Wikiler nasıl yapılıyor?

SweetNetwork

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Wikileri Nasıl Yapıyorlar?
Yani wiki kurmak için bir yere kayıt olup oradan mı kuruyoruz?
Veya herhangi bir hostingden Mybb gibi wikimi alıyoruz?
"Wiki.test.com" kalın yazdığım wiki yazısı için ücret veriliyor mu..

Örnek olarak;
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Gibi wikileri nasıl yapıyorlar?

benim bulabildiğim bir tek wikia var onu da zaten kullanıyorum.​

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bahsettiğin "wiki.test.com" için ücret ödemiyorsun tabi ki, tıpkı "play.minecraft.net" gibi bir alt alan adıdır.

Nasıl wiki oluşturulur? Bknz: "
"
"
" adresindeki "Hosted on The Web" ve "Hosted on Your Website" kısımlarına göz atabilirsin.

SweetNetwork

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bahsettiğin "wiki.test.com" için ücret ödemiyorsun tabi ki, tıpkı "play.minecraft.net" gibi bir alt alan adıdır.

Nasıl wiki oluşturulur? Bknz: "
"
"
" adresindeki "Hosted on The Web" ve "Hosted on Your Website" kısımlarına göz atabilirsin.
Wikia, MediaWiki, wikispaces ve benzeri bir sürü şey araştırdım da geldim. Yani o gösterdiklerine zaten baktım..
Tam çözemediğim şey bu adamlar Wynn craftın wikisini yukarıda saydığıklarımdan biri ile kurup (mediawiki gibi) ardından sitelerine alt alan adı mı almışlar ,_,

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Wikia, MediaWiki, wikispaces ve benzeri bir sürü şey araştırdım da geldim. Yani o gösterdiklerine zaten baktım..
Tam çözemediğim şey bu adamlar Wynn craftın wikisini yukarıda saydığıklarımdan birinde kurup alt alan adı mı almışlar ,_,
Bir hosting ve bir domain sahibi olman gerekiyor (eğer localhost veya localnetwork üzerinde çalışacaksan ayrı). Ardından hosting üzerine bunlardan birinin kurulumunu yapıyorsun fakat basit olmadığını duymuştum.

SweetNetwork

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir hosting ve bir domain sahibi olman gerekiyor (eğer localhost veya localnetwork üzerinde çalışacaksan ayrı). Ardından hosting üzerine bunlardan birinin kurulumunu yapıyorsun fakat basit olmadığını duymuştum.
PHP Mysql falan gerekiyor sanırım hiçbir bilgim yok web konusunda o yüzden hiç bulaşmayayım. En iyisi wikiadan devam etmek..
Wikiayı biliyorum, az çok kullandığım bir şey ve öğrenmesi de kolay gibi en azından site sağlayıcıları da kendileri..

Teşekkürler.

Ayrıca hostingerde MediaWiki 'nin otomatik yükleyicisi varmış.
Birisi araştırırken tesadüfen bu konuyu bulursa;
Hostingerden ücretsiz site kiralayıp, hem manual hemde otomatik MediaWiki kurabiliyorsunuz.