Windows 10 Compare Exchange 128 Sorunu :(

TrRolLing

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Herkese merhabalar,

Benim bir sorum var ben Windows 10'u rezerve ettim ama CPU sorunu dedi.Çözemedim ve direkt olarak Windows'un orijinal sitesinde 64 bitlik indirdim tüm her şey tamam sona geldi ve Compare Exchange 128 hatasını aldım. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir.

Sistemim:

Edit: Windows 7 yapın demeyin zaten artık oyun falan oynadığım yok artık bir değişiklik istiyorum bilgisayar da bu yüzden yapmak istiyorum...

Forumİmamı

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
ya kaç kere diyeyim win 10 u şimdi yükleyemeyin abi ya, aşırı buglu 6 7 ay sonra yüklemeni tavsiye ederim.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
ya kaç kere diyeyim win 10 u şimdi yükleyemeyin abi ya, aşırı buglu 6 7 ay sonra yüklemeni tavsiye ederim.
Sanki hala build sürecinde gibi düşünüyorsun. Artık piyasaya çıktı. 6-7 ay sonra kapatılacak açıklar olsaydı zaten microsoft çıkarmazdı.
Beğenmiyor olabilirsin. Teması kötü dersin anlarım ama pek bir bilgin olmadan 6-7 ay bekle şimdi çok bugludur demek bence yanlış.

Soruna gelirsek bilgisayarın ile alakalıymış. Coreinfo'dan PAE,NX ve SSE2 desteğinin olup olmadığını kontrol edecekmişsin. İnternette nasıl yapacağını bulursun.

Şöyle bir yazı buldum.
Öncelikle NX’in (No-eXecute) ne olduğundan bahsedeyim. NX (No-eXecute), hafıza sayfaları işaretlerinin çalışmasına engel oluyor. Aynı zamanda CPU’nun (İşlemci), sisteminizi zararlı yazılımlardan korumasına yardım ediyor. NX (No-eXecute) özelliği etkinleştirilmiş durumda ise, hafızaya erişim sağladığında çalışabilecek, erişlebilir alanlarda bulunabilecekzararlı yazılımlara karşı etkinlik sağlanıyor.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
, güvenlik zaafiyetlerinin önüne geçebilmek için
,
ve
özelliklerinin aktif olmasını istiyor. Eğer bu özellikler aktif değilse, Windows 10 kurulamıyor.

NX özelliğinin kullanılabilmesi için, işlemcinin PAE (Physical Address Extension) modunda çalışması gerekiyor. PAE, 32 bit işlemcilerin Windows içinde 4 GB üstündeki fiziksel hafızaya erişebilmelerini sağlıyor.

Bilgisayarınızın NX (No-eXecute) desteği var mı?
İşlemcinizin, NX (No-eXecute) desteği olup olmadığını öğrenmek için, Komut Satırı ile kullanılabilen,
tarafından geliştirilmiş Coreinfo programı bulunuyor. Bu programı aşağıda paylaştığım bağlantıdan indirebilirsiniz.

Programı çalıştırdığınızda aşağıdaki resimde olduğu gibi, işlemcinizin desteklediği teknolojiler listelenecektir.

Coreinfo: CPU’nun (İşlemci) destekletiği teknolojilerin listesi

Desteklenen teknolojiler yıldız (*) ile, desteklenmeyenler (-) ile işaretlenmiş.

Eğer PAE desteği görünmüyorsa yoksa, işlemcinizin PAE desteği yok demektir. Bu durumda NX (No-eXecute) özelliğini de kullanamazsınız. Eğer işlemcinizde PAE ve NX destekleri bulunuyorsa ve buna rağmen “Bilgisayarınızın CPU’su Windows 10 ile uyumlu değil” ya da “Bilgisayarınız NX (No-eXecute) desteklemediği için Windows 10 yüklenemiyor” hatasını almışsanız, muhtemelen bu özellik BIOS‘da “Disable (Pasif)” durumdadır. Yapmamız gereken de BIOS ayarlarına girerek “EDB (Execute Disable Bit)” ayarını “Enabled (Aktif)” duruma getirmek.

NX , BIOS Ayarlarından Nasıl Aktifleştirilir?
Günümüzde kullanılan sistemlerin BIOS ayarları birbirine benziyor. Aralarında çok küçük farklar var. Aşağıdaki listede çok kullanılan birkaç sistemin BIOS ayarlarından NX‘i ya da BIOS ayarlarındaki ismiyle “EDB (Execute Disable Bit)“i nasıl aktifleştireceğinizi anlattık. Takıldığınız bir yer olursa, yorumları kullanarak sorabilirsiniz.

• Bios Ayarları > Advanced > EDB (Execute Disable Bit) > Enabled > F10 (Ayarları Kaydet ve Çık) > YES
  • Bios > Security Settings > NX ( No Execute Bit) > Enabled > F10 (Ayarları Kaydet ve Çık) > YES
  • Bios > Security Settings > Equi valent XD (Execute Disable bit) > Enabled > F10 (Ayarları Kaydet ve Çık) > YES
  • Bios > Advanced Setup > CPU Options > Processor Execute Disable Bit > Enabled > F10 (Ayarları Kaydet ve Çık) > YES

korkugunu

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sanki hala build sürecinde gibi düşünüyorsun. Artık piyasaya çıktı. 6-7 ay sonra kapatılacak açıklar olsaydı zaten microsoft çıkarmazdı.
Beğenmiyor olabilirsin. Teması kötü dersin anlarım ama pek bir bilgin olmadan 6-7 ay bekle şimdi çok bugludur demek bence yanlış.

Soruna gelirsek bilgisayarın ile alakalıymış. Coreinfo'dan PAE,NX ve SSE2 desteğinin olup olmadığını kontrol edecekmişsin. İnternette nasıl yapacağını bulursun.

Şöyle bir yazı buldum.
Çok doğru kendi şahsi görüşün beğenmeyebilirsin ama yaklaşık buildden beri windows 10 kurulu hiç sorun almadım niye bendemi sıkıntı yoktu :D

TrRolLing

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0

Şöyle bir yazı buldum.
Bu yazıyı binlerce kez okudum sanırım sorun bios update'de 9 yıldır anakartı güncellemedim.
Belki de ben windows 10'u seviyorum
Zevkler ve renkler tartışalamaz...