylaştırır.

2- Bol bol test çözmek. Sonuçlara baktığında verdiği tatmin hissiyle insan o dersi daha cok seviyor.

3* Öncelikle o dersi sevmek.