VoxelSniper Plugini Detaylı Kullanım Rehberi

ankaly

rise above it'
Emektar Üye
Mesajlar
195
En iyi cevaplar
24
Beğeniler
238
Puanları
550
Ruh hali
158601


VoxelSniper Plugini Detaylı Kullanım Rehberi

Herkese selam!
Bugün mimarların çokça kullandığı VoxelSniper pluginini tanıtıyoruz!


Genel Bakış

Öncelikle VoxelSniper eklentisi nedir, ne işe yarar onunla başlayalım. VoxelSniper eklentisi, Minecraft'ın birinci sınıf uzaktan düzenlenebilir bir harita, yapı inşa aracıdır. Organik ve Terraform temalarıyla uğraşan mimarların en çok tercih ettikleri ve kullandıkları eklentiler arasında yer almaktadır.
Bu eklenti, tıpkı WorldEdit eklentisi gibi bir build, yani yapı - inşa eklentisidir. Bu eklentiler inşa etmek istediğiniz bir şeyi normalden çok daha hızlı bir şekilde yapmanızı sağladıkları için oldukça kullanışlılar ve bu yüzden olsa gerek, mimarlar ve sunucular tarafından çokça tercih edilen eklentilerdendir kendileri.

WE (WorldEdit) eklentisinde komutlarımızı tahta balta ile uygularken (brush tekniği hariç), VoxelSniper'da ise bizleri ok ve barut eşyaları karşılamakta. Ok, belirli bir yapıyı farklı bir stillerde bir forma sokmak, inceltmek, yumuşaklaştırmak ve yapıyı düzenlemek için kullanılırken, barut ise yapıyı oluşturmanızı sağlıyor ve farklı stillerde yapıyı genişletmenizi sağlıyor. Örneklerle biraz daha açıklayıcı konuşalım. Terraform ile uğraşıyorsanız, oku kullanarak alanı daraltır ve düz bir alan oluşturabilirsiniz, barutu kullanarak ise tam tersi, alanı genişletip daha fazla alana yayabilirsiniz. Farklı stiller kullanarak yaptığınız yapıların daha farklı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Yaratıcılığını konuşturmak isteyen, öğrenimine yeni başlamış heyecanlı yeni mimarlar için kesinlikle önerdiğimiz bir eklenti. Gelin, şimdi VoxelSniper'in komutları nelerdir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar bunları öğrenelim.

Komutlar

/v (eşya kodu veyahut eşya adı)
yapacağınız inşada kullanacağınız bloğu belirler, örnek:
v/ stone
Yapıda kullanacağımız bloğu taş olarak belirlemiş olduk.

/b e melt: Yapılan yapıları inceltmenize ve aynı zamanda yaymanıza yarıyor. Bu sayede yapının daha natürel bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Daha iyi anlaşılması için bir örnek verelim. Dağ yapıyorsanız yaptığınız dağın herhangi bir bölgesine barut ile sağ tıkladığınız zaman alana yumuşak bir alan daha eklemiş olursunuz. Oku kullanarak ise yapıyı inceltip daraltabilir, belirli bir forma sokabilirsiniz.

/b (sayı değeri) bu komut ile yaptığınız şeklin büyük mü yoksa küçük mü olacağını belirlersiniz. Küçük sayı değeri girerseniz yaptığınız şekil daha küçük olur.

/b b (Ball) bu komut ise top yapmanızı sağlar. Uçan balon yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

/u (değer) bu komut WorldEdit eklentisindeki undo komutuyla aynı mantığa sahiptir, eğer birden fazla işlemi geriye almak isterseniz değer kısmına işlem sayısını girerek değişiklikleri geri alabilirsiniz.

/b d bu komutun yardımıyla disk şeklinde bir alan oluşturabilirsiniz. İlk komutta hatırlarsanız /v stone komutunu kullanmıştık, eğer daha sonra /b d komutunu girersek ok ile çimenlere tıkladığımız zaman disk şeklinde belirli bir alanı taşa boyamış oluruz. Barutu kullanarak ise disk şeklinde bir alan yaratabilir, tekrar oku kullanarak diski farklı bir forma dönüştürebiliriz.

/b v (Voxel) bu komut yardımıyla kare yapabilirsiniz. Yaptığınız karenin büyüklüğü /b # komutuna bağlı olduğunu da hatırlatalım.

/b bb (Blend Ball) bu komutun yaptığı şey ise yaptığınız yapılara daha ince ve yumuşak dokunuşlar katarak daha natürel bir görünüme kavuşturmanızı sağlıyor. Smoot'un farklı bir stili olan bu komutta barut kullandığınızda hem alanı ekliyor hemde alanı yumuşak hale getirip şekil veriyor. Bu komuttaki ok sayesinde Blend Ball stilinde alanı daraltırsınız.

/b e smoot Yumuşaklık ve şekillendirme stilini (smoot) yumuşak olarak belirliyor.

/b l bu komut ile yapıların, dağların veya sivri yapıların ucunu yapmanıza olanak sağlıyor. Ok ile zirvesini, barut ile dağın eteğini seçerek sivriltebilir ve kenarlar ekleyebilirsiniz.

/b e lift bu komut yaptığınız şekillerin kenarlarında çıkıntılar oluşturmanızı sağlıyor.

/b sb mm bu komut sayesinde var olan blokları başka bloklara dönüştürebiliyorsunuz. Bu komut 2 farklı komut ile çalışmakta, öncelikle /v ve /vr komutları ile /v (eşya kodu) komutunu kullanırken hangi blokun konulmasını istiyorsanız onun eşya kodunu yazıyorsunuz. /vr (eşya kodunu) komutunu kullanırken ise hangi blokun değişmesini istiyorsanız onun değerini giriyorsunuz.

/b v mm bu komutta üstteki komut ile aynı mantığa sahip, yine /v ve /vr komutu ile kullanılıyor. Bu komutun daha çok geniş alanlarda kullanıldığını belirtmekte fayda var.

İndirme Ve Kurulum

VoxelSniper eklentisini indirmek için aşağıdaki linkten siteye girin. Sayfanın sağında bulunan 'Download Latest File' butonuna tıklayın. Açılan ekrandaki .jar dosyasını sunucunuzun plugins klasörünün içine bırakın.

dev.bukkit.org/projects/voxelsniper
 



Üst