Warlords 2: Rise Of Demons - Oyundaki Irklar İçin Geliştirdiğim Bazı Stratejiler

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Warlords 2 oyunu kendine çok bağlayan bir oyundur, eminim ki siz de seveceksiniz. Ama bu oyunda da, birçok oyunda olduğu gibi, kazanamadığınız zaman sinir olma riskiniz yüksek. İşte bunu önlemek için, seçeceğiniz ırklar için bazı stratejiler buldum. İşte oyunun linki ve sizin için bazı geliştirdiğim stratejiler: (NOT: Altınlar sadece kazandığınız savaşlardan alınır.)

Link: http://www.benoldinggames.co.uk/games/Warlords-2:-Rise-of-Demons.htm

Öncelikle; hangi ırk ile oynuyorsanız oynayın, bir kaleye saldıracağınız zaman; hızlı (100 altına speed upgrade tarzı bir şey var, onu alıyoruz) bir ladderman (merdivenci) işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca her ırkın kendine özel bir asker türü olur. (Altta belirtilmektedir.) Bu askerleri de savaş alanına sürüyoruz ki işimizi kolaylaştırsınlar. (Giant Demon ve Giant Troll hariç; bu ikisi çok zaman harcıyor, bu ikisini sadece takviye birliği yaparken kullanmak en uygunudur.) Eğer savaş barınız karşı tarafa göre gerideyse hızlı ve güçlü birimler kullanın. (Assassinler, Shieldmanlar vs.) Ayrıca Demons (şeytanlar) ırkını da ilk savaşlarınızda halledin. Eğer en sona bırakırsanız imkansıza yakın güce erişiyorlar. Sona da her zaman riski en düşük olan şehirleri bırakın, çünkü %4 ile başlayan bu şehirler bile sonunda %40'ı geçiyor.

Pekala lafı uzatmayıp başlayalım:

1- Human Alliance (İnsan İttifakları): Bir kaleye saldırmıyorsanız, daima King's Guard (Kralın koruyucuları) denilen askerleri kullanın. Arka arkaya bu askerleri salınca karşıdakinin şansı kalmıyor. Kaleye saldırırken de aynılarını kullanın ama ladderman ile kalelere merdiven koymayı unutmayın. Yoksa askerler kaleye vurarak bolca zaman kaybediyor. King's Guard'lar birçok askere karşı teke tekte iyidir. Hammerman'lar da fena değildir, ama çok yavaştırlar, onları bu yüzden tavsiye etmem.

2- Men On The West (Batılı Adamlar): Durmadan Shieldman (zırhlılar) denilen askerleri kullanın. Çabuk üretiliyorlar ve grup halinde dev olan askerler dışındakilerin hepsini halledebiliyorlar.

3- High Elves: Kaleler yokken Assassin'leri kullanabilirsiniz. Hem hızlılar, hem de üç tanesi arka arkaya saldırınca devleri bile kendileri kesebiliyorlar. Çoğu askeri de 1-2 hamlede kesiyorlar. Ama dikkat edin, Assassin'lerin savunması berbattır. Bu yüzden tek başına kalmış askerlere karşı bunu kullanın. Ayrıca karşı tarafta yine tek başına asker görürseniz Whirler (Akıncı)'leri de kullanabilirsiniz. Kaleler varken önce birkaç Whirler ile başlayın, eğer önde 3-4 tane Whirler varsa hemen ladderman gönderin ve merdiveni koyun. Ladderman'ların saldırı ve savunması zayıftır, bu yüzden önüne Whirler koymak en iyisi oluyor.

4- Demons (Şeytanlar): Spearmaster'ler de King's Guard'lar kadar güçlüdür, onları kullanabilirsiniz. Takviye birlikleri için de Giant Demon'ları kullanın, onları sadece Assassinler kesebilir. Kalelere gelince, Ladderman'i unutmayın.

5- Mountain Trolls (Dağ Trolleri): Clubber'ler veya mızraklılar ile idare etmeye çalışın, bunlar çoğalıp yeterince çok asker öldürünce Giant Troll'ü gönderin. Giant Troll de Giant Demon gibidir.

6- The Undead (Ölümsüzler): Scythe Whirler'leri kullanabilirsiniz, Whirler'den biraz daha güçlüler. Flailer'ler de iyi askerlerdir. Topuzlarıyla rakiplerini ileri iterler.

7- Wood Elves (Orman Elfleri): Okçular, Ranger'ler ve Double Swordsman (Çift Kılıçlı) dışında iyi askerleri yoktur. Mızraklılarla oyalayın, arkasına da okçu koyun, zor da olsa kazanırsınız. Ama kaleler konusunda iyidirler, odunla kale kapısına vuran arabaları vardır, bu açıdan en sevdiğim ama oyunu kazanması en zor ırklardan biridir.

8- The Arnolds: 3 kere oyunu bitirince açılır. En kolay ırktır çünkü modern silahları (tüfek, tank, uçak vs.) vardır. Uçaklarla kolayca her alanı alabilirsiniz. Bu ırkla en fazla 2 dakika sürer bir toprağı almanız. Sanırım bu yüzden bunu açmak için oyunu 3 kez bitirmek gerekiyor. Hakikaten çok güçlüler çünkü.

Orkların çok güçlü özel birlikleri olmadığından (özellikle güneyli orkların kendi birlikleri diğer ırkların kendi birliklerine göre oldukça zayıf) mızraklıyla saldırın, arada bir Warrior Monk'ları salın (Kuzeyli orklara özel) ve takviye birliği olarak da atlı yollayın.

Sorularınız varsa sorabilirsiniz, ayrıca bu konuda sohbet de edebilirsiniz.

Son düzenleme:

Berkowich

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kardeş bu karşıdan gelenler ne kadar hızlı asker çıkartıyor yav yeşil yeşil :D

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Kardeş bu karşıdan gelenler ne kadar hızlı asker çıkartıyor yav yeşil yeşil :D

orman elflerine karşı savaşıyorsun, dikkatli ol, hızlı askerlerle saldır ve zırh falan al öyle saldır, yoksa hemen öldürüyorlar. benim 1 whirler'ime 10 okçuyla saldırdılar. :D dev askerleri bile öldürebiliyorlar.

Berkowich

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
orman elflerine karşı savaşıyorsun, dikkatli ol, hızlı askerlerle saldır ve zırh falan al öyle saldır, yoksa hemen öldürüyorlar. benim 1 whirler'ime 10 okçuyla saldırdılar. :D dev askerleri bile öldürebiliyorlar.
Bunlar çok hızlı geliyor ya :D ben İnsan ırkını seçtim benimkinler ne kadar yavaş :D

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Bunlar çok hızlı geliyor ya :D ben İnsan ırkını seçtim benimkinler ne kadar yavaş :D

king's guard ları kullanmıyor musun? bu dediğimi savaşın başında hep gönder, hep aynı yere gönder, onlar da aynı yere gidiyor. sonra da kesiyorlar ve kazanıyorsun. tabi easy ve normal moddaysan. hardest mod çok zor. hatta hard'dan itibaren düşmanlar da oyuncuya saldırıyormuş galiba :)

Berkowich

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
king's guard ları kullanmıyor musun? bu dediğimi savaşın başında hep gönder, hep aynı yere gönder, onlar da aynı yere gidiyor. sonra da kesiyorlar ve kazanıyorsun. tabi easy ve normal moddaysan. hardest mod çok zor. hatta hard'dan itibaren düşmanlar da oyuncuya saldırıyormuş galiba :)
İyi hoş diyosunda noobum ben, şimdi yazmışın güzelde dürüst olmak gerekirse bu saate okumaya üşendim yav :D

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
İyi hoş diyosunda noobum ben, şimdi yazmışın güzelde dürüst olmak gerekirse bu saate okumaya üşendim yav :D

doğrudur, zamanla oynaya oynaya oyunun her ayrıntısını öğrenirsin. bunu %100 öğrenmek çok uzun sürer. aslında ayık kafayla oynasan daha iyi. bana bakmayın, benim kafa akşamları çalışır :)